DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Összpontosítás a belső hőmérsékleti értékekre

Ügyfelünk, a BP vezető pozíciót foglal el a Castrol és Aral motor- és hajtóműolajok jól ismert kenőanyagaival. A Hamburg-Neuhof kenőanyaggyárban gyártják, és személygépkocsik és teherautók területén használják. A helyszíni Castrol fejlesztőközpont szorosan együttműködik a nagy autógyártókkal, hogy hatékonyabb kenőanyag-megoldásokat fejlesszenek ki az új motorgenerációk számára. Cégleírás: www.bp.com

Kihívás és feladat

Először egy metaforával tisztázzuk a feladatot: A vasárnapi sült bemegy a sütőbe sülni. A hőmérséklet be van állítva. Aztán várni kell. Az előre beállított légkeveréses hőmérséklet elérése után azt folyamatosan állandó értéken tartja. De mi a helyzet a sült belsejében lévő hőmérséklettel? Hasonló kérdéssel szembesült a hamburgi BP Europe SE. Még ha esetükben nem is vasárnapi sültről van szó, hanem a Castrol® minőségi kenőanyagról. A gyártás során a termék melegítésre kerül, azonban mindeközben a minőségnek folyamatosan megfelelőnek kell maradnia. Ebből a célból egyrészt a keringtetett levegő hőmérsékletét, másrészt a tároló edények maghőmérsékletét is rögzítik és igazolhatóan dokumentálják, hogy az eredmény megfelelő legyen: például a motornak.

Megoldás

A DENIOS olyan megoldást fejlesztett ki a BP Europe SE számára, amely minden követelménynek megfelel. Két DENIOS hőkamra, amelyek mindegyike két egymástól függetlenül kezelhető fűtőtérrel rendelkezik, négy különböző hőmérsékleti szintet kínál különböző anyagokhoz. Egy kiértékelő rendszer segítségével a keringtetett levegő hőmérsékletét folyamatosan rögzítjük és biztonságosan továbbítjuk. Ehhez minden tartályban ellenálláshőmérők kerülnek elhelyezésre a mért értékek vezeték nélküli továbbításával. A DENIOS Premium-vezérlés pontos hőmérsékletszabályozást biztosít, miközben rendszeres és szabadon programozható időközönként meghatározza a termék AKTUÁLIS hőmérsékletét és elküldi a kiértékelő egységbe vagy a vezérlőtérbe. A táviratkódolás biztosítja a zavarmentes átvitelt. A hőmérsékleti adatok veszteségmentesen átvitelre kerülnek a vevőegységből egy adatgyűjtőbe, és konfigurálható diagramokon jelennek meg egy színes TFT kijelzőn. Az eseménynapló az audit trail (ellenőrzési nyomvonal) funkcióval biztosítja a manipulációmentes adattörténetet. Ez megbízható és megalapozott minőségértékelést tesz lehetővé – akár belső, akár külső ellenőrzés során. A többfokozatú biztonsági modulok védik a rendszert a túlmelegedéstől, minden meghibásodást felismer és továbbít a vezérlőrendszernek. Minden fűtőtér külön WHG kármentő tálcával rendelkezik, hogy megvédje az embereket és a környezetet a szivárgásoktól.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A fűtőterek felosztásával a kompakt térben különböző hőmérsékleti szintek használhatók és felügyelhetők a gyártás során. Ez az ügyfélnek nagyfokú rugalmasságot, valamint idő- és helymegtakarítást kínál. A modern felügyelő érzékelők és vezérléstechnika lehetővé teszi az állandó minőségellenőrzést és dokumentálást. Ügyfelünk gyártási folyamata ezáltal költséghatékony és egyben biztonságos lehet. Nagyon örülünk, hogy a DENIOS hozzájárulhatott a Castrol® márkájú termék állandóan magas minőségéhez.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00