DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Szivárgás-vészhelyzeti terv 10 lépésben

Az ISO 14001 alapján

Minden olyan létesítménynek, amely veszélyes anyagokat használ, dolgoz fel vagy tárol, rendelkeznie kell egy vészhelyzeti tervvel a kiömlött folyadékok eltávolítására. Bár minden vészhelyzet más és más, van néhány kulcsfontosságú pont, amelyet minden esetben figyelembe kell vennie. Tegye fel magának a következő kérdéseket: Mennyi a kifolyt folyadék mennyisége? Milyen folyadék folyt ki? Milyen tulajdonságai vannak a kiszivárgott folyadéknak? Hol van a szivárgás helye? A DENIOS 10 pontos vészhelyzeti terve biztonságosan és szisztematikusan végigvezeti Önt a szivárgásmentesítő folyamaton.

Így kezelheti megfelelően a veszélyes anyag szivárgását:

1
Mérje fel a veszélyt

Mérje fel a szivárgást, és ha lehetséges, azonosítsa a szivárgást és a lehetséges mennyiséget. Szükség esetén értesíteni kell a (üzemi) tűzoltóságot és egyéb segédszemélyzetet. Mindig az Ön saját biztonsága az első.

2
Vegyen fel védőfelszerelést

Válassza ki a megfelelő egyéni védőfelszerelést (PPE). Ha szükséges, olvassa el a használati utasítást vagy a biztonsági adatlapokat. A következők érvényesek: Megfelelő védőfelszerelés nélkül a szivárgást semmilyen körülmények között nem szabad megközelíteni.

3
Állítsa le és korlátozza a szivárgást

Állítsa meg a szivárgást a forrásánál. Különös figyelmet kell fordítani a csatornákra és a vízáteresztő aljzatokra, és lehetőség szerint meg kell akadályozni a közeg bejutását! A szivárgást vissza kell tartani, és megakadályozni, hogy továbbterjedjen: Használjon DENSORB felszívó tömlőkket, olajfelfogó gátakat és/vagy tömítő gátakat a szivárgó folyadék visszatartására.

4
Jelölje meg a baleset helyszínét

Zárja le a baleset helyszínét, hogy az alkalmazottak véletlenül se érintkezzenek a szivárgással, vagy ne hordják szét lábbal vagy targoncával.

5
Mérje fel a helyzetet

Ha a helyzet ellenőrzés alatt áll, meg kell határozni a további lépéseket a kiszivárgott folyadék eltávolítására.

6
Itassa fel a folyadékot

Az elszigetelt folyadékot DENSORB nedvszívó kendővel és párnával itassa fel.

7
Fertőtlenítés

Ellenőrizze, hogy maradt-e folyadék. Ha szükséges, fertőtlenítse a baleset helyszínét és az érintett személyzetet.

8
Megfelelő ártalmatlanítás

A használt felitató anyagot a törvényi előírásoknak megfelelően kell megsemmisíteni. Az ártalmatlanítás a felszívódott folyadéktól függ. Erről minden tanúsított hulladékkezelő cég tájékoztatást ad. Az olajos felitató anyagok ideiglenes gyűjtése ASP-viszkózus hulladékgyűjtő tartályokban történhet.

9
Vészhelyzet dokumentálása

Dokumentálja a bevetést egy jegyzőkönyvben. Tájékoztassa az érintett személyzetet, a vezetést és szükség esetén a hatóságokat a balesetről, és tegye lehetővé az ismeretszerzést a jelenlegi tapasztalatokból. Segítsen meghatározni a szivárgás okát, hogy szükség esetén korrigálja a folyamatokat, és így elkerülje a vészhelyzet megismétlődését.

10
Töltse fel a vészhelyzeti felszerelést

Töltse fel újra a DENSORB vészhelyzeti készleteket, és cserélje ki a használt PPE-ket, gátakat, mentőhordókat stb.

i

Megjegyzés: A bemutatott vészhelyzeti terv csak szabványos ajánlás. Ha szükséges, készítsen egyéni vészhelyzeti tervet a helyi viszonyoknak megfelelően.

Megbízható segítők szivárgás esetén

DENSORB univerzális felitató anyagok

A DENSORB UNIVERSAL gyorsan és biztonságosan felszívja az olajokat, hűtőfolyadékokat, oldószereket és vizet, valamint a nem agresszív savakat és lúgokat.

Termékek megtekintése

DENSORB olajfelitató anyagok

A DENSORB OLAJ különleges tulajdonsága, hogy felszívja az olajokat és taszítja a vizet. Az olaj egy csepp víz felszívása nélkül szívódik fel. Olajokhoz, benzinhez, gázolajhoz, oldószerekhez, kőolajhoz (szénhidrogén alapú folyadékokhoz).

Termékek megtekintése

DENSORB vegyszerfelitató anyagok

A DENSORB SPEZIAL-t savakhoz, lúgokhoz, agresszív és ismeretlen folyadékokhoz kell használni.

Termékek megtekintése
Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00