DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A lítium-ion akkumulátorok megfelelő töltése

Különös körültekintéssel kell eljárni a lítium-ion akkumulátorok töltésekor, mert megnő a hőmegfutás (Thermal Runaway) kockázata. Különösen akkor, ha a hibás akkumulátorok töltési feszültségnek vannak kitéve, vagy nem töltik fel megfelelően. Emiatt a töltést mindig ellenőrizni kell, a biztosítási védelem érdekében is. A tűzvédett SmartStore töltőszekrényekben és a WFP Li-Ion töltőhelyiségekben a minőségi érzékelőkkel és vezérléstechnikával integrált állapotfelügyelet veszi át ezt a feladatot. Vészhelyzetben riasztás indul, továbbítja az épületfelügyeleti rendszerhez, és aktiválódik az oltó- vagy tűzoltó rendszer.

Töltőszekrények lítium-ion akkumulátorokhoz

A SmartStore sorozat lítium-ion töltőszekrényei biztonságos és ideális megoldást jelentenek készülékek és szerszámok akkumulátorainak töltésére a mindennapi munkában. Minden szekrénymodell beépített védőérintkezős aljzattal van felszerelve a töltők csatlakoztatásához. A SmartStore töltőszekrények kiviteltől függően mesterséges szellőzéssel rendelkeznek, hogy megakadályozzák a szekrény belsejében a felmelegedést. A kínálatban különféle, jól bevált méretekben talál lítium-ion töltőszekrényeket: a nagyobb, akár 60 férőhellyel rendelkező változatoktól a kompakt változatokon át a különösen helytakarékos alapszekrényekig. A lítium-ion akkumulátorok külön töltésére szolgáló, illetéktelen hozzáféréstől védett szekrényrendszerrel ellátott modellek is kaphatók. Az összes lítium-ion töltőszekrényt a 90 perces külső és belső tűzvédelem különbözteti meg. A kiviteltől függően a beépített 3 fokozatú figyelmeztető/tűzoltó rendszer még nagyobb biztonságot nyújt a lítium-ion akkumulátorok töltése során. A füstérzékelővel és hőmérsékletérzékelővel ellátott intelligens érzékelőrendszer füstfejlődés esetén riasztást ad, amely a potenciálmentes érintkezőn keresztül továbbításra kerül az épületirányítási rendszerbe. Mostantól a lítium-ion akkumulátorok kiválasztott töltőszekrényei az innovatív DENIOS connect platformmal hálózatba kapcsolhatók. Ez lehetővé teszi a 24/7 távfelügyeletet, vészhelyzet esetén valós idejű riasztással e-mailben vagy SMS-ben. A beépített aeroszolos tűzoltó rendszerrel ellátott modelleknél ez automatikusan működésbe lép, ha a kritikus belső hőmérsékletet túllépik, értékes időt nyerve ezzel a vészhelyzeti és evakuálási intézkedésekre.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Bejárható töltőhelyiségek lítium-ion akkumulátorokhoz

A WFP Li-Ion bejárható tűzvédelmi raktárkonténer mindkét oldalon 90 percig tanúsított tűzvédelemmel korlátlan lehetőségeket kínál a helykihasználásra a kiterjedt DENIOS felszereltségi kínálatának köszönhetően. Nagyobb mennyiségű lítium-ion akkumulátorok töltése esetén az egyidejű töltési folyamatok nem vezethetnek hálózati túlterheléshez. Itt jön képbe az intelligens töltésmenedzsment: a WFP LI-ION felszerelhető a legkorszerűbb vezérléstechnikával, amely szükség esetén a rendelkezésre álló teljesítménykapacitások alapján intelligens energiaáram-elosztást kezdeményez. Az érzékelőtechnika emellett folyamatosan rögzíti a paraméterek széles skáláját, például a hőmérséklet-szabályozást. Az opcionális mesterséges szellőztetés vagy légkondicionálás megakadályozza a lítium akkumulátorok töltése során fellépő felmelegedést. Vészhelyzetben a riasztások automatikusan működésbe hozhatók, és a záró- vagy oltórendszerek aktiválhatók. Polcok beépítése esetén az aeroszolos oltási technológia használatát javasoljuk, mivel ez optimálisan osztja el az oltóanyagot a tárolási szinteken.

ÚJ: Intelligens töltéskezelés

Az elektromos készülékek akkumulátorait gyakran munkaidőn kívül töltik fel, hogy a következő munkanapon is rendelkezésre álljanak, és ne kelljen munkaidőben töltésre fordítani az időt. A probléma: Ha sok töltőt használnak egyszerre, és rövid idő alatt nagy mennyiségű energiát fogyasztanak, ez gyorsan az elektromos hálózat kritikus túlterheléséhez vezethet. Pedig gyakran nincs szükség egyidejű vagy azonnali töltésre. Itt jön a képbe a DENIOS intelligens töltésmenedzsmentje - a WFP Li-Ion új és innovatív felszerelési lehetősége: a PLC-n keresztül vezérelt töltésmenedzsment méri az aktuálisan rendelkezésre álló teljesítményt, és képes azt intelligensen elosztani. Először a WFP Li-Ion egyes aljzatai sorba vannak kötve. Amint egy csatlakoztatott töltő regisztrálásra kerül, az áramellátás a töltési folyamat befejezéséig fennmarad. Ezután a következő töltők felszabadulnak. Ily módon a töltésre rendelkezésre álló idő értelmesen kerül felhasználásra.

Nincs drága energiaátirányítás

Megbízható töltés és a meghibásodások elkerülése

Olcsó villamos energia hatékony használata

Megtakarítások láthatóvá tétele

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Zökkenőmentes távfelügyelet a DENIOS connect segítségével

A hibás lítium-ion akkumulátorok gyakran alig felismerhetők, és nagy biztonsági kockázatot jelentenek. Ha egy hibás lítium-ion akkumulátort hosszú ideig tárolnak, nagy tűzveszélyről lehet beszélni. A DENIOS connect platformmal való hálózatba kapcsolás megkönnyíti a lítiumion-akkumulátorok tárolóhelyiségeinek és tárolószekrényeinek biztonsági és működési állapotának éjjel-nappal történő nyomon követését. Így a DENIOS connect aktívan támogatja Önt az üzemeltetői kötelezettségek végrehajtásában. Az állapotfigyelésnek köszönhetően éjjel-nappal szemmel tarthatja lítiumion-akkumulátorát. Ha az elektromosan túlterhelt vagy mechanikailag sérült lítiumion-akkumulátorok miatt tűz keletkezik, a rendszer automatikusan, valós időben riasztást küld. E-mailben vagy SMS-ben - bárhol is legyen.

DENIOS connect a tárolóhelyiségekhez

Igényünk, hogy az Ön raktárterületét teljes mértékben az Ön igényei szerint optimalizáljuk - az automatizálási technológia élvonalában. Ezért fejlesztettük ki a DENIOS connectet - a veszélyesanyag-tárolók állandó állapotfelügyeletét. Meghibásodás vagy sérülés esetén Ön azonnal figyelmeztetést kap, és valós időben reagálhat.

A webalkalmazáson keresztül bármikor szemmel tarthatja az összes fontos mérőszámot.A riasztások és az SMS és/vagy e-mail értesítések könnyen konfigurálhatók. Ez lehetővé teszi a célzott vészhelyzet-kezelés következetes végrehajtását is.

ÚJ: DENIOS connect lítium-ion szekrényekhez

A DENIOS SafeStore sorozatának bevált lítium-ionos szekrényei már mindkét oldalon tűzvédelemmel és háromlépcsős biztonsági koncepcióval (riasztás és tűzoltás) vannak biztosítva. Ezek az intézkedések legalább 90 percet biztosítanak a mentőszolgálatoknak a vészhelyzeti intézkedésekre.

A DENIOS connect segítségével a háromfokozatú riasztás állapota az egyéb működési és rendszerparaméterek felügyelete mellett a webes alkalmazásban is megjelenik - a kezelő számára bármikor és bárhol látható.

Töltődobozok lítium-ion akkumulátorokhoz

A töltődobozok különösen kompakt megoldást jelentenek az egyes lítium-ion akkumulátorok biztonságos töltésére. A lítium-ion akkumulátorokat a töltőkkel együtt a dobozba helyezik, és a benne lévő aljzathoz csatlakoztatják. A beépített felügyeleti elektronika felügyeli a töltési folyamatot. Szokatlan hőmérséklet-emelkedés esetén a rendszer hangjelzéseket ad ki, és egy hatékony, környezetbarát, vezető intézetek által tesztelt oltó- és hűtőrendszert aktivál. Ezenkívül egy szűrőkkel ellátott füstgáz-kezelő rendszer gondoskodik arról, hogy ne kerüljenek ki káros anyagok.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00