DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Mindent egy helyen: karbantartás a gyártótól

A DENIOS termékkel mindig biztonságban lehet. A jelenlegi törvényeket, szabványokat és szükséges tanúsítványokat már figyelembe veszik a fejlesztés és a gyártás során. Könnyű a lehető leghosszabb ideig fenntartani ezt a biztonságot saját maga és alkalmazottai számára, valamint megelőzni a balesetveszélyt személyi sérüléssel vagy anyagi kárral: rendszeres karbantartással.

Mi az Ön "teljeskörű" partnereként, komolyan vesszük ezt a feladatot: Örömmel emlékeztetjük Önt a közelgő karbantartásra és megbízhatóan elvégezzük. Így Ön teljes mértékben vállalkozására koncentrálhat.

Szerviz a DENIOS -tól. Minősített és ellenőrzött

Veszélyesanyag-tárolók professzionális karbantartására és szervizelésére.

Csak képzett és minősített szerelők és technikusok jogosultak szervizelni és karbantartani a veszélyesanyag-tárolókat. A gyártó karbantartása biztosítja a veszélyesanyag-tárolók biztonságát és értékmegőrzését is. Szolgáltató partnernek tekintjük magunkat, megbízhatónak, hozzáértőnek és mindig az Ön oldalán. Mit tehetünk Önért?

Tanácsadás szakértői csapattól!

Mit kell üzemeltetőként ellenőriznem? Milyen jogi irányelvek szerint kell elvégezni a felülvizsgálatot? Mit kell bemutatnom a biztosítómnak kár esetén? Sok kérdés, egy válasz: Lépjen velünk kapcsolatba!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

A DENIOS-szal való karbantartás előnyei!

Költségminimalizálás

A rendszeres szervizeléssel költséges javításokat takaríthat meg

Rizikóminimalizálás

Minimalizálja a meghibásodás kockázatát és fenntartja termékei hosszú élettartamát

Határidő biztonság

Egy időpontról sem marad le! Megtervezzük Önnek az éves biztonsági ellenőrzést

Meghosszabbított garancia

Extra hosszú védelmet kap: Garanciáját akár 5 évre is meghosszabbítjuk**

Utazási költségek minimalizálása

Ön megtakarítja az utazási költségeket - szakembereinknél mindig vannak anyagok a kisebb javításokhoz

A biztonsághoz szervizelés szükséges

A veszélyes anyagok tárolására és szállítására szolgáló berendezések és eszközök összetettek. A konstrukcióval kapcsolatos tesztek mellett rendszeresen át kell nézni a műszaki alkatrészeket. Mivel az egyes összetevők funkcionalitása meghatározó lehet a teljes szerkezet szempontjából. A törvényhozók rendszeres ellenőrzéseket is előírnak annak érdekében, hogy hosszú távon fenntartsák terméke védelmét és funkcionalitását*:

ArbStättV § 4 (Munkahelyekről szóló rendelet)

A munkáltatónak rendszeresen karban kell tartania a biztonsági eszközöket a veszélyek megelőzése vagy kiküszöbölése érdekében, és ellenőriznie kell azok működőképességét.

BetrSichV §§ 3, 10, 14 (Üzembiztonsági rendelet)

§3
(6) A munkáltatónak meg kell határoznia a munkaeszközök előírt vizsgálatainak típusát és terjedelmét, valamint az ismétlődő vizsgálatok határidejét. Az ismétlődő ellenőrzések határidejét úgy kell meghatározni, hogy a munkaeszközök biztonságosan használhatók legyenek a következő tervezett ellenőrzésig.

§10
(1) A munkáltatónak karbantartási intézkedéseket kell tennie annak érdekében, hogy a munkaeszköz megfeleljen a rá vonatkozó biztonsági és egészségvédelmi követelményeknek, és biztonságos állapotban legyen a használat teljes időtartama alatt. Figyelembe kell venni a gyártó utasításait.

(2) A munkáltatónak gondoskodnia kell a karbantartási intézkedésekről, biztonságosan, kockázatértékelés alapján, a gyártó üzemeltetési utasításait figyelembe véve.

§14
(1) A munkáltatónak gondoskodnia kell a munkaeszközök ellenőrzéséről, amelyek biztonsága a telepítési körülményektől függ.

 • összeszerelés után

 • és az első üzembe helyezés előtt

 • valamint minden összeszerelés után (...) új helyen

(3) A munkáltatónak gondoskodnia kell arról, hogy szakképzett személyek ellenőrizzék a munkaeszközök biztonságos működését azok után a javítási munkák után, amelyek ronthatják a munkaeszköz biztonságát.

(5) Az ismétlődő vizsgálatok határidejét a hónap és az év határozza meg. A következő ismétlődő vizsgálat határideje az utolsó vizsgálat esedékességével kezdődik. Ha a vizsgálatot az esedékesség előtt hajtják végre, akkor a következő vizsgaidőszak azzal a hónappal és évvel kezdődik, amelyben azt elvégezték.

TRBS 1203 (Üzembiztonságról szóló műszaki szabályok)

Rendszeres vizsgálatokra minősített személyek mindazok, akik szakmai felkészültségükből, szakmai tapasztalatukból és korszerű szakmai tevékenységükből adódóan rendelkeznek a szükséges szakismeretekkel.

TRGS 526 ( Veszélyes anyagok műszaki szabályai)

A veszélyes anyagokról szóló rendelet előírja, hogy a munkáltató rendszeresen ellenőrizze a műszaki védelmi intézkedések működését és hatékonyságát. A vizsgáló intézetek előírják, hogy a veszélyes anyagok raktárrendszereit és a veszélyesanyag-tároló szekrényeket évente ellenőrizni kell a gyártó tájékoztatása szerint. A beépített mesterséges szellőztetés működőképességét évente legalább egyszer szakképzett személynek is ellenőriznie kell.

i

*Fontos: kifejezetten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fent említett jogszabályok szerinti ellenőrzési kötelezettségek be nem tartása automatikusan eltéréshez vezet az ellenőrzés vagy a berendezés tesztelése során. A rendszeres ellenőrzés jelentésének elmulasztása hatalmas problémákat okoz a vagyonbiztosítókkal károk esetén.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a terméktípustól függően további ellenőrzésekre van szükség, amelyeket az üzemeltetőnek kell elvégeznie! A vizsgáló intézetek kifejezetten felhívják az üzemeltető figyelmét a kármentő tálcák, szellőzőrendszerek, tűzzárók stb. éves ellenőrzésére. Kérjük, vegye figyelembe a DIBt általános építésfelügyeleti hatóságának vonatkozó szakaszait is.

A DENIOS szerviz szolgáltatása

Amikor technikusaink a helyszínen vannak, nem hagyják a fontos dolgokat figyelmen kívül! A törvényben előírt légcserét továbbra is betartják? A tűzvédelmi csappantyúk megfelelően működnek? Az érzékelő rendszer biztosítja az összes szükséges adatot? Csak akkor tekintjük elintézettnek a feladatot, ha minden biztonsági szempontból fontos alkatrészt alaposan megvizsgáltunk. A folyamatok a tesztelendő terméktől függően eltérőek.

Különös jelentőséget tulajdonítunk az alábbiaknak:
 • Általános állapotvizsgálat
 • Optikai ellenőrzés sérülések és hibák szempontjából
 • Az összes funkció biztonsági ellenőrzése
 • Kármentő tálcák sérüléseinek ellenőrzése
 • A mechanika és az ajtók működésének ellenőrzése
 • Vizsgálati jegyzőkönyv elkészítése
 • Szükség esetén a jelzőtechnika (pl. tűzérzékelő, gázjelző érzékelők) ellenőrzése
 • Szükség esetén a fűtés és légkondicionálási technológia ellenőrzése
Szerviztechnikusaink ezeket a termékeket ellenőrzik:
 • Bejárható raktárrendszerek (szigetelt, tűzvédelmi, harmadik féltől származó raktárrendszerek)
 • Veszélyesanyag-tároló hordókhoz és IBC-khez (szigetelt, tűzvédelmi, harmadik féltől származó raktárrendszerek)
 • Veszélyesanyag-tároló-, vegyszertároló-, sav- és lúgtároló szekrények
 • Veszélyesanyag-munkaterületek

Hírek és újdonságok

Célunk ügyfeleink támogatása, hogy minden karbantartási feladatában megbízhatóan Ön mellett álljunk. Ezért folyamatosan bővítjük kínálatunkat, és a legkorszerűbb vizsgálati eljárásokkal biztosítjuk beruházásait.

Csináljon a régiből újat: Szerezze be az ingyenes ellenőrzést most!

Az Ön helyiségrendszere még mindig 100%-ban használatra kész, és a berendezés megfelel a hatályos törvényi előírásoknak? Ezt ellenőrizzük Önnek!

Kérjen ingyenes első konzultációt a megelőző karbantartással kapcsolatban szerviztechnikusainktól – egyszerűen adja meg nekünk az utalvány kódját ELLENŐRZÉS ELŐKÉSZÍTÉSE* telefonon vagy kapcsolatfelvételi űrlapon. Ha az előkészítési ellenőrzésünk karbantartási igényt tár fel, szívesen készítünk megfelelő ajánlatot.

ÚJ: Kármentő tálcák hegesztési varratának vizsgálata

A kármentő tálcák elengedhetetlen biztonsági eszközök a veszélyes anyagok biztonságos és jogszabályoknak megfelelő tárolásához. A nem feltárt károk vagy hibák súlyos következményekkel járhatnak. Ezért a rendszeres karbantartás annál is fontosabb, hogy a tökéletes funkcionalitást és az előírt felfogási mennyiséget mindenkor garantálni tudjuk. A törvényhozók és az auditorok rendszeres berendezésellenőrzést is előírnak a vállalattól, beleértve a megfelelő dokumentációt is.

A gyűjtőtálca tisztán vizuális ellenőrzése azonban gyakran nem elegendő a hegesztési varratoknál a finom hajszálrepedések vagy alakváltozás kimutatására. Ez rendszeresen bizonytalanságot is okoz a szükséges dokumentációval kapcsolatban. Annak érdekében, hogy biztonságban lehessen, jelenleg mi vagyunk az egyetlen szolgáltató, amely átveszi az Ön számára a kármentő tálcák műszaki vizsgálatát. Egyedülálló hegesztési varrat ellenőrzést alkalmazunk, amely biztosítja a legmagasabb minőségi követelményeket minden típusú tálca esetében. Itt a hegesztési varratokra különböző alakú és méretű vákuumcsengőket alkalmaznak. Ha állandó vákuumot lehet létrehozni, ez megbízható bizonyíték a teljesen ép hegesztési varratra. Ezután átvételi jegyzőkönyvünk bizonyítékként szolgál a karbantartási dokumentációhoz.

Egyébként: Nem csak a DENIOS kármentő tálcák vizsgálatát vállaljuk, hanem más típusokra is szívesen adunk ajánlatot. Lépjen kapcsolatba velünk!

ÚJ: Vonzó karbantartási csomagok vészzuhanyokhoz

A professzionális DENIOS karbantartási szolgáltatás mostantól elérhető minden test- és szemzuhany számára (beleértve a harmadik féltől származó termékeket is). A biztonsági zuhanyok karbantartására speciálisan képzett, hozzáértő szervizcsapatunk megbízhatóan elvégzi az éves biztonsági ellenőrzést a DIN EN 15154-1: 2006 vagy a DIN EN 15154-2: 2006 és a BGI / GUV-I 850-0 szerint:

 • Az általános állapot optikai ellenőrzése
 • A telepítés ellenőrzése az előírásoknak megfelelően
 • Hozzáférhetőség ellenőrizése
 • Kötelező figyelmeztető táblák ellenőrzése
 • Üzemi akadályok ellenőrzése
 • Átfogó teljesítményvizsgálat
 • Teljességi ellenőrzés
 • Tömítettség vizsgálat
 • Előírt átfolyási mennyiség ellenőrizése
 • Sugárpermet ellenőrzése
 • Jegyzőkönyv készítése

Szaktanácsadás

Kérdése van a szervizeléssel és karbantartással kapcsolatban, vagy segítségre van szüksége az ellenőrzést igénylő termékekkel kapcsolatban? Vegye fel velünk a kapcsolatot, a DENIOS szakértői csapata hozzáértő partnerként az Ön oldalán áll.

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

További információk

Helyszíni tanácsadás

Megelőző karbantartás - Elengedhetetlen az állásidők elkerülése és a termékek hosszú élettartamára való törekvés. Használja ki szakértői tanácsunkat a helyszínen, és együtt kifejlesztjük az optimális szolgáltatási csomagot.

Tudjon meg többet

** Érvényes karbantartási szerződéskötés esetén a kiszállítási dátumot követő első évben.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00