DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

DENIOS connect lítium-ion szekrényekhez

A hibás lítium-ion akkumulátorok gyakran alig felismerhetőek, és nagy biztonsági kockázatot jelentenek. Ha egy hibás lítium-ion akkumulátort hosszú ideig töltenek vagy tárolnak, jelentős a tűzveszély. Mivel a töltés gyakran munkaidőn kívül, felügyelet nélkül történik, a kár terjedésének kockázata itt különösen nagy.

A DENIOS connect platformmal való hálózatba kapcsolás megkönnyíti a lítium-ionos szekrények biztonsági és működési állapotának éjjel-nappal történő nyomon követését. Így a DENIOS connect aktívan támogatja Önt az üzemeltetői kötelezettségek teljesítésében.

A DENIOS connect előnyei lítium-ion szekrényekhez

Online biztonsági koncepció

A bevált 3 szintű figyelmeztető és tűzoltó rendszer már online elérhető a DENIOS connect rendszerben.

24/7 órás felügyelet

Lítium akkumulátorok töltése vagy tárolása zökkenőmentes felügyelet mellett.

Rendszerhiba észlelése

Az érzékelő és az elektronikai hibák biztonságos felügyelete.

Műveletek felügyelete

A releváns működési paraméterek és a karbantartási állapot biztonságos nyomon követése.

Kötelességteljesítés

A lítium akkumulátorok töltésekor a felügyeleti kötelezettség teljesül.

Magas üzemeltetési kényelem

A szekrények gyárilag NB-IoT funkcióval vannak felszerelve, a felhasználó által kattintással aktiválható.

Biztonságos figyelmeztetés a lítium-ion tüzekre

Az állapotfelügyeletnek köszönhetően éjjel-nappal szemmel tarthatja lítium-ion akkumulátor-tárolóit és töltőszekrényeit. Ha az elektromosan túlterhelt vagy mechanikailag sérült lítiumion-akkumulátorok miatt tűz keletkezik, a rendszer automatikusan, valós időben riasztást küld. E-mailben vagy SMS-ben - bárhol is legyen.

A SmartStore connect és SafeStore connect szekrények a beépített 3 fokozatú figyelmeztető és tűzoltó rendszerrel magas szintű biztonságot nyújtanak a lítium-ion akkumulátorok tárolása és töltése során. A személyzet azonnal evakuálható, a tűzoltás beindítható és további ellenintézkedések kezdeményezhetők. Különösen a töltési folyamatok soha többé nem történnek felügyelet nélkül. A lítium akkumulátorok biztonságos kezeléséről, a töltés során az Ön gondossági kötelezettségeiről és a károk megelőzését szolgáló intézkedésekről további információkat a DENIOS Magazinban talál.

1
Töltés és tárolás

A lítium-ion akkumulátorokat a SmartStore-ban lehet tárolni és tölteni.

2
Sérülés

Ha az akkumulátor mechanikusan megsérül - az akkumulátor hőmérséklete megemelkedik.

3
Reakció

Exoterm reakció megy végbe.

4
Energiafelszabadulás

Láncreakció indul meg, jelentős energiafelszabadulással.

5
Megsemmisítés veszélye

Az oltás aligha lehetséges, az akkumulátorok és a SmartStore megsemmisülnek.

Háromszintű biztonsági koncepció most a hét minden napján, 24 órában felügyelt és online

A DENIOS SmartStore connect és SafeStore connect sorozatának bevált lítiumionos szekrényei már mindkét oldalon tűzvédelemmel és háromlépcsős biztonsági koncepcióval (riasztás és tűzoltás) vannak ellátva. Ezek az intézkedések legalább 90 percet biztosítanak a mentőszolgálatoknak a vészhelyzeti intézkedésekre. A DENIOS connect segítségével a háromlépcsős riasztás állapota az egyéb működési és rendszerparaméterek felügyelete mellett a webes alkalmazásban is megjelenik - a kezelő számára bármikor és bárhol láthatóan.

A DENIOS SmartStore connect és SafeStore connect sorozat bevált lítium-ion szekrényeit a hét minden napján, 24 órában felügyelik a DENIOS connect segítségével. Nemcsak a helyszínen, hanem e-mailben vagy SMS-ben küldött, megfelelően továbbított értesítéseken keresztül is figyelmeztet.

A lítium-ion szekrények 3 fokozatú figyelmeztető és tűzoltó rendszere

Hálózati érzékelő technológia a nagyobb biztonságért

A DENIOS connect optimálisan illeszkedik a DENIOS lítium-ion szekrényekhez. A legkorszerűbb érzékelőtechnológia rögzíti és feldolgozza az aktuális biztonsági és működési paramétereket. Ha hőmérséklet-emelkedés, füst vagy tűz keletkezik, a keskeny sávú IoT-n keresztül automatikusan, valós időben riasztást továbbít. Erről e-mailben vagy SMS-ben értesítjük Önt - bárhol is legyen. Minden érzékelőadat és információ központilag megtekinthető és szabadon konfigurálható bármikor egy webes alkalmazáson keresztül.

Hőmérséklet-ellenőrzés

A hőmérséklet-felügyelet 50 °C-nál figyelmeztető szinteket, valamint füstképződés és 70 °C feletti hőmérséklet esetén riasztást tartalmaz. Ezenkívül a belső hőmérsékletet is folyamatosan ellenőrzik, hogy a felgyülemlett hő miatt fellépő hőhatásokat idejekorán észlelni lehessen. Ezenkívül a felgyülemlett hő elszívására szolgáló szellőztető rendszer működését is figyelemmel kísérik. A rendszer folyamatosan ellenőrzi az egyéb működési paramétereket is, mint például az üzemórákat, a telepítés helyszínén a jelerősséget, valamint a szellőzőrendszer és a töltőszekrények csatlakozó aljzatainak üzemkészségét.

Karbantartási emlékeztető

7920 üzemóra után a karbantartásra való figyelmeztetés következik. A karbantartás során figyelmeztetések és riasztások jelennek meg a működés ellenőrzésére. Ezeket az üzeneteket külön állapotjelzés jelzi. A szekrény éves karbantartásával az állapotfigyelés és riasztás, a DENIOS connect Cloud-hoz való hozzáférés és az adatátvitel éves használati díja is elszámolásra kerül az adott következő évre.

Belső rendszerhibák felügyelete a szekrény elektronikájában

Az érzékelők vagy a szekrény elektronikájának hibái fontosak a szekrény megfelelő működése szempontjából. Ezért a rendszerhibák nem csak helyben, a szekrényen jelennek meg, hanem továbbítják a DENIOS connecthez, és onnan továbbítják a megadott címzetthez, hogy biztosítsák az időben történő reagálást.

i

Helyszíni riasztás: Függetlenül a felhőalapú DENIOS connect webalkalmazástól, amely lehetővé teszi a biztonsági szekrény állapotának éjjel-nappal történő megfigyelését, a helyszínen is értesítést kap a biztonsági szekrényén lévő kijelzőelemeken keresztül, amint hiba van. Így teljes mértékű a figyelmeztetés. A helyszíni riasztási funkció vizuálisan, figyelmeztető lámpák és/vagy akusztikus szirénák segítségével valósítható meg.

Minden értesítés áttekinthető

Értesítés Érzékelő Besorolás*
Figyelmeztető üzenet - belső hőmérséklet >50°C Hőmérsékletérzékelő; a figyelmeztetést már a szekrény váltja ki Figyelmeztetés
1. riasztási szint - Füst Füstérzékelő, a riasztást már a szekrény váltja ki Riasztás
2. riasztási szint - Tűz Hőmérsékletérzékelő és füstérzékelő együtt, a riasztást már a szekrény is kiváltja Riasztás
Hálózathiba Tápegység Riasztás
Alacsony hőmérséklet Hőmérsékletérzékelő, küszöbérték szabadon konfigurálható Figyelmeztetés
Magas hőmérséklet Hőmérsékletérzékelő, küszöbérték szabadon konfigurálható Figyelmeztetés
Rendszerhiba Rendszerhiba a szekrény elektronikájának belső tesztelése során Figyelmeztetés
Karbantartás szükséges Matematikailag 7920 üzemóra (ami kb. 11 hónapnak felel meg) a tápegységre való csatlakoztatás után Információ
Karbantartási késedelem Matematikailag 8640 üzemóra (ami kb. 12 hónapnak felel meg) a tápegységre való csatlakoztatás után Információ
Karbantartás folyamatban Állapot karbantartás közben, a tesztek miatti téves riasztások elkerülése érdekében Információ
Hiányzó adatok A szekrényből nem érkezik több adattávirat. A beállítható átviteli gyakoriságtól függően (1 x óránként, 3 óránként, 8 óránként vagy naponta) Figyelmeztetés
Teszt riasztás Egy gomb megnyomása a szekrényen az e-mail és SMS üzenetlánc teszteléséhez Riasztás

*A riasztások SMS és/vagy e-mail formájában is elküldhetők. Figyelmeztetések és információk esetén e-mailben is értesítést kaphat.

Tesztelje a DENIOS connect-et 1 évig ingyenesen

A SmartStore connect és SafeStore connect sorozat lítium-ion szekrényei a DENIOS connect átjáróval vannak felszerelve, amely az adatokat NB-IoT vagy LTE-Cat-M segítségével küldi a felhőbe, és néhány lépésben üzemkészek. Próbálja ki a DENIOS connect szolgáltatást egy évig ingyenesen, és ismerje meg. A következő évtől a számlázás a szekrényellenőrzéssel együtt történik.

További érdekes információk a DENIOS connect-ről

DENIOS connect Webalkalmazás

Itt tökéletes áttekintést kaphat az összes telepített eszközről és jelérzékelőről, a konfigurációk elvégezhetők online.

Fedezze fel

DENIOS connect Technológia

Az adatátvitelhez a NarrowBand IoT, egy biztonságos és hatékony mobil hálózati technológiát használnak olyan alkalmazásokhoz, mint a DENIOS connect.

Fedezze fel

SpillGuard® connect

Az innovatív rendszert kifejezetten a kármentő tálcák biztonságos és egyszerű szivárgáskezeléséhez fejlesztették ki.

Fedezze fel

Biztonságosan hálózatba kötve. Veszélyesanyag-tároló állapotfelügyelete.

A DENIOS connect segítségével akár 16 biztonsági szempontból fontos működési paramétert is felügyelhet, és valós időben kaphat riasztást meghibásodás esetén.

Fedezze fel most
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00