DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

DENIOS – Védjük az embereket és a környezetet

Minden percben egy egész szemeteskocsinyi műanyaghulladék kerül az óceánjainkba! Egyetlen csepp olaj 600 liter ivóvizet szennyez be! Mindez világossá teszi: fontosabb, mint valaha, hogy vigyázzunk a természetre és a 4 elemre: Védjük a vizet, a földet és a levegőt, és szelídítsük meg a tüzet. Mi a DENIOS-nál pontosan ezt tesszük - már több mint 35 éve!

Családi vállalkozás vagyunk, globális piacvezetők és: Felelősséget vállalunk - innovatív erővel, fenntartható cselekvéssel és globális gondolkodással.

DENIOS - Tűzvédelem

Termékeinkkel biztosítjuk, hogy a tűz ne okozhasson nagyobb károkat - megszelídítjük a tűz elemét!

DENIOS – a víz védelme

Tiszta víz - a legfontosabb dolog minden élőlény számára. Vannak megoldásaink arra, hogy tisztán tartsuk a vizet.

DENIOS – A Föld védelme

A talajunk a növekedés alapja - az élelmiszereinké. Olyan termékeket kínálunk, amelyek megvédik talajunkat a veszélyes anyagoktól.

DENIOS – A levegő védelme

Ennek az elemnek is tisztának kell maradnia: A DENIOS innovatív megoldásokat kínál a környezetvédelemhez a tiszta levegőnek köszönhetően.

Tűz

Tűz nélkül az életünk nem lenne olyan, amilyen. Emberemlékezet óta lenyűgöz bennünket, embereket - egyszerre életadó és veszélyt jelentő. A tűz meleget ad, de pusztítani is képes. Meleg ételt ad nekünk, de életet is pusztít. És van néhány tény is, amit (valószínűleg) nem tudott a tűzről:

 • A tűz égéséhez három dologra van szükség: éghető anyagra, például fára vagy szénre, gyújtószikrára és a levegő oxigénjére
 • A Nap belsejében 15 millió fokos hőmérséklet uralkodik
 • A legforróbb láng hőmérséklete 6000 fok körül van - bizonyos molekulák nagy nyomás alatti elégetésekor keletkezik. Összehasonlításképpen: a gyertya lángja a legmelegebb pontján akár 1400 fokot is elér
 • A kutatók egy dél-afrikai barlangban fedezték fel a kandalló legrégebbi maradványait - az égett csontok és növényi részek mintegy egymillió évesek
 • Az első tűzijáték már 1000 éve volt Kínában: bambusznádakat dobtak a tűzbe, ahol hangosan felrobbantak, és állítólag elűzték a szellemeket

Víz

A víz minden élet alapja! A patakok, folyók, tavak, vizes élőhelyek és óceánok számos növény és állat élőhelyét jelentik. A víz azonban nemcsak az élet elemi alkotóeleme - hanem emberi jog. A víz energiaforrás, közlekedési eszköz és nyersanyag - és tudta már ezeket az izgalmas tényeket a vízről?

 • A víz az egyetlen kémiai vegyület, amely a természetben mindhárom halmazállapotban előfordul: folyékony formában vízként, szilárd formában jégként és gáznemű formában gőzként
 • A Föld mintegy kétharmadát víz borítja
 • Vízeink 97,5%-a sós vízből áll - csak 2,5%-a édesvíz
 • Mindannyian átlagosan alig 130 liter ivóvizet fogyasztunk naponta
 • A legnagyobb vízfogyasztású élelmiszer a kakaó: egy kiló kakaóbabhoz 27 000 liter víz szükséges - egy kiló paradicsomhoz csak 110 liter
 • Az emberi test kb. 75%-ban vízből áll

Föld

A föld kimeríthetetlennek tűnik - egyszerűen ott van: a lábunk alatt, a mezők alatt, a fű és a fák alatt. Szilárdan állunk ezen a földön - és a talajunk értékes biotóp és fontos CO2-adományozó. A Földanyától a termőtalajig - itt még több izgalmas tényt talál:

 • Innen 4200 kilométerre van az Északi-sark, és majdnem 16 000 kilométerre a Déli-sark
 • Föld bolygónk több mint 100 000 km/h sebességgel kering a Nap körül
 • A Föld elég nehéz - súlya 6 kvadrillió tonna (kiírva ez a szám ekkora: 6 000 000 000 000 000 000 000 000 000 tonna)
 • Több élőlény él egy maréknyi földön, mint ahány ember él a bolygón
 • Az egészséges talajhoz idő kell: körülbelül 2000 év kell ahhoz, hogy egy 10 cm vastag talajréteg kialakuljon
 • A világ legmélyebb szállodai szobája Svédországban található, egy használaton kívüli ezüstbányában - ahol 155 méter mélyen a föld alatt töltheti az éjszakát

Levegő

Szükségünk van rá, hogy lélegezzünk, hogy növekedjünk, hogy éljünk. A levegő láthatatlan számunkra - és mégis mindig ott van. Csak a szél engedi érezni, hogy van ott valami: ez hajtja a vitorlásokat, ez mozgatja a szélmalmokat, és ettől emelkednek a levegőbe a léggömbök. További izgalmas tényeket itt olvashat a levegőről:

 • A levegő különböző gázokból - 20 % oxigénből és közel 80 % nitrogénből -, valamint kis mennyiségben más gázokból áll
 • Egy ember percenként 12-18 lélegzetet vesz - tehát életünk során 14 millió léggömb levegőjét lélegzünk be
 • A levegőnek súlya van: 1 köbméter levegő súlya 1,3 kilogramm
 • Tanulmányok szerint jelentősen kisebb eséllyel betegszünk meg, ha naponta legalább 30 percet töltünk a friss levegőn
 • Jó körülmények között egyetlen szélturbina 4000 háztartás ellátásához elegendő villamos energiát termel
 • Az első hőlégballonok 1783-ban emelkedtek a levegőbe - utasaiként egy kakas, egy kacsa és egy birka (mindegyik túlélte a ballonos utazást!)

DENIOS 4 elem – Harmónia a természettel

A tűz, a víz, a föld és a levegő nem csak bolygónk elemi erői - Bad Oeynhausen-i székhelyünkön a 4 elemet kézzelfogható élménnyé is tesszük. Parkunk a fiatalok és az idősebbek számára egyaránt vonzó központ, és látogatóinkat szívélyesen meghívjuk, hogy intenzíven foglalkozzanak a tűzzel, a vízzel, a földdel és a levegővel - mindezt az impozáns Wiehengebirge hegység közvetlen közelében.

Látni, szagolni, ízlelni, érezni - a DENIOS 4 ELEM túra minden érzékszervet felébreszt! Emellett sok izgalmas dolgot megtudhat az elemekről. Jöjjön el és tudja meg, miért olyan fontos a természet az életünk szempontjából - és mit tehetünk érte. A DENIOS 4 ELEM éjjel-nappal nyitva van - a "Természet kapuja" mindig nyitva áll Ön előtt.

A DENIOS bejárata

Fedezze fel lépésről lépésre a cég zöld bejárati kapuját. A terepen sok izgalmas információt talál a természet elemeiről.

Szünet a zöldövezetben

Üljön le a mólóra a vízparton, és tapasztalja meg a természetet minden érzékszervével. Az év bármely szakában érdemes ellátogatni a DENIOS 4 ELEM-hez.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00