DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A hibás lítium-ion akkumulátorok helyes kezelése

A mindennapi használat során a lítium-ion akkumulátorok a legkülönbözőbb események és külső hatások miatt károsodhatnak. Például mechanikai sérülés, helytelen tárolás vagy hibás töltés miatt. A probléma: a hibás lítium akkumulátorok rendkívül nagy kockázati potenciált rejtenek magukban. A hibás lítium-ion akkumulátorok esetében különösen nagy a kockázata a "hőmegfutásnak", azaz egy megállíthatatlan láncreakciónak, amely tűzhöz vagy robbanáshoz vezet. Annak érdekében, hogy reakció esetén megvédje az alkalmazottakat, a termelési létesítményeket és a környezetet, a hibás lítium-ion akkumulátorokat azonnal el kell különíteni és biztonságosan kell tárolni, amíg azokat megfelelően nem lehet ártalmatlanítani. Másrészt, ha a beépített lítium-akkumulátorokkal ellátott berendezésekben akut tűz keletkezik, megfelelő oltó- vagy tűzoltószereknek kell rendelkezésre állniuk. A DENIOS termékcsalád megfelelő megoldásokat kínál.

Karanténdobozok sérült lítium-ion akkumulátorok számára

A DENIOS professzionális tároló- és szállítódobozokat kínál, amelyek optimálisan karantén dobozként használhatók a hibás lítium-ion akkumulátorokhoz. A speciális tárolóládák műanyagból, alumíniumból, acélból vagy rozsdamentes acélból készülnek, és különböző méretekben kaphatók. Különleges méretek is kérhetők. Töltőanyagként típustól függően különböző tűzgátló anyagok kerülnek használra. Például a PyroBubbles®, szilárd és folyékony gyúlékony anyagok oltóanyaga, amelyet az MPA Dresden a DIN EN 3-7 szerint pozitívan bevizsgált, szemes granulátumként vagy praktikus PE párna formájában. A tárolt lítium-ion akkumulátorok kockázatértékelésétől, teljesítményétől és állapotától függően karantén dobozaink az alkalmazás-specifikus biztonsági szabványokat, valamint megbízható védelmet nyújtanak az exoterm reakciók ellen, akár 100%-os ellenőrzést is biztosítanak az esetleges hőmegfutás ellen. Praktikus: Sok doboz utólagos szállításra is alkalmas, és rendelkezik a megfelelő szállítási engedéllyel a hibás/sérült vagy kritikusan hibás lítium akkumulátorokhoz.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Tűzoltás lítium-ion akkumulátor tüzek esetén

A lítium-ion akkumulátorok tüze a modern tűzvédelem egyik legnehezebb kihívása - mivel különösen nehéznek számít az ellenőrzésük. Itt jönnek képbe a lítiumtüzek elleni speciális megoldásaink. Kínálatunkban olyan speciálisan kifejlesztett termékeket talál, amelyekkel gyorsan és hatékonyan reagálhat lítium-ionokkal kapcsolatos tűz esetén.

Ezek közé tartoznak a speciális, magas hőmérsékletű szövetből készült tűzoltó takarók, amelyek mindkét oldalán ásványi bevonattal vannak ellátva. Ezek elég nagyok ahhoz, hogy egész e-járműveket fedjenek le. Könnyen és gyorsan kezelhetőek, és a keletkező lángokat megfékezik, és megakadályozzák, hogy a lítiumtűz átterjedjen a környező területre. A takarók alkalmasak locsoló- és oltóvízzel való locsolásra, és így hűtőhatást fejtenek ki.

Miután azonban a tüzet nagy mennyiségű vízzel történő intenzív hűtéssel sikerült véglegesen megfékezni, szabad szemmel gyakran nem lehet megállapítani, hogy a tűzet teljesen eloltották-e már. A tűz után akár 24 órával az akkumulátor újra (ön)meggyulladhat. Ilyenkor a legjobb megoldás az elárasztási lehetőséggel ellátott karanténban történő elkülönítés. A DENIOS mobil karanténkonténerében egy elektromos autónak van hely, és tűz esetén célzottan elárasztható. Alkalmasságát a TÜV Süd is megerősítette.

Kínálatunkban megtalálhatók a kisebb, beépített lítium-ion akkumulátorral rendelkező eszközök, például akkumulátoros csavarhúzók, laptopok, e-bike-ok vagy e-scooterek oltására alkalmas tűzoltó készülékek.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00