DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

POWER SAFE Li-ion akkumulátor tárolórendszer tűzvédelemmel

A lítium-ion technológiával működő akkumulátor-tárolórendszerek jelentősen hozzájárulnak az energiaellátás átalakításához. A technológia azonban a túlterhelés ("hőmegfutás/Thermal Runaway") kockázatának tudatos megközelítését is megköveteli. Ezt számos akkumulátortűz bizonyította a nagyméretű tárolási ágazatban. Az engedélyezési eljárás során felmerülő biztonsági aggályok lassíthatják az energiatároló rendszerek gyors terjedését. Ezért a biztonsági és tűzvédelmi koncepció a megoldás lényeges része. A moduláris felépítésű tárolóból és tűzvédelemből álló teljes megoldás világújdonság, és a DENIOS-tól mostantól POWER SAFE sorozatnév alatt különböző méretekben kapható - a kis megoldásoktól (80 kWh) a nagy energiaállomásokig (több mint 1 MWh).

POWER SAFE akkumulátor-tároló különböző helyiség- és kapacitásméretekben

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Bizonyított biztonság a jóváhagyási folyamatban

A POWER SAFE akkumulátor-tároló rendszerek megvédik az embereket, a környezetet és az ingatlanokat a tűzveszélytől, és biztosítják az energiaellátást.

Kiváló minőségével, hosszú élettartamával és bővíthetőségével a POWER SAFE Li-ion akkumulátor-tároló rendszer megfelel a kereskedelem és az ipar legmagasabb követelményeinek. A jóváhagyó hatóságok számára is bizonyítja a biztonságot: A POWER SAFE dupla keretszerkezetű biztonsági konrstukciót kínál, amely REI 90 tűzvédelmi besorolással rendelkezik. Így 90 percig ellenáll egy belülről vagy kívülről keletkező tűznek, és lehetővé teszi a telepítést az épületektől való minimális távolság nélkül. A POWER SAFE akkumulátor-tároló rendszerek tűzvédett helyiségrendszerei rendelkeznek Európai Műszaki Engedéllyel (ETA) és a hozzá tartozó CE-jelöléssel. Ezért nagyobb tervezési és jogbiztonságot nyújtanak az országspecifikus engedélyezési eljárásokhoz.

Javasoljuk az akkumulátor-tároló rendszer éjjel-nappal történő felügyeletét és egyben biztosítjuk a megoldást. Számos belső érzékelő segít abban, hogy a legfontosabb paramétereket mindig szemmel tartsa: Rendben van-e a helyiség hőmérséklete és páratartalma? Milyen az akkumulátortároló töltöttségi állapota? Az ügyfelek éjjel-nappal és bárhonnan szemmel tarthatják a POWER SAFE állapotát. Ha pedig bizonyos értékek a szabványos tartományon kívül esnek, a rendszer riasztást ad ki, és értesíti őket - e-mailben vagy szöveges üzenetben közvetlenül a mobiltelefonjukra. A minősített tűzvédelem az állandó megfigyeléssel együtt elegendő időt biztosít az üzemeltetőnek a vészhelyzeti intézkedések megtételére.

Jövőképes energiatárolás

A kiváló minőség, a szolgáltatás és a bővíthetőség hosszú élettartamot biztosít.

Minősített tűzvédelem

A helyiség burkolata legalább 90 percig ellenáll a belülről vagy kívülről jövő tűznek.

Gyorsított engedélyezési eljárás

Bizonyítja a hatóságok által gyakran megkövetelt biztonságot.

Biztonsági távolságok nélküli telepítés

Az épületek közvetlen közelében telepíthető tároló egység.

Valós idejű riasztás (kiegészítés)

Lehetővé teszi a vészhelyzeti intézkedések gyors kezdeményezését.

Gazdaságos villamosenergia-tárolás a megfelelő stratégiával

Time of use / Használat ideje

Költségmegtakarítás a tárolórendszer díjfüggő használata révén

A változó árú villamosenergia-fogyasztók számára az alacsony díjszabás szerinti fogyasztás gazdaságilag ésszerű, de nem mindig lehetséges. Tárolórendszereinkkel jelentősen csökkenthető a fogyasztás a magas díjszabásban. Ezzel sok pénzt takaríthatunk meg - és mellesleg a közcélú villamosenergia-hálózat kihasználtsága egyenletesebbé válik és stabil marad.

Kinek a számára?
Változó árfekvésű hálózati szolgáltatók, közszféra, hálózati szolgáltatásokat nyújtó vállalatok.

Csúcsterhelés korlátozása

Költségmegtakarítás az alacsonyabb szolgáltatási árak révén

A terhelésprofil-méréssel rendelkező fogyasztók elsősorban a felhasznált teljesítményért fizetnek. A költségek szempontjából a legnagyobb energiafogyasztás pillanatai, azaz a terheléscsúcsok költségvonzatosak. Az akkumulátor tárolása felszabadíthatja a tárolt villamos energiát a csúcsterhelések idején, és csökkenthetik a hálózati fogyasztást. Ez csökkenti a csatlakoztatott terhelést, és évente több százezer forintot takaríthat meg.

Kinek a számára?
Nagy teljesítményigényű és terhelési profilméréssel rendelkező cégek. Pl. gyorstöltő állomások, mezőgazdaság, műhelyek, feldolgozóipar.

Fogyasztás optimalizálása

A fogyasztás arányának növelése

Ha a napenergia hozama nagyobb, mint az aktuális villamosenergia-fogyasztás, a többlet az akkumulátor tárolóba kerül. Ha a napenergia már nem tudja fedezni a villamosenergia-igényt, a tárolórendszer lép közbe, és biztosítja a szükséges áramot. Ha üres, az áramot ismét a hálózatról veszik. A fogyasztás aránya így 80%-ra és még ennél nagyobbra növelhető.

Kinek a számára?
Fotovoltaikus rendszerrel vagy megfelelő tetővel rendelkező vállalatok. Pl. fuvarozó cégek, mezőgazdaság, műhelyek, gyárak.

Többcélú felhasználás

Különböző operatív irányítási stratégiák kombinációja

A többszörös használat lehetővé teszi az üzemirányítási stratégiák kombinálását: például a fogyasztás optimalizálás (EVO), a csúcsterhelés korlátozása (fizikai vagy RLM) és a felhasználási idő (ToU). Saját igényeitől függően meghatározhat egy tárolási területet a kiválasztott alkalmazásokhoz. A maximális élettartam és a maximális költséghatékonyság érdekében.

Az energiaátalakításhoz való hozzájárulása figyelmet érdemel

Fontos és fenntartható hozzájárulást jelentenek a megújuló energiák használatához, és ezáltal a klímavédelemhez. Hogy miért? A festéssel és kivitelezéssel az akkumulátortároló rendszer tündököl a vállalati tervezésben, és megfelelő beállítás esetén lehetővé teszi, hogy fenntarthatósági stratégiáját kommunikálja a külvilág felé. Szívesen adunk tanácsot a lehetőségekről.

Bad Oeynhausen-i németországi telephelyünkön saját, online POWER SAFE-ünk van. Tisztelettel meghívjuk a helyszínen való megtekintésre. Örömmel mutatjuk meg PV rendszerünket, mellyel már saját áramszükségletünk több mint 25%-át fedezzük. Akkumulátor tárolónkkal kombinálva még hatékonyabban fedezzük áramszükségletünket.

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

További cikkek és DENIOS szakértelem

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00