DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Esettanulmányok

Esettanulmány

Lakktároló és festékellátó helyiségek moduláris, csatlakoztatásra kész egységként

A folyékony bevonóanyagok és hígítók, valamint a festési technológiához használt tisztító- és segédanyagok általában tűzveszélyes és vízszennyező veszélyes anyagok közé sorolandók. Szigorú óvintézkedéseket kell tenni a tárolás és a feldolgozás során, amelyek különösen a szerkezeti és berendezéstechnikai szempontokat érintik. A bevonóanyagok egyéb veszélyes jellemzői, mint pl. rákkeltő, még magasabb követelményekhez vezethet.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Innovatív, moduláris vegyszertároló épült Tübingenben

A CHT-csoport törzsüzeme Dußlingenben, Tübingen közelében, 50 000 tonna speciális vegyszert állít elő vásárlói számára a világ minden tájáról. A növekvő kihívások miatt sürgősen szükségessé vált a telephelyen egy újabb biztonságos és rugalmas, veszélyes anyagok tárolására szolgáló tároló építése.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Tűzálló hőkamra speciális vegyi anyagokhoz

A világ egyik vezető speciális vegyszergyártója kiváló minőségű nyersanyagokat, segédanyagokat, adalékanyagokat és hatóanyagokat állít elő, amelyeket szinte valamennyi ipari ágazatban és fogyasztási cikkekben használnak. Egy kezelési folyamat során a vízszennyező és gyúlékony kémiai anyagokat egy hőkamrában melegítik fel a további feldolgozáshoz. A feldolgozóüzem már nem felelt meg az aktuális követelményeknek, ezért le kellett cserélni.

Továbbolvasás
Esettanulmány

A „keringtető fülke” megvédi a BASF kutatóit – biztonságosabb és hatékonyabb munkavégzés

A De Meern-i BASF vegyi üzemében a közelmúltban katalizátorkutatás zajlott egy lenyűgöző, hét méter széles lamináris légtechnikai kabinban, rozsdamentes acélból készült levegőkeringetéssel. Ez kevésbé körülményessé teszi a munkát, pl. több elszívó ponttal, és egyben hatékonyabb.

Továbbolvasás
Esettanulmány

A biztonságos, államilag minősített technikus képzéshez

"A szárított katalizátorok kezelésének optimalizálása a gyártásban " volt a címe annak a projektmunkának, amellyel Benjamin Pietzsch, az Evonik Smart Materials - Evonik Operations GmbH hanaui telephelyének munkatársa és néhány kollégája nemrégiben sikeresen befejezte többéves, államilag elismert technikus képzését.

Továbbolvasás
Esettanulmány

E-mobilitás: elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák biztonságos tárolása

A DENIOS egy raktárhelyiség kialakítására kapott megbízást a lítium elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák számára az autóipar elektromos és elektronikai fejlesztése céljából. A kültéren telepített rendszer általános építésügyi hatósági engedélyt, 90 perces kívül-belül tűzvédelmet és ügyfélspecifikus berendezéseket kínál.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Oldószerek tárolása

A Schunk-csoport szén- és grafittermékek gyártására szakosodott. A munkavállalók gyakran érintkeznek oldószereket tartalmazó tisztítószerekkel. A DENIOS egy nagyszabású, házon belüli megoldást hozott létre, amely a folyadékok tárolását éppúgy lehetővé tette, mint a közvetlen munkát.

Továbbolvasás
Esettanulmány

MPE speciális létesítmény különböző anyagokhoz

Egy gyógyszeripari ügyfélnek szüksége volt egy rendszerre a nagy aktivitású anyagok kezeléséhez és méréséhez. A nyitott DENIOS munkaasztal ejektoros áramlástechnológiával garantálta a munka és a termék biztonságát, valamint a szennyeződések hatékony felismerését.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Tűzvédelmi veszélyes anyag tároló az AGRANA Stärke GmbH-nak

Az ausztriai AGRANA Stärke GmbH-nak tűzveszélyes anyagok raktározásához egy F90 veszélyesanyag-tárolót készített a DENIOS. A konténer biztosítja a különböző anyagmozgató eszközökkel történő rakodhatóságot, a robbanásveszélyes zónákat, valamint a kényes területen történő elhelyezést.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Légtechnikai munkaasztal a BECOM GmbH-nak

Az ausztriai BECOM GmbH elektro-mechanikai részegységeket gyárt. Kis alkatrészek tisztításakor gyúlékony aceton gőzök keletkeznek, amelyektől az alkalmazottakat meg kell védeni. A. DENIOS tisztítóasztal nagyobb biztonságot ad a károsanyag felfogásában.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Ejektoros szennyezőanyag-gyűjtő létesítmény

A Zech and Waibel modellépítő cég szálas kompozit alkatrészeket gyárt. Mivel a gyártás során epoxigyantát használnak, fontos volt ettől megvédeni az alkalmazottakat. Erre a célra a DENIOS kifejlesztett egy ejektroros sszennyezőanyag-gyűjtő létesítmény, amely garantálja a kívánt védelmet.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Keverőállomás a gyártócsarnokok közepén

A németországi APO GmbH ipari tömeggyártású kis alkatrészek felületkezelésével foglalkozik. A DENIOS a dolgozók káros festékektől való védelme érdekében olyan átfejtő- és keverőállomást tervezett, amely tűzvédett tárolást is biztosított.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Vegyi hulladékok tárolása és újrahasznosítása

A svájci Spiromed cég a vegyi hulladékok szakszerű ártalmatlanítására szakosodott. A DENIOS egy üzemcsarnokban tűzvédett helyiségrendszert épített ki a veszélyes anyagok biztonságos tárolására. A göngyölegeken végzett munka egy speciálisan erre a célra kifejlesztett nyitott munkaállomáson történik, ejektoros technológiával a káros anyagok begyűjtésével.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Akkumulátor tesztlabor a Phoenix Testlabnál

A Phoenix Testlab a Phoenix Contact Group vállalata. A DENIOS egy rendszert gyártott a lítium-ion akkumulátorok tesztelésére, amely öt különböző vizsgálati körülményt tudott szimulálni. A tűzvédelmi rendszer biztosította a munkavállalók védelmét, és hatékonyan tervezte meg a teljes folyamatláncot.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Próbahelyiség helyhez kötött energiatárolókhoz

A Voltavision GmbH egy kutatási és fejlesztési szolgáltató, amely tesztrendszereket üzemeltet. A vállalatnak külön tűzszakaszra volt szüksége. A DENIOS-szal együttműködve megépült egy 90 perces tűzállóságú klímakonténer, amely minden lehetséges kockázatot ki tudott küszöbölni.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Nagy kapacitású és rövid fűtési idejű hőkamrák

Egy weseli speciális vegyszergyártónak hat hőkamrára volt szüksége a különböző tulajdonságú anyagok biztonságos tárolásához. A robbanásbiztos redőnykapuk gondoskodtak a biztonságról és a térnyerésről.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Hőkamra a Shell Austria számára

A Shell konszern ausztriai leányvállatának olajkeverő-üzemében kellett megoldást találni a hőmérsékletre érzékeny nyersanyagok célirányos felmelegítése iránti igényre. A Shell Austria a DENIOS innovatív hőkamrája mellett döntött, amellyel lehetőség van az alapanyagok és adalékok kontrollált felmelegítésére. A realizált megoldás megfelel a Shell konszern alapelveinek is: „Az energiahordozókat nyereségesen és a környezettel is összeegyeztethető módon szükséges kitermelni és szolgáltatni“.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Előre temperált adalékanyagok a gyártás részére

Klüber Lubrication Austria GmbH, a Freudenberg Chemical Specialties SE & CO. KG részlege, kenőanyagokat fejleszt. Annak érdekében, hogy ezeket az anyagokat a szakszerűen és a munkavállalók veszélyeztetése nélkül tárolhassák, a DENIOS egy hőkamrát fejlesztett ki, amely egyidejűleg növelheti az energiahatékonyságot.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Hőkamra a sivatagban

A Qatar Airways légitársaságnak minden más légitársasághoz hasonló vészcsúszdái vannak. Ezek nagy hőmérséklet ingadozásnak vannak kitéve. Ezért a DENIOS klímakamrákban vizsgálatokat végeztek az anyag esetleges eltéréseiről. A DENIOS terméke így aktívan hozzájárult a sivatagi állam repülésbiztonságához.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyes hulladékok tárolása a Deutsche Bahnnál

A Deutsche Bahn nagyszámú vasúti járművet javít a krefeldi üzemben, köztük az ICE nagysebességű vonatokat is. A DENIOS a Deutsche Bahn felelőseivel együttműködve egy nagy központi tárolót hozott létre, amelyben a veszélyes anyagokat átmenetileg tárolhatták, amíg véglegesen ártalmatlanítják őket.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyesanyag-munkaállomás tisztatérben

Az aprentas svájci szolgáltatónál a szakképzési tanfolyamok résztvevőit a legmagasabb műszaki biztonsági előírásoknak megfelelően képzik ki. A különféle porok kezelését a tisztaszobában oktatják. A DENIOS munkaasztal biztosítja a káros anyagok hatékony összegyűjtését és eltávolítását a levegőből.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Optimális védelem a Covestro AG alkalmazottai számára

A por vagy porformájú vegyi alapanyagok kezelésekor fokozott biztonsági követelmények vonatkoznak a munkahelyek kialakítására a munkavállalók védelme érdekében. Nem utolsósorban azért, mert a DENIOS minden munkahelyi követelménynek eleget tudott tenni, a projekt megvalósítása mellett döntöttek a bad oeynhauseni piacvezető javára.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Akár 18.000 liter felmelegítése mindössze 15 m²-en

Ügyfelünk olyan feldolgozási segédanyagok, mint a formaleválasztó anyagok és oldószerek gyártására specializálódott. A gyártási folyamat lényeges része a nyersanyagok hőmérséklet-szabályozott cseppfolyósítása a további feldolgozáshoz. Ehhez az ügyfélnek olyan testre szabott hőkamrára volt szüksége, amely megfelel az egyedi követelményeknek.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyesanyag-tároló a Düsseldorfi Egyetem számára

Egy felújítás mindig lehetőséget ad arra, hogy nagyobb biztonságot nyújtson. Ez a Düsseldorfi Egyetemen is így van. A természettudományi szakterületeken a vízszennyező és gyúlékony folyadékok kezelése van napirenden. A DENIOS egy nagyméretű, kulcsrakész raktárat készített, beleértve a szerkezeti intézkedéseket is.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lerövidült olvadási idő és költségmegtakarítás

Sok éves ipari tudására és a hőkamrákra vonatkozó bevált ipari szabványra alapozva a DENIOS innovatív, folyamatvezérelt rendszertechnológiát fejlesztett ki a gyógyszeripari vásárlók számára. Pontosan szabályozza a kezelendő anyag olvadási hőmérsékletét, amelyet homogénen és a lehető legrövidebb idő alatt ér el.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Összpontosítás a belső hőmérsékleti értékekre

Ügyfelünk, a BP vezető pozíciót foglal el a Castrol és Aral motor- és hajtóműolajok jól ismert kenőanyagaival. A Hamburg-Neuhof kenőanyaggyárban gyártják, és személygépkocsikhoz és teherautókhoz használják. A Castrol helyszíni fejlesztőközpontja szorosan együttműködik a nagy autógyártókkal, hogy hatékonyabb kenőanyag-megoldásokat fejlesszenek ki az új motorgenerációk számára.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Innovatív, magas szintű rendszermegoldások

Ügyfelünk számára egy többfunkciós tesztlaboratóriumot fejlesztettünk ki, amelyben hosszú távú vizsgálatokat lehet végezni az összetevők üzemanyagokban való viselkedéséről. A 3 helyiségből álló rendszer egy tárolóhelyiségre, egy vizsgálati helyiségre és egy hőkamrára oszlik, amelyben az alkatrészeket különböző, 40-60 Celsius-fok közötti hőmérsékleten érlelik.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Gázeltávolító rendszerek

Az INTEGA GmbH a tisztaközeg-ellátó területén tevékenykedő cég. Egy vietnami vevő számára az INTEGA GmbH a DENIOS-szal közösen két funkcionális műszaki és biztonsági helyiséget gyártott az éghajlati viszonyokhoz igazodva. Minden biztonsági szempont figyelembevételével.

Továbbolvasás
Esettanulmány

A Küsnacht faipari szövetkezet üzemanyagot tárol az erdőben

Az erdőgazdálkodások gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a járműparkot nem lehet az erdőben lévő bázisokon feltölteni. A gyúlékony üzemanyagok tárolása a természet közepén túl veszélyes. A DENIOS veszélyesanyag-tároló most lehetővé teszi ezt a Küsnacht faipari szövetkezet számára.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Dekontaminációs helyiség a Müncheni Műszaki Egyetem számára

A müncheni Műszaki Egyetemnek olyan dekontaminációs helyiségre volt szüksége, amelyben felületesen szennyezett eszközöket és alkatrészeket lehetett tisztítani. A DENIOS House-in-House-rendszerként dekontaminációs konténert biztosított, hogy a munkavállalók biztonságosan végezhessék munkályukat.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lítium-ion akkumulátorok tárolása

A KTM Sportmotorcycle AG Ausztria motorkerékpárokat gyárt. A lítium-ion akkumulátorok tárolására szolgáló veszélyes anyag tárolók gyártásánál a DENIOS az akkumulátor gyártó cég iránymutatásait is figyelembe vette. Műszaki- és biztonsági helyiséget alakítottak ki, amely minden jogi követelménynek megfelel.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Műszaki raktárrendszer laboratóriumi és mintavételi munkákhoz a Hugo Häffner Vetrieb GmbH & Co. KG-nál

Annak érdekében, hogy a mintavételezést és a laboratóriumi munkát a meglévő üzlethelyiségekből kiszervezhessék, a DENIOS a Hugo Häffner Vertrieb GmbH & Co. KG-val egy műszaki raktárrendszert valósított meg. A helyiségrendszerben meghatározott hőmérsékletszintet tartanak fenn. A telepített károsanyag-begyűjtő rendszer védi a munkavállalókat munkájuk során.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Fertőtlenítőszerek tárolása vízvédelmi területen

Előfordul, hogy veszélyes anyagokat a természet közvetlen közelében kell tárolni. Ez különösen kényes a veszélyes anyagok esetében, amelyek egyébként is vízszennyező anyagok. Egy gyógyszeripari vállalat számára a DENIOS mindazonáltal olyan fertőtlenítőszer-raktárat valósított meg, amely a tűz-, robbanás- és vízvédelem maximális követelményeit teljesíti.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Különböző veszélyes anyagok tárolása a BASF ludwigshafeni telephelyén

Vezető vegyipari vállalatként a BASF már nagy tapasztalattal rendelkezik a veszélyes anyagok kezelésében. A vállalat telephelyén a biztonság további professzionalizálása érdekében a DENIOS-szal közösen egy kulcsrakész konténerlétesítményt valósítottak meg, amely megfelel a modern tűzvédelmi és tűzjelző technológia minden követelményének.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Hajtógázas (aeroszolos) palackok tárolása a motorkerékpár gyártó KTM-nél

A KTM ausztiai motorkerékpár gyártó cégnek a gyártási folyamataiban szüksége van aeroszolos palackok használatára. A DENIOS olyan megoldást fejlesztett ki, amely nemcsak az ügyfél raktárkövetelményeit teljesítette. Az általunk gyártott veszélyes anyag konténer megfelel az osztrák vízügyi törvény szigorú követelményeinek.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Oldószerek, kötőanyagok és ragasztók tárolása kis tároló edényekben Bécs város tömegközlekedési vállalatánál

Az oldószerek, kötőanyagok és ragasztók a járművek karbantartásához napi szinten hozzátartoznak. Ezeknek a veszélyes anyagoknak, amelyeket általában kis tátoló edényekben tárolnak, a Wiener Linien, a bécsi város tömegközlekedési vállalatának szüksége volt egy helytakarékos veszélyes anyag raktárra, amely nemcsak tűzvédelmmel van ellátva, hanem a hőmérséklet ingadozásaival szemben is védelmet biztosít.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyesanyag-tároló kenőanyagok számára a Holcim AG-nál

Az olyan kenőanyagok, mint a zsírok és olajok központi tárolása nem csak biztonságosabb, mint több különálló tárolóhelyiségben. A logisztikai folyamatok is előnyösek. A DENIOS a Holcim AG számára olyan veszélyesanyag-tároló konténrt valósított meg, amely nemcsak ezeknek a követelményeknek, hanem az összes hivatalos előírásnak is megfelel.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyesanyag-tárolás az Airbus-nál

DENIOS veszélyes munkahelyet integrált egy REI90-es minősítéssel rendelkező tűzvédelmi konténerbe Finkenwerderben az Airbus-nál, ezzel létrehozva egy központi tűzvédelmi szakaszt egy hagyományos szerelő csarnokban. A DENIOS megoldást adott festékek és lakkok tárolására. Ugyanakkor a munkavállalók közvetlenül és biztonságosan végezhetnek festő- és lakkozó munkát.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Festékkeverő helyiség a Siemens tűzvédelmi konténerében

Ha a gyártási területeken festékekkel és lakkokkal dolgoznak, a munkavállalókat ennek megfelelően védeni kell. A svédországi Industrial Turbomachinery divízió számára a Siemensnek biztonságos helyiségre volt szüksége a festékek tárolásához és keveréséhez. A logisztikai folyamatok optimalizálása érdekében biztosítani kellett a többi épülethez való térbeli közelséget.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Gyúlékony folyadékok tárolása az Uwe Müller GmbH-nál

Az Uwe Müller GmbH számára a termékminőség mellett az üzembiztonság is rendkívül fontos. A szeszes italok és likőrök gyártója a DENIOS tárolási megoldásaira támaszkodik a gyártás során már használt gyúlékony folyadékok tárolása során. Az állandó tárolási hőmérsékletet is figyelembe kellett venni.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyes anyag tárolás az élelmiszergyártásban az Agrana Stärke GmbH-nál

A DENIOS egy kültéri raktárkonténert javasolt az élelmiszertermelésben használt olajok tárolására az ausztriai Agrana Stärke GmbH számára. A megoldás alkalmas vízszintes hordótárolásra, függőleges hordótárolásra, kis tároló edények elhelyezésére és a fagymentes telepítésre, integrált fűtési rendszer segítségével.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Vegyipari nyersanyagok tárolása a Siemensnél Franciaországban

A franciaországi Haguenau-i telephelyen a gyártási terület bővítésével a Siemensnek nagyobb raktárterületekre volt szüksége a vegyi nyersanyagok elhelyezéséhez. A DENIOS olyan rugalmas és mobil tárolórendszert tervezett, amelyet a gyártási területen központilag lehetett felállítani, és amely minden biztonsági követelménynek megfelelt.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Nyomdafestéktároló tűz- és fagyvédelemmel a Constantia Nusser GmbH számára

Új tárolókapacitások létrehozása a szabadban, mégis elkerülve a hosszú szállítási útvonalakat. Ilyen körülmények között a DENIOS a Constantia Nusser GmbH számára egy veszélyesanyag-tároló konténert valósított meg nyomdafestékek és oldószerek tárolására. A tűzvédelem mellett a fagyvédelem is nagy szerepet játszott a megvalósításban.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Ideiglenes tároló a Wetterau-i hulladékkezelő telepnek

A Wetterau körzetben működő hulladékkezelő vállalat számára a veszélyes hulladékok kezelése során a biztonság és a környezetvédelem volt a legfontosabb. A helyi szakemberekkel együtt a DENIOS egy ideiglenes tárolót hozott létre a mobil károsanyag-gyűjtéshez. Az eredmény: biztonságos tárolási megoldás a TRGS 520 szabványnak megfelelően.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Vegyszerek egyedi lefejtése

A DENIOS tűzvédelmi raktárt fejlesztett ki a Chemion vegyipari vállalat számára, amely közvetlenül a gyártás során alakítható ki. A műszaki helyiségrendszer nemcsak a technika korszerűségének felel meg, hanem lehetővé teszi a konténereken történő egyidejű munkát és az oldalról történő rakodást is.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Biztonságos kültéri tárolóhely a Hydrior AG-nál

A svájci Hydrior AG nehéz döntés előtt állt, mivel gyúlékony, agresszív és korrozív anyagok tárolására alkalmas raktárat kellett létrehoznia. A DENIOS-szal együtt biztonságos és gazdaságos megoldást találtak a kültéri tárolásra.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Gyúlékony folyadékok tárolása a Stadler AG gyártási területén belül

A gyúlékony folyadékokat a vasúti járművek gyártása és karbantartása során is használják. A 450 literes méretű tartályok biztonságos tárolására a Stadler AG a kiterjedt üzemcsarnok szívében a DENIOS-szal egy tároló részleget hozott létre.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyes anyagok és vegyszerek tárolóhelyiségekben

A németországi Ecolabnak olyan berendezésekre volt szüksége, amelyek a különféle veszélyes anyagok és vegyszerek jogszabályi előírásainak megfelelő és mindenekelőtt biztonságos tárolását lehetővé tették a meglévő raktárhelyiségekben. A DENIOS tároló rendszerei és a veszélyesanyag-tároló állványok biztosították a megrendelő számára az optimális felszereltséget.

Továbbolvasás
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00