DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A potenciális veszély a lítium elemek kezelésekor nagy. Mélykisülés, tűz, kémiai reakciók, legrosszabb esetben robbanás - minden egyes eset veszélyt jelent az alkalmazottakra, a vállalatra és a környezetre. Itt jön szóba a DENIOS. Az Ön biztonsága érdekében átfogó speciális választékot kínálunk. Függetlenül attól, hogy tárolni, tölteni, tesztelni vagy szállítani szeretné biztonságosan a lítium energiatároló eszközöket.

Lítium-akkumulátorok biztonságos tárolása és töltése

Lítium-akkumulátor tároló szekrények

Kidolgoztunk egy új generációs biztonsági szekrényt kis mennyiségű kis és közepes teljesítményű lítium-akkumulátorhoz - 90 perces tűzállósággal kívül-belül. A kétoldali tűzvédelem mellett lítium-ion szekrényeink típustól függően egy kiegészítő biztonsági rendszerrel rendelkeznek a láng elfolytására és kiváló minőségű felügyeleti technológiával, amely lehetővé teszi az akkumulátorok felügyelt töltését.

A lítium-ion szekrényekhez

Lítium-akkumulátor tárolók

A közepes és nagy teljesítményű lítium-akkumulátorok biztonságos tárolásához - nagyobb mennyiségek számára is - bejárható raktárkonténereket és polcos raktárkonténereket talál kínálatunkban. Minden raktárrendszer stabil kettős acél vázszerkezetben készül, és teljes rendszerként van jóváhagyva, 90-120 perces tűzvédelemmel kívülről és belülről. Az alkalmazástól függően a megfelelő biztonsági funkciókkal látjuk el tárolóhelyiségét.

A lítium-akkumulátor tároló helyiségekhez

Lítium akkumulátorok - különleges kihívás a tárolórendszerek számára

Függetlenül attól, hogy nagy mennyiségű lítium-akkumulátort kell tárolnia, vagy olyan eszközöket kell használnia, amelyekben lítium elemeket helyeztek el: Fontos, hogy a megfelelő tárolás révén elkerülje a károkat, és garantálja a biztosítást. A Német Kárbiztosítók Szövetsége (VdS) fokozott biztonsági óvintézkedéseket javasol a közepes kapacitású akkumulátorok esetében, például a különálló tűzszakaszokban történő tárolást. A belülről és kívülről tanúsított tűzvédelemmel rendelkező DENIOS biztonsági termékek ideális alapot kínálnak a lítium-akkumulátorok biztonságos tárolásához.

A lítium-akkumulátorok töltésekor és a sérült energiatároló eszközök kezelésekor a kockázat jelentősen megnő. A megfelelő felügyelő elektronikával és megfelelő oltó technológiával optimális óvintézkedéseket tehet. Kínálatunkban olyan termékváltozatokat is talál, amelyeket kifejezetten a lítium-akkumulátorok töltésére fejlesztettek ki, valamint további biztonsági berendezések széles választékát műszaki raktárrendszereinkhez.

A lítium-akkumulátorok előírásoknak megfelelő szállítása

Szállítóbox lítium-akkumulátorokhoz

Acélból vagy műanyagból készült szállító boxaink a PyroBubbles® töltőanyaggal kombinálva kiváló és hiteles megoldásokat kínálnak a lítium-akkumulátorok szállítására. A műanyag biztonsági tartályok alkalmasak sérült és hibás lítium-akkumulátorok szállítására is (2. csomagolási csoport). A fémmodellek akár 400 kg-ig terjedő sérült, hibás és nem biztonságosan szállítható lítium-akkumulátorokhoz is engedélyezettek (1. csomagolási csoport).

A megfelelő csomagolás a lítium-akkumulátorok szállításához

A kemény talajra esés elegendő ahhoz, hogy súlyosan károsítsa a lítium-akkumulátort és deformálja a benne lévő cellákat. Ez viszont gyorsan belső rövidzárlathoz és tűzhöz vezet. Nem csoda, hogy a lítiumos akkumulátorok a nemzetközi szállítási jog szerint veszélyes árunak minősülnek, és a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírások hatálya alá tartoznak.

Annak érdekében, hogy az áru mindig biztonságosan megérkezzen, a DENIOS online áruházban kifejezetten lítium-akkumulátorok szállítására kifejlesztett tartályokat és boxokat talál. Ezek például lehetővé teszik az akkumulátor biztonságos elhelyezését, hogy szállítás közben ne csússzon el. A PyroBubbles® tűzvédelmi töltőanyaggal való feltöltés biztosítja a veszélyek hatékony megfékezését a vészhelyzetben. Sérült, hibás vagy nem biztonságosan szállítható lítium-akkumulátorok szállításakor különösen óvatosnak kell lenni. Ezekben az esetekben feltétlenül szükség van az 1. vagy 2. csomagolási csoport számára jóváhagyott szállító tartályokra.

Lítium-akkumulátorok védett tesztelése

Lítium-akkumulátor teszthelyiségek

A lítium-akkumulátorok tesztelésekor a helyiség tervezése során figyelembe kell venni olyan szempontokat, mint a vizsgálati objektum kezelhetősége, a tesztelési eljárás, beleértve a tesztberendezéseket és az IT-alapú adatgyűjtést. A DENIOS-nál a teszthelyiségeket általában egyedileg tervezik minden ügyfél számára. Olyan raktárrendszert készítünk, amely optimálisan az Ön igényeihez igazodik.

Megtervezzük az optimális tesztkörnyezetet a lítium-akkumulátorok számára

Az újonnan kifejlesztett lítium energiatároló eszközöket vagy olyan termékeket, amelyek működéséhez lítium-akkumulátorokat használnak, mint például a porszívókat vagy az elektromos járműveket, alaposan tesztelni kell, mielőtt forgalomba hozzák őket. Annak érdekében, hogy például következtetéseket lehessen levonni az általuk jelentett potenciális veszélyről, vagy hogy biztosítani lehessen az alkatrész és a termék optimális kompatibilitását, a vizsgálati tárgyakat terhelési határaikon túl, speciális eljárások alkalmazásával tesztelik. Ez különleges biztonsági óvintézkedések mellett történik.

A lítium-akkumulátorok teszthelyiségeit az ügyfél specifikus előírásai szerint építjük és szereljük fel. Az Ön üzemeltetési, alkalmazás-specifikus biztonsági és tűzvédelmi koncepciója képezi az alapot, amely alapján Önnel együtt megtervezzük az optimális tesztkörnyezetet. A helyiség koncepciójában természetesen figyelembe veszünk olyan szempontokat is, mint a helyigény, a telepítési feltételek és az adatgyűjtés az ügyfélspecifikus értékelésekhez.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tanácsadó

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Termékvilág

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A potenciális veszély a lítium-akkumulátorok kezelésekor nagy. Az Ön biztonsága érdekében átfogó speciális választékot kínálunk. Függetlenül attól, hogy tárolni, tölteni, tesztelni vagy szállítani szeretné biztonságosan a lítium energiatároló eszközöket.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Dekontaminációs helyiség a Müncheni Műszaki Egyetem számára

A müncheni Műszaki Egyetemnek olyan dekontaminációs helyiségre volt szüksége, amelyben felületesen szennyezett eszközöket és alkatrészeket lehetett tisztítani. A DENIOS House-in-House-rendszerként dekontaminációs konténert biztosított, hogy a munkavállalók biztonságosan végezhessék munkályukat.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lítium-ion akkumulátorok tárolása

A KTM Sportmotorcycle AG Ausztria motorkerékpárokat gyárt. A lítium-ion akkumulátorok tárolására szolgáló veszélyes anyag tárolók gyártásánál a DENIOS az akkumulátor gyártó cég iránymutatásait is figyelembe vette. Műszaki- és biztonsági helyiséget alakítottak ki, amely minden jogi követelménynek megfelel.

Továbbolvasás
Infografika

Lítium-akkumulátorok: kármegelőző intézkedések

A lítium-ion akkumulátorok tárolása sok vállalat számára dilemmát jelent. Jelenleg nincsenek jogszabályok, amelyek útmutatóként szolgálnak. Ezért maguknak a vállalatoknak kell meghatározniuk és végrehajtaniuk a megfelelő intézkedéseket. Infografikánk bemutatja a megfelelő biztonsági intézkedéseket a különböző akkumulátor-teljesítményosztályokhoz és 5 biztonsági szabályt, amelyeket feltétlenül be kell tartani.

Továbbolvasás
Cikk

Tűzoltás lítium-akkumulátorok kigyulladása esetén

A lítium-ion akkumulátorok tüzét nagyon nehéz leküzdeni. Mit kell tenni, ha tűz keletkezik? Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan olthatja el a tüzet, és milyen kockázatokat kell figyelembe venni.

Továbbolvasás
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz