DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Az Ön szakértője a lítium akkumulátorok biztonságos kezelésében

Lítium akkumulátorok biztonságos tárolása

A lítium akkumulátorok megfelelő tárolása biztosítja az üzembiztonságot és a biztosítási védelmet. Polcos raktárkonténerek, bejárható tárolók és tárolószekrényeink mindkét oldalon tűzvédelmet, valamint tűzjelző és oltótechnológiát kínálnak bármilyen méretű és mennyiségű akkumulátor biztonságos tárolására.

Tárolási megoldások megtekintése

Lítium akkumulátorok megfelelő feltöltése

A lítium akkumulátorok töltése növeli a hőveszteség kockázatát. Töltőszekrényeink és töltőhelyiségeink intelligens érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a felügyelt töltést, és vészhelyzet esetén riasztást indítanak, és aktiválják a tűzoltó rendszereket.

Feltöltési megoldások megtekintése

Hibás lítium akkumulátorok megfelelő kezelése

Ha a lítium akkumulátorok megsérülnek, nagy kockázatot rejtenek magukban. Azonnal szét kell őket választani és biztonságosan tárolni, amíg megfelelően megsemmisítik őket. Kiváló minőségű karanténdobozaink védelmet nyújtanak termikus áttörés (Thermal Runaway) esetén.

Megoldások hibás akkumulátorokhoz

Lítium akkumulátorok előírásoknak megfelelő szállítása

A lítium akkumulátorokra a szállítás során a veszélyes árukra vonatkozó előírások vonatkoznak. Az akkumulátor állapotától függően magas követelmények vonatkoznak a csomagolásra. Jóváhagyott szállítódobozokat kínálunk prototípusokhoz, sértetlen, sérült, hibás vagy kritikusan hibás akkumulátorokhoz.

Szállítóeszközök megtekintése

Lítium akkumumátorok professzionális tesztelése

Mielőtt az újonnan kifejlesztett lítium akkumulátorokat vagy az azokkal üzemeltetett termékeket forgalomba bocsátanák, a gyártónak alaposan meg kell vizsgálnia azokat. Professzionális teszttermeket fejlesztünk lítium akkumulátorokhoz az Ön egyedi specifikációi szerint.

Teszthelyiségek megtekintése
Profitáljon szaktudásunkból

Szakértelem és tanácsadás a lítium-ion akkumulátorok témakörében

Feladatunknak tekintjük tudásunk átadását. Csak így tehetjük még biztonságosabbá a lítium-ion akkumulátorok kezelését.

Lítium-ion akkumulátorok biztonságos tárolása

Lítium-ion akkumulátorok biztonságos tárolása

Akár kis mennyiségben, kisebb kapacitású, akár nagyobb mennyiségben, nagyobb teljesítményű lítium-ion akkumulátort tárol, gondoskodnia kell arról, hogy biztosítási fedezete garantált legyen, valamint hogy a munkavállalók és a környezet védelme megmaradjon. Gondoskodnia kell arról is, hogy a tárolt lítium akkumulátorok ne sérüljenek meg a nem megfelelő tárolás miatt. Rendszereink mindkét oldalon beépített tűzvédelemmel, valamint kiegészítő berendezéstechnikai tűzvédelemmel rendelkeznek, hogy a lítium-ion akkumulátorokat biztonságosan és minden alkalmazáshoz az előírásoknak megfelelően tárolhassuk.

Tárolóhelyiségek lítium-ion akkumulátorokhoz

A WFP Li-Ion bejárható tűzvédelmi raktárkonténerrel egy kényelmes helyiségrendszert fejlesztettünk ki, amelyet kisebb modulméretű vagy elektromos készülékek kézi raktárának, elemző laboratóriumnak vagy a szállítandó vagy hibás lítium-ion akkumulátorok átmeneti tárolására szolgál. Szinte korlátlan helykihasználási és tárolási lehetőségeket kínál, opcionálisan 1- vagy 2-szárnyas ajtókkal, és zárási sorrend szabályozással a megbízható zárás érdekében. A mindkét oldalon 90 perces tűzvédelemnek és a tűzvédelmi engedélynek köszönhetően a WFP Li-Ion közvetlenül az infrastruktúrájába integrálható anélkül, hogy a biztonsági távolságokat be kellene tartania – épületeken belül vagy kívül. Ez vonatkozik az RFP Li-Ion polcos raktárkonténerre is, amely az első választás, ha nagyobb mennyiséget vagy nagyobb méretű lítium akkumulátorokat kell elhelyezni. A beépített, állítható tárolási szintekkel rendelkező, nagy teherbírású polcnak köszönhetően a belső tér optimálisan kihasználható, a lítium-ion akkumulátorok pedig külön-külön, dobozokban, raklapokon vagy speciális állványokon tárolhatók. A rakodófelület tűzihorganyzott, kivehető rácsokból áll. A kétszárnyú ajtók kényelmes hozzáférést tesznek lehetővé, és megkönnyítik a raktár be- és kirakodását. Az RFP 115 Li-Ion kompakt változatunk a lítium akkumulátorok biztonságos és helytakarékos tárolására a gyártáshoz közel. Az RFP SD Li-Ion nagy tolókapukkal rendelkezik a maximális tárolókapacitás érdekében. Az Ön kockázatértékelése alapján a DENIOS átfogó felszereltséget kínál minden helyiségrendszerhez, mint például a legkorszerűbb tűzjelző és oltótechnológia a még nagyobb biztonság érdekében.

Tárolószekrények lítium-ion akkumulátorokhoz

A SafeStore biztonsági szekrényeket kis mennyiségű, kis és közepes teljesítményű lítium akkumulátorok passzív tárolására fejlesztettük ki. 90 perces tűzvédelmet biztosítanak kívülről és belülről. A SafeStore-Pro modell integrált 3 fokozatú figyelmeztető/tűzoltó rendszerrel is rendelkezik. Ez azonnal felismeri, ha tűz üt ki a szekrényben, és automatikusan kiold. Az opcionálisan elérhető kommunikációs modullal akár 5 szabadon programozható címzettnek is riasztást küldhet a mobilhálózaton keresztül. A sürgősségi intézkedések azonnal végrehajthatók, és az alkalmazottak evakuálhatók. A lítium-ion szekrények alapkivitelben szekrényaláfogó lábazattal vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi a gyors szállítást az épületen kívüli biztonságos helyre, és segít megelőzni az épületekben okozott további károkat és a személyi sérüléseket.

Lítium-ion akkumulátorok megfelelő feltöltése

Különös körültekintéssel kell eljárni a lítium-ion akkumulátorok töltésekor, mert megnő a termikus áttörés (Thermal Runaway) kockázata. Különösen akkor, ha a hibás akkumulátorok töltési feszültségnek vannak kitéve, vagy nem töltik fel megfelelően. Emiatt a töltést mindig ellenőrizni kell, a biztosítási védelem érdekében is. A tűzvédett SmartStore töltőszekrényekben és a WFP Li-Ion töltőhelyiségekben a minőségi érzékelőkkel és vezérléstechnikával integrált állapotfelügyelet veszi át ezt a feladatot. Vészhelyzetben riasztás indul, továbbítja az épületfelügyeleti rendszerhez, és aktiválódik az oltó- vagy tűzoltó rendszer.

Töltőszekrények lítium-ion akkumulátorokhoz

A SmartStore sorozat lítium-ion töltőszekrényei biztonságos és ideális megoldást jelentenek készülékek és szerszámok akkumulátorainak töltésére a mindennapi munkában. Minden szekrénymodell beépített védőérintkezős aljzattal van felszerelve a töltők csatlakoztatásához. A SmartStore töltőszekrények kiviteltől függően mesterséges szellőzéssel rendelkeznek, hogy megakadályozzák a szekrény belsejében a felmelegedést. A kínálatban különféle, jól bevált méretekben talál lítium-ion töltőszekrényeket: a nagyobb, akár 60 foglalattal rendelkező változatoktól a kompakt változatokig és a különösen helytakarékos alapszekrényekig. Rendelkezésre állnak a lítium-ion akkumulátorok külön töltésére alkalmas szekrényrendszerrel ellátott, jogosulatlan hozzáféréstől védett modellek is. Az összes lítium-ion töltőszekrényt megkülönbözteti a 90 perces külső és belső tűzvédelem. A kiviteltől függően a beépített 3 fokozatú figyelmeztető/tűzoltó rendszer még nagyobb biztonságot nyújt a lítium-ion akkumulátorok töltésekor. Az intelligens érzékelő technológia füstérzékelővel és hőmérséklet-érzékelővel füstképződés esetén riasztást ad, amelyet a potenciálmentes érintkezőn keresztül továbbít az épületfelügyeleti rendszerhez. Az opcionálisan elérhető kommunikációs modullal akár 5 szabadon programozható címzettnek is riasztást küldhet a mobilhálózaton keresztül. Az integrált aeroszolos tűzoltó rendszerrel rendelkező modelleknél ez automatikusan aktiválódik, ha a kritikus belső hőmérsékletet túllépik, így értékes időt nyernek a vészhelyzeti és evakuálási intézkedésekre.

Bejárható töltőhelyiségek lítium-ion akkumulátorokhoz

A WFP Li-Ion bejárható tűzvédelmi raktárkonténer mindkét oldalon 90 percig tanúsított tűzvédelemmel korlátlan lehetőségeket kínál a helykihasználásra a kiterjedt DENIOS felszereltségi kínálatának köszönhetően. Ha nagyobb mennyiségű lítium-ion akkumulátort kell tölteni, az egyidejű töltés nem vezethet a hálózat túlterheléséhez. Itt jön képbe az intelligens töltésmenedzsment: a WFP LI-ION a legújabb vezérlési technológiával szerelhető fel, amely szükség esetén a meglévő jelenlegi kapacitások alapján kezdeményezi az energiaáramlások intelligens elosztását. Az érzékelők folyamatosan rögzítik a paraméterek széles skáláját, például a hőmérséklet-szabályozást. Az opcionális mesterséges szellőztetés megakadályozza a lítium akkumulátorok töltése során fellépő felmelegedést. Vészhelyzetben a riasztások automatikusan működésbe léphetnek, és aktiválhatók a záró- vagy oltórendszerek. A polcok felállítása esetén javasoljuk az aeroszolos oltási technológia használatát, mivel az oltóanyag optimálisan oszlik el a tárolási szinteken.

A hibás lítium-ion akkumulátorok megfelelő kezelése

A mindennapi használat során a lítium-ion akkumulátorok sokféle esemény és külső tényező hatására károsodhatnak. Például mechanikai sérülés, nem megfelelő tárolás vagy helytelen rakodás miatt. A probléma: A hibás lítium akkumulátorok rendkívül nagy kockázatot rejtenek magukban. A hibás lítium-ion akkumulátorok esetén különösen nagy a „termikus áttörés” kockázata, amely megállíthatatlan láncreakciót, tűz kitörését vagy robbanást okozhat. Az alkalmazottak, a termelési létesítmények és a környezet reakció esetén történő védelme érdekében a hibás lítium-ion akkumulátorokat haladéktalanul szét kell választani, és biztonságosan kell tárolni mindaddig, amíg szakszerűen meg nem semmisítik őket. A DENIOS termékcsalád karanténboxokat kínál ilyen esethez

Karantén dobozok sérült lítium-ion akkumulátorokhoz

A DENIOS professzionális tároló- és szállítódobozokat kínál, amelyek optimálisan karantén dobozként használhatók a hibás lítium-ion akkumulátorokhoz. A speciális tárolóládák műanyagból, alumíniumból, acélból vagy rozsdamentes acélból készülnek, és különböző méretekben kaphatók. Különleges méretek is kérhetők. Töltőanyagként típustól függően különböző tűzgátló anyagok kerülnek használra. Például a PyroBubbles®, szilárd és folyékony gyúlékony anyagok oltóanyaga, amelyet az MPA Dresden a DIN EN 3-7 szerint pozitívan bevizsgált, szemes granulátumként vagy praktikus PE párna formájában. A tárolt lítium-ion akkumulátorok kockázatértékelésétől, teljesítményétől és állapotától függően karantén dobozaink az alkalmazás-specifikus biztonsági szabványokat, valamint megbízható védelmet nyújtanak az exoterm reakciók ellen, akár 100%-os ellenőrzést is biztosítanak az esetleges hőkitörések ellen. Praktikus: Sok doboz utólagos szállításra is alkalmas, és rendelkezik a megfelelő szállítási engedéllyel a hibás/sérült vagy kritikusan hibás lítium akkumulátorokhoz.

Lítium-ion akkumulátorok előírásoknak megfelelő szállítása

A lítium akkumulátorok, mint 9. osztályú veszélyes áruk az UN 3090/3091 (lítium fém akkumulátorok) és az UN 3480/3481 (lítium-ion akkumulátorok) számmal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a lítium akkumulátorokra a szállítás során a veszélyes árukra vonatkozó előírások vonatkoznak, és be kell tartani a szállítási csomagolásra vonatkozó speciális követelményeket. Általánosságban elmondható, hogy a lítium-ion akkumulátorok közúton, vasúton, hajón vagy légi úton történő szállításához UN engedéllyel rendelkező szállítási csomagolást kell használni. A lítium akkumulátorok állapotától függően a szállítódoboznak is megfelelő típusengedéllyel kell rendelkeznie, és meg kell felelnie bizonyos csomagolási előírásoknak az ADR szerint. A DENIOS a megfelelő szállítási megoldásokat kínálja Önnek.

Szállítódobozok lítium-ion akkumulátorokhoz

Legyen szó prototípusról, kis sorozgyártmányról, sértetlen, sérült, hibás, kritikusan hibás vagy újrahasznosításra szánt lítium akkumulátorokról: a DENIOS termékcsalád minden igényre megfelelő és jóváhagyott szállítási megoldást kínál. Kiváló minőségű szállítódobozaink lítium-ion akkumulátorokhoz műanyagból, alumíniumból, acélból vagy rozsdamentes acélból készülnek, és különböző méretekben, kérésre speciális méretben is elérhetők. A lítium akkumulátorok biztonságos és jogszabályi előírásoknak megfelelő szállítását a megfelelő töltőanyaggal együtt biztosítjuk. Töltőanyagként típustól függően különböző tűzgátló anyagokat használnak. Például a PyroBubbles®, amely az MPA Dresden a DIN EN 3-7 szerint pozitívan bevizsgált oltóanyag szilárd és folyékony éghető anyagokhoz. Az expandált üveggranulátumot a lítium-ion szállítódobozba töltik, vagy praktikus PE töltőpárnák formájában. Más modellek texturált üvegszálas nedvszívó tömítést használnak, amely biztonságosan bezárja a lítium-ion akkumulátort.

Lítium akkumulátorok professzionális tesztelése

Mielőtt az újonnan kifejlesztett lítium akkumulátorokat vagy az azokkal üzemeltetett termékeket, például háztartási készülékeket, szerszámokat vagy elektromos járműveket forgalomba hoznák, alaposan tesztelni kell. A biztonságos tesztkörnyezet megtervezésekor számos ügyfél-specifikus szempontot figyelembe kell venni. A DENIOS szinte kizárólag az Ön egyedi szükségletei alapján fejleszti a lítium teszthelyiségeket. Ön profitál a költséghatékony sorozatgyártásból, az egyedi tervezésből és a tűzvédelmi szakértők szaktusásából.

Teszthelyiségek lítium-ion akkumulátorokhoz

A DENIOS célja, hogy olyan helyiségeket építsen, amelyek tökéletesen megfelelnek az Ön igényeinek és a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják – különösen a lítium energiatároló eszközök tesztelésekor. Minden egy személyes konzultációval és az Ön egyéni igényeinek elemzésével kezdődik. Mérnökeink ezután Önnel együttműködve kidolgozzák az optimális koncepciót különféle szempontok alapján, mint például a helyigény, az elhelyezkedés (beltéri vagy kültéri), ​​a felszereltségek és a biztonsági berendezések. A szakértők széles csapata ezt követően személyre szabott megoldást dolgoz ki az Ön igényei alapján: holisztikusan és hozzáértően. A „Made by DENIOS” a legmagasabb minőséget jelenti egyetlen forrásból.

A teszthelyiség fő funkciója a stresszhelyzetek szimulációja. A lítium-energiatárolók stresszhelyzeteinek szimulációja folyamatfüggő funkciókat igényel a tesztkörnyezetből. Az egyedi felszereltségi lehetőségekkel a DENIOS teszthelyiségei lehetőséget kínálnak a helyiségen belüli különböző terhelési forgatókönyvek szimulálására vagy támogatására.

A DENIOS sokféle berendezése lehetővé teszi, hogy pontosan az Ön specifikációi szerint építsenek fel lítium teszthelyiségeket. Példa erre a teszthelyiségeink új felszereltségi lehetősége. Hőmérsékletvizsgáló kamrákat kínálunk -40°C és +110°C között állítható hőmérsékleti tartományban. Ez azt jelenti, hogy most kibővített tesztelési lehetőségek állnak rendelkezésre még nagyobb hőmérsékleti tartományban..

A DENIOS szolgáltatása az Ön számára: Kulcsrakész rendszert biztosítunk Önnek, természetesen a bekötést is megoldjuk, kiegészítjük az Ön berendezéseivel vagy helyiségünket az Ön rendelkezésére bocsátjuk saját helyiségének belső kialakításának megtervezéséhez.

Tudnivalók a lítium-ion akkumulátorok biztonságos kezeléséről

Feladatunknak tekintjük tudásunk átadását. Csak így tehetjük még biztonságosabbá a lítium akkumulátorok kezelését. Egyenként, és a közös cél érdekében, az alkalmazottak és a környezet védelme érdekében. Nálunk sok hasznos ajánlatot talál. Töltsön le hasznos tájékoztató anyagokat, olvassa el ingyenes útmutatónkat a DENIOS magazinban, találkozzon velünk az aktuális iparági eseményeken, vagy használja ki szakértői csapatunk egyéni tanácsadási lehetőségét.

Tölt…

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00