DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Lerövidült olvadási idő és költségmegtakarítás

Sok éves ipari tudására és a hőkamrákra vonatkozó bevált ipari szabványra alapozva a DENIOS innovatív, folyamatvezérelt rendszertechnológiát fejlesztett ki a gyógyszeripari vásárlók számára. Pontosan szabályozza a kezelendő anyag olvadási hőmérsékletét, amelyet homogénen és a lehető legrövidebb idő alatt ér el. A GMP-kompatibilis megoldás további kiemelkedő minőségi jellemzői: kiváló minőségű rozsdamentes acél konstrukció, kiterjedt biztonsági funkciók a személyvédelem és a receptúrák betartása érdekében, a vevő gyártási folyamatába való zökkenőmentes integráció és a rendkívül egyszerű használat.

Kihívás és feladat

Meggyőző átfogó gyógyszer-technikai koncepció: A megrendelőnek bővítenie kellett meglévő termelését. A cél az volt, hogy az optimális anyagáramlások figyelembevételével jelentősen növeljék az alapanyag fűtési és ellátási kapacitást. A nyersanyagokat meghatározott időn belül teljesen meg kell olvadni, a termék célhőmérsékletét és így a keringetett levegő maximális hőmérsékletét érvényes határértékek alá kell vetni. Minden egyes folyamatlépést ellenőrizhető módon rögzíteni kell, és hamisításmentesen át kell vinni a vezérlőrendszerbe. A nyersanyagokat két különböző tisztatéri osztály közötti záron keresztül teszik elérhetővé. Amikor egy hatékony beszállítót választott ki a GMP-nek megfelelő megvalósításhoz, az ügyfél különös értéket fektetett a termék, a folyamat és a felhasználó biztonságára. A DENIOS a hőkamra-rendszer átfogó koncepciójával tudott meggyőző lenni, amely nemcsak a gyártási kapacitást bővítette, hanem a gyártási folyamatot is még hatékonyabbá tette.

Megoldás

Gyors, precíz olvasztás nagy hatásfokkal: A DENIOS három hőkamrát gyártott rozsdamentes acélból, mindegyik két független kamrával. Mindegyik kamra hat EUR raklap (800x1200mm) kapacitását kínálja, amelyek mindegyike két 200 literes acélhordóval van megrakva. Ez összesen 72 hordó kapacitást, azaz körülbelül 15 tonna anyagot eredményez. Minden kamra szállítószalagos kemenceként van kialakítva, saját hőmérséklet-szabályozással. Az anyagot gravitációs szállítószalagokon keresztül szállítják a forrásból a felhasználási helyre. A csatlakoztatott folyamatvezérlő rendszer szabad lerakó helyeket és a megfelelő hőmérsékleti szinteket rendel hozzá. A jól szigetelt hőkamrák belsejében a nyersanyagok meghatározott időn belül maradék nélkül megolvasztódnak. Ez úgy történik, hogy biztosítani kell a maximálisan megengedett határhőmérséklet betartását, amely maximum +3 K-el térhet el. A DENIOS hőkamrák ezt a precíz folyamatbiztonságot a légfűtés, az áramlási geometria és a szabályozott levegőmennyiség közötti optimális kölcsönhatás révén teljesítik. Az energiaellátást IE 3 energiahatékonysági osztályú motorok biztosítják frekvenciaváltókkal kombinálva. A hőátadás az energiahordozó gőzön keresztül erőforrás-takarékos módon történik. Nagyon magas hatásfok érhető el az intelligens hőátadási és légkeringtetési elvnek, valamint a rendszer nagyon jó szigetelésének köszönhetően. A DENIOS megoldással a fűtési alapanyagok energiaigénye jelentősen csökken a meglévő régi rendszerhez képest. A megadott olvadási időket esetenként közel a felére csökkentették, és jelentősen csökkentették a tervezett gőzfogyasztást.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Biztonság a szakértők részéről: A DENIOS több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a veszélyes anyagok tárolása terén az általa gyártott termékekben. Minden kamra rendelkezik egy integrált kármentő tálcával, amely a vízgazdálkodásról szóló törvénynek megfelelően tanúsított, a szivárgások összegyűjtésére. Minden tálcát egy töltésszint-érzékelő figyel, és a szivárgást gyorsan és megbízhatóan jelzi a vezérlőrendszer. A hőkamrák nem éghető, Euro A1 osztályú ásványgyapottal készülnek a megrendelő tűzvédelmi koncepciójának megfelelően. Belül hőmérséklet-érzékelők és külön túlmelegedés elleni védelem figyeli a rendszer hőszintjét. A szokatlanul gyors vagy magas emelkedés az üzemi tűzoltóság azonnali riasztását okozza. Ez azonnal reagálhat, és tűz esetén a beépített nehézhab fúvókákon keresztül eláraszthatja a hőkamra belsejét.
Kitartóan meggyőző minőség a termékben és a szolgáltatásban: A rendszertechnológia mellett a DENIOS a GMP-kompatibilis projektmenedzsmenttel a gyógyszeriparban hozzáértő partnerként tudott meggyőzni. A folyamatos, gyártást kísérő minőségbiztosítás a gyári átvételi teszt (FAT), üzembe helyezés és helyszíni átvételi teszt (SAT) zökkenőmentes folyamatához vezetett. Tervezési dokumentumokkal és ellenőrző listákkal a DENIOS széles körben támogatta az ügyfelet a helyszíni intézkedések elkészítésében. A szerelők, kezelők és szervizesek képzése biztosította a biztonságos és gördülékeny folyamatokat. A kiterjedt dokumentáció fontos információkat tartalmaz a rendszer üzemeltetéséhez, karbantartásához és javításához.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00