DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyes anyagok belső logisztikája: Hatékony és biztonságos!

A veszélyes anyagok intralogisztikája speciális kihívások elé állítja a vállalatokat. Fontos, hogy a szállítási útvonalak és az egyes folyamatok lépései ne csak hatékonyak, de mindenekelőtt biztonságosak legyenek. Mert a göngyölegek szállítása, kezelése, be- és kivételezése fokozott balesetveszélyt jelent. Minden áron el kell kerülni azokat a károkat, amelyek a veszélyes anyagok ellenőrizetlen kijutásához vezetnek.

A DENIOS biztonsági termékei minimálisra csökkentik a szállítási kockázatokat, és biztosítják a veszélyes anyagok biztonságos és hatékony kezelését az Ön cégében.

Biztonság és ergonómia hordókezeléskor

Sok vállalatnál a veszélyes anyagokat hordókban tárolják. A biztonságos és ergonomikus szállítás szükségességét azonban gyakran alábecsülik. A szakszerűtlen kezelés súlyos környezeti és egészségügyi veszélyekhez vezethet: a hordó gyors felborulása vagy leesése károsodást vagy a veszélyes anyagok ellenőrizetlen kijutását eredményezi. Ezenkívül a dolgozók komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve a kézi szállítás, a hordók emelése vagy tartása miatt. A DENIOS a megfelelő munkaeszközök széles választékát kínálja, hogy minimálisra csökkentse a veszélyes anyagok hordókban történő belső szállításának kockázatát.

Hordógörgető: Univerzális a könnyű szállítás érdekében

A hordógörgetők stabil fenékrészből állnak, könnyen mozgatható görgőkkel. Lehetővé teszik az álló hordók könnyű manőverezését a munkaterületen és rövid távolságra történő szállítását. Könnyű, helytakarékos kialakításuknak és különleges manőverezhetőségüknek köszönhetően a hordógörgetők ideálisak a kis helyigényű területeken is.

A hordógörgetőkhöz

Hordókocsi: Biztonságos szállítás jelentősen csökkentett erőfeszítéssel

Hordókocsival a nehéz hordók lényegesen kisebb erőfeszítéssel nagyobb távolságra is szállíthatók. Az integrált szállításvédelem (például öv vagy lánc formájában) biztosítja a biztonságos tartást. Egyes modellek praktikus kiegészítő funkciókat kínálnak, például a kármentő tálcák rakodásához.

A hordókocsikhoz

Hordóemelő: Raklapok, kármentő tálcák vagy állványok egyszerű berakodása

A hordóemelők nélkülözhetetlen segítséget jelentenek például EUR-raklapok, kármentő tálcák vagy állványok rakodásánál. A hordó energiatakarékos és precíz emelése és süllyesztése általában emelő vonórúddal vagy lábhidraulikával valósul meg. Az alapfelszereltségként beépített forgógörgők jó manőverezhetőséget biztosítanak, és lehetővé teszik a szállítást rövid távolságokon is.

A hordóemelőkhöz

Hordófogók: Hordók emelése nehezen elérhető helyeken

Speciális alkalmazási helyzetek, mint például a mentő hordó rakodása vagy egy hordó kiemelése a hátsó sorból, speciális hordókezelési termékeket igényelnek. Itt a daruszerelvények vagy a hordófogók a megfelelő eszközök. Stabil acél vagy rugalmas láncszerkezetekből állnak, amelyeket egyszerűen a darura kell akasztani.

A hordófogókhoz

Targonca felépítmények: Motoros szállítás nagy távolságokra

A hordókat gyakran kell nagy távolságra és külterületen szállítani? De nem akar teljesen új gépet venni? Van megoldás! Praktikus tartozékokkal targoncája utólag felszerelhető, így a hordók felvehetők és szállíthatók. A hegesztett acélszerkezetek egyszerűen felszedhetők a targonca villáival.

A targonca felépítményekhez

Mobil töltőrendszerek vegyi anyagokhoz

A speciális, műanyagból készült, integrált szivattyúval ellátott hordókocsiból álló terméket kifejezetten a vegyszerek és ásványolaj termékek különböző helyeken történő rugalmas áttöltésére vagy eltávolítására fejlesztették ki. A rendszer nemcsak változatos és felhasználóbarát felszerelési lehetőségeivel nyűgöz le, hanem egyszerű kezelhetőségével is.

A töltőrendszerekhez

Termékek robbanásveszélyes területre: Emeléskor és szállításkor kerülni kell a gyújtóforrásokat

Gyújtóforrás nem csak elektromos berendezések használatakor keletkezhet. A hordók mechanikus segédeszközökkel történő mozgatásakor a súrlódás miatt mechanikusan szikrák keletkezhetnek. A statikus feltöltődést is ki kell zárni, mint gyújtóforrást a veszélyes területeken. Az olyan termékeket, mint a Secu Comfort molnárkocsi vagy a DENIOS Secu Ex hordóemelő, ezért úgy tervezték, hogy teljesen vezetőképesek legyenek, így nem kell közvetlenül csatlakoztatott potenciálkiegyenlítéssel földelni őket.

Kis tároló edények hatékony kezelése

A veszélyes anyagok kis tároló edényekben, például kannákban vagy flakonokban történő belső szállítása is a legnagyobb körültekintést igényli. A szállítás során gyorsan, esetleg észrevétlenül keletkezhetnek cseppveszteségek, amelyekkel a dolgozók véletlenül is érintkezhetnek. Fennáll annak a veszélye is, hogy a szivárgást lábbal vagy az ipari targoncákkal széthordják. A megoldás: Mobil kármentő tálcák és okos, többfunkciós eszközök, amelyekkel a veszélyes anyagok vállalaton belüli szállítása és kezelése során is fenntarthatók a megszokott DENIOS biztonsági szabványok.

Mobil kármentő tálcák: Cseppveszteségek megakadályozása a szállítási útvonalakon

A mobil kármentő tálcák különböző változatokban és méretekben kaphatók. A veszélyes anyagok biztonságos szállítása szűk helyeken és átjárókban már nem jelent problémát, különösen a kisebb és kompakt kialakítás miatt. A gördülékeny görgőknek és az opcionális tolófogantyúnak köszönhetően kényelmes és biztonságos a manőverezés. Hordóbakkal kombinálva mobil lefejtő állomássá alakulnak át.

A mobil kármentő tálcákhoz

Műanyag szállítókocsi: Kis tároló edények könnyed szállítása

Veszélyes anyagok tárolása során megfelelő gyűjtőberendezés kialakítása kötelező. A szállítás azonban mindenekelőtt fokozott baleset- és szivárgásveszélyt jelent. Rendkívül ellenálló műanyagból készült szállítókocsinkkal biztonságosan közlekedhet. A tálca kialakítása nemcsak a szivárgó folyadékok ellen nyújt hatékony védelmet, hanem lehetővé teszi a felhasználó számára a biztonságos, gyors és ergonomikus szállítást is.

A szállító kocsihoz

Tökéletesen védett gázpalack szállítás

A sűrített-gázok szállítása különös kockázatot jelent a munkabiztonságra nézve. Gázpalackok szállítása során a lökés, a dobás és a fekve gurítás abszolút tabu. Általánosságban elmondható, hogy a gázpalackokat nem megengedett szabad kézzel mozgatni, és állva nem szabad gurítani. Használjon helyette DENIOS gázpalack szállító kocsikat és gázpalack szállító állványokat. Ezek a professzionális segédeszközök különösen ajánlottak a rendszeres tevékenységekhez, és számos biztonsági funkcióval rendelkeznek, amelyek hatékonyan megakadályozzák a gázpalackok felborulását, elgurulását vagy megütését szállítás közben.

Gázpalack szállító kocsi: A gázpalackok biztonságos és ergonomikus szállítása

Egy gázpalack súlya több mint 70 kg lehet. Ez olyan sérülésveszélyt jelent, amelyet nem szabad alábecsülni – különösen kézi szállítás esetén. Nem csak a gázpalack szakszerűtlen kezelése okozhat sérüléseket. A gázpalack sérülésének veszélye is jelentősen megnő. A DENIOS gázpalack szállító kocsik biztonságos kezelést tesznek lehetővé nehéz emelés nélkül.

A gázpalack szállító kocsikhoz

Szállító állványok és gázpalack szállító kalodák: Professzionális megoldások nagyobb mennyiségekhez

Ha nagyobb mennyiségű gázpalackot kell nagyobb távolságra szállítani, speciális felszereltség szükséges. Targoncával, raklapemelővel vagy daruval csak akkor szabad szállítani, ha a gázpalackok szállító állványokon állnak és megfelelően rögzítve vannak. A DENIOS kínálatában gázpalackokhoz szállító állványokat, valamint daruzható gázpalack kalodákat talál.

A gázpalack szállító állványokhoz

Termékkezelés a veszélyesanyag-tároló konténerekben

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolókhoz és tűzvédelmi raktárkonténerekhez

Optimalizálja a termékkezelést veszélyesanyag-tárolójában a megfelelő modulokkal széles körű felszereltség-kínálatunkból. Például felfektető sínekkel a raklapok pontos elhelyezéséhez és az optimális helykihasználáshoz. Vagy különböző szállítószalag-rendszerekkel a hatékony rakodás érdekében.

Teljesen mindegy, hogy bejárható veszélyesanyag-tárolóról vagy polcos raktárkonténerről van szó: Ha nagy helykihasználásra van szükség, sokféle lehetőség áll rendelkezésére a veszélyesanyag-tárolót az Ön igényeihez igazítani. Fedezze fel most a veszélyesanyag-tárolók hatékony termékkezeléshez szükséges berendezéseink teljes választékát.

Veszélyes anyagok biztonságos csomagolása

A veszélyes anyagok biztonságos szállítása a megfelelő csomagolással kezdődik. Mert ezt optimálisan az adott anyagtulajdonságokhoz és mennyiségekhez kell igazítani. Legyen szó veszélyes folyadékokról vagy kritikus szilárd anyagokról: A DENIOS kínálatában – a palackoktól a hulladékgyűjtő tartályokig – a biztonsági tartályok széles választékát találja a legkülönfélébb célokra. A cég telephelyén kívüli, jogszabályi előírásoknak megfelelő szállításhoz számos UN szállítási engedéllyel rendelkező tartályt is kínálunk.

A veszélyes szilárd anyagok sokféle formában fordulhatnak elő: granulátum vagy por formájában, fémmaradványok, pasztaszerű anyagok vagy hulladékok, például veszélyes folyadékokkal szennyezett tisztítórongyok formájában. A lítium-ion technológia terjedésével a régi, esetleg kritikus energiatároló eszközök biztonságos tárolása és elszállítása is gondot jelent. A DENIOS kínálatában megtalálja a megfelelő megoldásokat.

Ha a vállalatnál veszélyes folyadékokat használnak, a kis mennyiségek készenléti biztosításához tartályok szükségesek. Szükséges azonban több száz liter hordókban, IBC-ben és nagy gyűjtőtartályokban történő biztosítása is. Ha veszélyes anyagok, pl. hulladéktermékként távoznak a vállalat területéről, ezek elszállításához speciálisan jóváhagyott termékek szükségesek.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Cikk

Gázpalackok biztonságos kezelése

A gázpalackokat sok vállalat naponta használja. De hogyan biztosítható a biztonságos kezelés, például palackcserekor? És hogyan lehet megfelelően szállítani a gázpalackokat? Bemutatunk néhány fontos biztonsági intézkedést és előírást.

Továbbolvasás
Cikk

Szivárgás-vészhelyzeti terv 10 lépésben

Minden olyan létesítményben, amely veszélyes anyagokat használ, dolgoz fel vagy tárol, készenléti tervet kell készíteni a kiömlött folyadékok eltávolítására. A DENIOS 10 pontos vészhelyzeti terve biztonságosan és szisztematikusan végigvezeti Önt a szivárgásmentesítő folyamaton.

Továbbolvasás
Interjú

Secu hordókezelő eszközök: ergonómiai bajnokaink

A munkahelyi ergonómia egyre fontosabbá válik. Ennek fényében a DENIOS mérnökei "Secu" típusjelöléssel új termékcsaládot fejlesztettek ki a biztonságos és ergonómikus hordómozgatáshoz. Michael Beckermeyer termékmenedszer válaszolt kérdéseinkre.

Továbbolvasás
Infografika

Kompakt tudás: Hátproblémák miatti munkaképtelenség

A hátfájás a munkaképtelenség egyik leggyakoribb oka. Mindenekelőtt azok a foglalkozási területek, ahol fizikai munkát kell végezni, hajlamosak a hátbetegségek miatti hiányzásra. Erről bővebben infografikánkban tájékozódhat. Továbbá: 5 hasznos tipp a biztonságosabb rakományszállításhoz, és milyen jogi előírásokat kell betartani.

Továbbolvasás
GYIK

Amit a veszélyes anyagok szállításáról tudni érdemes

A veszélyes anyagok cégen belüli szállítása fokozott kockázati potenciállal jár. A GYIK-ben megtudhatja, mit kell tudnia a veszélyes anyagok biztonságos helyszíni szállításához.

Továbbolvasás
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00