DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

8 fontos kérdés új hőkamra tervezésekor

A hőkamra tervezése gyakran sok kérdést vet fel: Milyen funkciókkal kell rendelkeznie a hőkamrának? Mekkora méret szükséges a termékek melegítéséhez? Milyen helyszíni körülményeket kell figyelembe venni? A következőkben nyolc kérdés segítségével adjuk meg Önnek azokat a tervezési tényezőket, amelyekre szüksége van egy feldolgozó üzembe történő beruházáshoz, ahol az anyagokat felmelegítik a termelésben történő további feldolgozáshoz. Mindenre találunk megoldást. Éppen ezért a tervezési információk alatt a DENIOS szolgáltatási köréről is tájékozódhat. És ha kérdése van, szívesen adunk tanácsot a helyszínen!

1. Milyen anyagot kell kezelni?

A hőkamrát a feldolgozandó anyaghoz és azokhoz a tartályokhoz kell igazítani, amelyekben az anyagot a kamrába helyezik. Az anyag minősége és mennyisége meghatározó a rendszer műszaki kialakításánál. A technikai folyamaton kívül az anyagból kiáradó veszélypotenciálra is számolni kell, pl. vízszennyező anyagokkal vagy veszélyes anyagokkal. A személy- és termékvédelem mellett víz-, tűz- és robbanásvédelmi intézkedéseket is be kell tartani. Az üzemeltető felelős a kockázatértékelésért és a megfelelő védelmi koncepciók kidolgozásáért.

A DENIOS a veszélyes anyagok kezelésének és az ehhez szükséges műszaki megoldásoknak a szakértője. A kínálatban többek között vízszennyező anyagok kezelésére szolgáló, beépített kármentő tálcával ellátott hőkamrák találhatók. Hőmérsékletre érzékeny, veszélyes anyagok (ideiglenes) tárolásához alkalmas megoldásra van szüksége? Örömmel elemezzük az Ön igényeit, és konfigurálunk egy saját gyártású, szabályozott hőmérsékletű veszélyesanyag-tárolót.

2. Milyen termelési kapacitást terveznek, mennyi idő alatt?

Ha új technológiai üzemet telepítenek, amelyhez a technológiai anyagok előmelegítése vagy olvasztása szükséges, hiányzik a tapasztalat a szükséges termelési kapacitással és az előkészítési folyamat időtartamával kapcsolatban. Ezek nemcsak a viszkozitástól és az anyag tartályméretétől vagy mennyiségétől függenek, hanem a hőkamra hatékonyságától is.

A kívánt belső hőmérséklet minél gyorsabb elérése és a hőmérséklet pontosságának megőrzése az előkészítési folyamat végéig meghatározó a hőkamra hatékonysága szempontjából.

A bérelt hőkamra ideiglenes használata javasolt, mielőtt a hibás tervezés olyan beruházáshoz vezetne, amely nem hozza meg a kívánt eredményt, és magas fenntartási költségekkel jár.

*Mi a DENIOS-nál már bevezettünk olyan új rendszereket, amelyek akár 50%-os hatékonyságnövekedéssel is felülmúlták a régi rendszereket. Ezt a légfűtés, az áramlási geometria, a szabályozott levegőmennyiség és a DENIOS hőkamrán belüli hőszigetelés közötti optimális kölcsönhatás révén érjük el. *

Még nagyobb tervezési biztonság

Új terméke van az üzemben, és szeretné tudni, hogyan viselkedik különböző hőmérsékleteken? Meddig idő felmelegítani az anyagot? A termikus kamrák hőmérsékletszabályozása a megfelelő megoldás az Ön számára? Próbálja ki! Először béreljen, majd vásároljon – a DENIOS bérelhető hőkamrával bízhat a tervezés biztonságában, és fontos tapasztalatokra tehet szert, mielőtt meghozza a lehetséges vásárlási döntést.

3. Milyen energiaforrások használhatók (hatékonyan) a hőkamrához?

Az elektromos áram a leggyakrabban használt energiahordozó a hőkamra energiaellátására. Az Ön keretfeltételei azonban a folyamathő vagy a hulladékhő felhasználása mellett szólhatnak, akár gőz, termálolaj vagy forró víz formájában. A feldolgozó üzem tervezése során vegye figyelembe az energiaforrás kiválasztását, mert a berendezés alkatrészeit ennek megfelelően alakítják ki. Lehetséges, hogy támogatást igényelhet egy energiahatékony feldolgozó üzembe történő beruházáshoz.

Bármilyen energiaforrást is választ, a DENIOS hőkamrával az energiaellátás egyedileg beállítható az ügyfél számára. Tanácsot adunk arról, hogy a kiválasztott energiaforrás hogyan befolyásolja a rendszer elemeinek összetételét.

4. Milyen szerkezeti paramétereket kell figyelembe venni a tervezésnél?

A rendelkezésre álló hely, a megközelíthetőség, a közlekedési útvonalak és a közmű-csatlakozás olyan korlátozások, amelyeket be kell építeni a hőkamra szerkezeti tervezésébe. Fontos, hogy ezeket a szerkezeti paramétereket a lehető leggazdaságosabban használjuk ki. Súlyos korlátozások esetén általában egyedi megoldást kell tervezni. Moduláris felépítés vagy kültéri telepítés is lehetséges.

Rendelkezésre álló helyének megfelelően, az Ön gyártási körülményeihez igazodva: egyedi megoldást alkalmazunk ott, ahol szabványosított szolgáltatási körünk nem fedi le az Ön igényeit. Az optimális és kompromisszumok nélküli integrációt kínáljuk a termelési környezetébe. Ezt nevezzük „Best-Fit/legjobb illeszkedésnek”. Szívesen meglátogatjuk a helyszínen, hogy felmérjük igényeit. A közös párbeszéd döntő mértékben hozzájárul az Ön javára. Ésszerű és gazdaságos koncepcióhoz vezet. A Best-Fit alatt is ezt értjük: Ön nem kap tőlünk olyan szolgáltatásokat, amelyekre nincs szüksége.

5. Hogyan tervezik a folyamat menetét?

Általános szabály, hogy az anyagok felmelegítésének folyamata a termelésben a további feldolgozáshoz a következő folyamatlépésekkel ábrázolható:

  1. A feldolgozatlan alapanyagok lehetséges (ideiglenes) tárolása

  2. Készenlétbe helyezés előkészítéshez

  3. Elhelyezés a előkészítő üzembe vagy a hőkamrába

  4. Áruáramlás vagy a feldolgozott anyagok kiadása

  5. Az anyag átadása az előkészítő és a feldolgozó üzem között további feldolgozásra való előkészítés céljából

Az automatizálás által várható hozzáadott érték a műszaki folyamattól és a keretfeltételektől (pl. gazdaságosság és elérhetőség) függ. Tapasztalataink szerint az automatizálási megoldások integrálása akkor működik a legjobban, ha az igényfelméréstől a megvalósításig és az üzembe helyezésig mindenki felelős mindenért. Ez megakadályozza az egyes részek közötti kapcsolat elvesztését. Az automatizálási megoldásához kapcsolódó összes szolgáltatást egy kézből kínáljuk. Szívesen adunk tanácsot a DENIOS teljesen automatizált 4.0 hőkamrájának lehetőségeiről.

Az egyes folyamatlépések tervezése nem csak a hőkamra felépítését érinti. Figyelembe kell venni az anyagkezelést is. Szükségesek-e olyan kezelőeszközök, mint a villás targonca vagy hordóemelő? Milyen munkafolyamatokat kell végrehajtania a kezelőszemélyzetnek? Mi az automatizált folyamatok köre (automatizálási tartomány: nullától teljesen automatikus működésig)? Milyen előírások származnak a folyamatirányítási technológiából?

6. Milyen követelmények vonatkoznak a folyamatdokumentációra és a minőségellenőrzésre?

A folyamatdokumentáció és a minőségellenőrzés az előkészítési folyamatot kíséri, ezért ezeket figyelembe kell venni a folyamat tervezésénél és a szállítók kiválasztásánál. Itt is felmerül az automatizálás kívánt fokának kérdése. Annak érdekében, hogy a teljes előkészítési folyamat során állandóan magas anyagminőséget biztosítsunk, szükség lehet minden egyes tartályban a keringő levegő hőmérsékletének és a maghőmérsékletnek a rögzítésére és igazolható dokumentálására.

Még nagyobb folyamat-megbízhatóság

A DENIOS automatizált folyamatdokumentációval és minőségellenőrzéssel ellátott hőkamrát valósított meg egy jól ismert német kenőanyaggyártó cég számára. Egy kiértékelő rendszer segítségével a keringő levegő hőmérsékletét folyamatosan rögzítjük és biztonságosan továbbítjuk. Ehhez minden tartályban ellenálláshőmérőket helyeznek el a mért értékek vezeték nélküli továbbításával. A DENIOS Premium-vezérlés pontos hőmérsékletszabályozást biztosít azáltal, hogy rendszeres és szabadon programozható időközönként meghatározza a termék AKTUÁLIS hőmérsékletét és elküldi a kiértékelő egységbe vagy a vezérlőterembe. Kérésre szívesen elküldjük Önnek a teljes információt referenciaként.

7. Milyen iparág-specifikus követelményeket kell figyelembe venni a hőkamrával kapcsolatban?

A követelményprofilt olyan iparág-specifikus tényezők is kiegészíthetik, mint a GMP-követelmények a gyógyszeriparban és a HACCP-koncepciók az élelmiszeriparban.

GMP: Good Manufacturing Practice (Jó gyártási gyakorlat)

HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points (Veszélyelemzés a Kritikus Szabályozási Pontokon)

A vegyipari-gyógyszerszektor és az élelmiszeripar számára is a GMP szabvány szerinti rendszereket kínáljuk. A DENIOS-nál rutinszerűen kivitelezzük a teljes egészében rozsdamentes acélból készült hőkamrákat.

8. Mennyire fontos Önnek a nemzetköziség a beszállítók kiválasztásánál?

Ha cége nemzetközi pozícióban van, és ugyanazokat a termelési és minőségi követelményeket szeretné megvalósítani az egész csoportban, akkor előnyére válik egy olyan beszállító, aki rendelkezik megfelelő nemzetközi hálózattal, amely magában foglalja a szervizt és a karbantartást is. A globálisan tanúsított gyártási folyamatok és termékek biztosítják a beszállító minőségi ígéretének betartását.

*A partnerség a mi alapelvünk. A DENIOS a nemzetközi pozíciójából adódóan csoportszintű beszállítóvá van predesztinálva. A DENIOS kulcsfontosságú ügyfélmenedzsere a világ bármely pontján közel áll Önhöz, beszéli az adott nemzeti nyelvet, és a külföldi cégek rendelkezésére áll a DENIOS teljes szolgáltatási köréhez. További digitális szolgáltatásokkal a DENIOS világszerte kiszolgálja az ügyfeleket tanácsadással, beszerzéssel, szolgáltatással és információval. Már támogatjuk a különféle iparágak nagyvállalatait, mint pl. Bayer, Volkswagen, Salzgitter, SKF és Deutsche Bahn. Átfogó tanácsadással állunk rendelkezésére. *

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00