DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Kompakt tudás: Hátproblémák miatti munkaképtelenség

– Meg tudod fogni? Biztosan hallotta már ezt a kérdést. Amikor azonban a nagy terhelésekkel járó munka mindennapossá válik, egy ponton elkerülhetetlenül megjelennek a hátproblémák. A hátfájás a munkaképtelenség egyik leggyakoribb oka Németországban. Mindenekelőtt azokon a foglalkozási területeken dolgozók, ahol fizikai munkát kell végezni, hajlamosak a hátbetegségek miatti hiányzásra. Erről bővebben infografikánkban tájékozódhat. Továbbá: 5 hasznos tipp a biztonságosabb rakományszállításhoz, és milyen jogi előírásokat kell betartani.

Erre oda kell figyelni!

Munkavédelmi törvény

Ez a törvény előírja, hogy a munkavállalók munkahelyi biztonságát és egészségének védelmét munkavédelmi intézkedésekkel kell biztosítani, és lehetőség szerint tovább kell javítani. A munkáltatónak kockázatelemzés keretében meg kell határoznia a kapcsolódó veszélyeket, és meg kell tennie a megfelelő munkavédelmi intézkedéseket. Többek között meg kell nevezni azokat a munkaeszközöket, segédeszközöket, amelyek lehetővé teszik a szükséges tevékenységek kockázatmentes elvégzését.

Rakománykezelési rendelet (német LasthandhabV)

Ez a rendelet többek között a következőket tartalmazza: kézi mozgatás, vagyis a rakományok emberi erővel történő kezelése vagy megtámasztása. A rendelet előírja, hogy a megfelelő segédeszközök használatával itt is ki kell zárni az egészségkárosodást és azok ergonómiai tulajdonságait és a szükséges biztonságot garantálni kell. Az ipari biztonságról és egészségvédelemről szóló rendelet 1. melléklete azt is meghatározza, hogy a teheremelő berendezéseket a megengedett teherbíró képesség egyértelmű jelzésével kell ellátni (pl. típustábla segítségével). Fontos itt az is, hogy teheremeléskor a segédeszköz már megakadályozza, hogy a rakományok akaratlanul elmozduljanak, kiessenek egy tartószerkezetből, vagy véletlenül kiszabaduljanak a tartóból.

5 tipp a biztonságos rakományszállításhoz

1
Csökkentse a rakomány súlyát

Lehetőleg csökkentse a szállítandó rakomány súlyát. Például ezen keresztül:

  • Egy rakomány felosztása több kis csomagra

  • A csomagolás súlyának csökkentése

2
Használjon segédeszközöket

A belső szállítást segítő eszközök minimálisra csökkentik az emberi izomerő felhasználását, és megelőzik a hátproblémákat. Ide tartoznak a szállítókocsik, hordókocsik, gázpalack szállító kocsik és egyéb eszközök.

3
Használja a megfelelő technikát

Különösen fontos emelés és szállítás során:

  • Kerülje a fordulást és a rángatózó mozgásokat „terhelés alatt”.

  • A rakomány felvételének/lerakásának optimális magassága kb. 70-100 cm

  • Biztosítsa a megfelelő láthatóságot

4
Ossza el az erejét

Minél tovább cipel valamit, annál jobban csökken az ereje, és nő a sérülésveszély. A túlterhelést ésszerű munkaterheléssel és időgazdálkodással el lehet kerülni.

5
Ügyeljen a helyes testtartásra

A megfelelő technikával körülbelül 20%-kal csökkentheti a csigolyaközi porckorong terhelését: Ne emeljen és ne hordjon terhet hajlított háttal és előrehajlított felsőtesttel, hanem guggoljon le, amikor felveszi, és tartsa egyenesen a hátát amint lehetséges.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Termékvilág

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A lítium akkumulátorok kezelése veszélyt jelenthet. Függetlenül attól, hogy egyenként, kisebb teljesítményű vagy nagy mennyiségű nagy teljesítményű akkumulátorokat szeretne biztonságosan tárolni, tölteni és szállítani, vagy stressztesztekhez egy helyiségre van szüksége: a DENIOS mindenre a megfelelő megoldást kínálja.

Továbbolvasás
GYIK

IBC tartály- 16 kérdés IBC szakértőknek

Az IBC tartály ma az egyik leggyakrabban használt csomagolóeszköz az iparban és a kereskedelemben. IBC szakértőink most válaszolnak a 16 leggyakrabban feltett kérdésre a népszerű ömlesztett csomagolással kapcsolatban a nagy DENIOS IBC útmutatóban.

Továbbolvasás
Folyóirat

Veszélyes anyagok okozta környezeti károk - jogkövetkezmények, felelősség és megelőzés

Tudja meg: Milyen következményei vannak a környezeti jogsértéseknek. Ki, mikor és hogyan felelős a környezeti károkért. Miért vonatkoznak különösen szigorú követelmények a veszélyes anyagokkal dolgozó cégekre? És hogyan védekezhet a leghatékonyabban.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Termékvilág

Veszélyes anyagok belső logisztikája: Hatékony és biztonságos!

A DENIOS biztonsági termékei minimálisra csökkentik a szállítási kockázatokat, és biztosítják a veszélyes anyagok biztonságos és hatékony szállítását. Itt áttekintést talál termékkínálatunkról a veszélyes anyagok szállítása során a nagyobb munkabiztonság érdekében.

Továbbolvasás
Termékvilág

Megoldások veszélyes hulladékokhoz

Legyen szó ideiglenes begyűjtésről a munkaterületen, átmeneti tárolásról a cég telephelyén vagy a törvényi előírásoknak megfelelő szállításról – a DENIOS kínálatában megtalálja a megfelelő termékeket folyékony, szilárd és pasztaszerű hulladékokhoz, valamint speciális alkalmazásokhoz, például régi akkumulátorok vagy sérült lítium energiatároló eszközök tárolására.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 20 termékből
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00