DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A zöld mobilitás úttörői a DENIOS biztonsági termékeiben bíznak

A fenntartható, környezetbarát mobilitás korunk egyik legfontosabb jövőbeli kérdése. Számos DENIOS-ügyfél már ma is a jövő megoldásait fejleszti, és jelentősen előmozdítja a közlekedés változását - a közúton, a levegőben, a vízen és a vasúton. Ezen az úton a megfelelő biztonságtechnológiával és szaktusásunkkal támogatjuk őket. Olvasson néhány izgalmas gyakorlati alkalmazásról!

Zöld mobilitás az utakon

Tűzvédelmi raktár a nagyméretű akkumulátormodulok számára az eDrive fejlesztésében

Nemzetközi mérnöki szolgáltató, amely járművek, eDrive és energetikai rendszerek fejlesztésére szakosodott. A vállalatnak biztonságos kültéri tárolóhelyre volt szüksége nagyobb mennyiségű vontató akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák számára.

A DENIOS egy 90 perces tűzvédelemmel ellátott, bejárható tűzvédelmi raktárt szállított, amelyet számos extrával láttak el az ügyfél számára. A légkondicionáló berendezéseket, a fűtést és a műszaki szellőzést telepítették és optimálisan összehangolták a tárolt áruk ideális hőmérséklet-szabályozása érdekében, optimális energiahatékonyság mellett. A beépített érzékelőkön keresztül történő állandó állapotérzékelés és a beépített vízzel oltó rendszer további biztonságot nyújt vészhelyzet esetén. A praktikus tárolási elrendezéssel mind a kis akkumulátorcellák, mind az akár 700 kg súlyú vontató akkumulátorok kényelmesen betölthetők. A részletes esettanulmányt itt olvashatja el.

A DENIOS megoldása

Tűzvédelmi tároló lítium akkumulátorok számára - széleskörű felszerelési lehetőségekkel.

A termékportfólióhoz

Karanténkonténer a sérült akkumulátorok visszaszállításához az autóiparban

A világ egyik legnagyobb dél-németországi autógyártója évek óta vezető szerepet játszik az elektromos mobilitás területén. Elővigyázatossági intézkedésként a nemzetközi logisztikai telephelyein megfelelő infrastruktúrát kellett létrehozni, hogy szükség esetén a sérült, hibás és szállításra alkalmatlan akkumulátor-visszavételeket biztonságosan át lehessen venni, ideiglenesen tárolni és szakszerű ártalmatlanítás céljából el lehessen szállítani. A DENIOS rozsdamentes acélból készült, robusztus, speciális konténereket szállított az ügyfélnek, amelyeket kifejezetten a sérült, hibás vagy szállításra alkalmatlan lítium akkumulátorok tárolására és szállítására terveztek. A lítium akkumulátorokat ezekbe a tartályokba a PyroBubbles® töltőanyaggal ágyazták be, amely hatékonyan csökkenti a termikus elszabadulás kockázatát. Így a hibás szériaelemek elkülöníthetők és ideiglenesen biztonságosan tárolhatók. Praktikus: Az UN-szállítási engedélynek köszönhetően a ládák az ártalmatlanító vállalathoz történő későbbi szállításhoz is használhatók.

A DENIOS megoldása

Rozsdamentes acélból készült, különböző méretekben kapható lítium-akkumulátor szállítóboxok.

A webáruházba

Tudta? A DENIOS úttörő szerepet játszik a lítium energiatároló eszközök biztonságos tárolására, töltésére, tesztelésére és szállítására szolgáló megoldások fejlesztésében és forgalmazásában.

A lítium akkumulátorok minden elektromos motor szíveként nélkülözhetetlenné váltak az e-mobilitás világában. Számos előnye mellett azonban a technológia kockázatokat is rejt magában, különösen a tűz és a robbanás fokozott veszélyét. Az optimális védelem érdekében az e-mobilitás szinte valamennyi vezető autógyártója a DENIOS biztonsági termékeire támaszkodik. Ügyfeleink között számos ismert e-bike-gyártó, lítium akkumulátorok tesztlaboratóriumai, lítiumcellagyártók és a városi légi mobilitás (légi taxik és teherszállító drónok) területén működő start-up cégek is megtalálhatók.

Hajtásfejlesztés e-kerékpárokhoz: a tesztelt akkumulátor-prototípusok biztonságos tárolása

Az ügyfél, egy jól ismert autóipari beszállító, egyre inkább az elektromos meghajtású alkatrészekre való átállást szorgalmazza. E-kerékpár részlegével már több mint 10 éve szállít kiváló minőségű motorokat és akkumulátorokat elektromos meghajtású kerékpárokhoz, és most egy új, e-kerékpár meghajtó fejlesztésére szolgáló központ építésébe fektetett be. A fejlesztési folyamatban fontos szerepet játszik az akkumulátor-prototípusok kiterjedt tesztelése. Elővigyázatossági intézkedésként a tesztelési forgatókönyvön már átesett akkumulátorokat biztonságos környezetben kell tárolni. Annak érdekében, hogy baleset esetén a tűz ne terjedjen át a szomszédos akkumulátorokra, azokat különböző tűzvédelmi szakaszokban kell tárolni.

A DENIOS azt ajánlotta, hogy az ügyfél SafeStore-Pro lítium-akkumulátor tárolószekrényeket használjon. Ezek kívülről és belülről is 90 perces tűzvédelmet biztosítanak. Egy integrált figyelmeztető/tűzoltó rendszer aeroszolos oltási technológiával további védelmet nyújt abban az esetben, ha a szekrény belsejében tűz keletkezik. Több biztonsági szekrény használatával könnyen kialakíthatók külön tűzszakaszok. Egy másik ügyfélelőny: Az e-kerékpár akkumulátorok számára, amelyek az autóakkumulátorokhoz képest nagyon kompaktak, a DENIOS SafeStore szekrények különösen helytakarékos megoldást jelentenek.

A DENIOS megoldása

SafeStore-Pro lítium akkumulátor tárolószekrény kívülről-belülről tűzvédelemmel és figyelmeztető/tűzoltó rendszerrel.

A webáruházhoz

Veszélyes anyagok tárolása a vízszennyező üzemanyagok számára az e-járművek gyártása során

Az ügyfél az elektromos járművek egyik legismertebb gyártója és a fenntartható energiák specialistája. Üzemében sokféle, az autógyártáshoz klasszikusan szükséges üzemanyagot is gyárt. Például tisztítószereket az alkatrészek tisztításához vagy speciális kenőanyagokat a sebességváltókhoz, kerékcsapágyakhoz és hajtóművekhez. Ezek a közegek vízszennyezőnek minősülnek, és szigorú törvényi előírásoknak megfelelően kell tárolni őket. Az ügyfél esetében a követelmények különösen magasak voltak, mivel a telephely részben vízvédelmi területen található. A DENIOS szakértőivel folytatott intenzív konzultációnak köszönhetően az ügyfél képes volt megfelelni az összes követelménynek, és meghatározni az új veszélyesanyag-tároló ideális helyét a telephelyén. Az üzemanyagainak biztonságos tárolása mostantól 4 légkondicionált SC típusú veszélyesanyag-raktárral valósul meg, amely a jól bevált DENIOS standard termékcsalád egyik tagja.

A DENIOS megoldása

SC típusú veszélyesanyag-tároló valamennyi vízveszélyességi osztályba tartozó folyadékok tárolására.

A termékportfólióhoz

Zöld mobilitás a levegőben

A légi taxik feltöltése: Nemcsak biztonságos, hanem okos is

A városi légtér óriási lehetőségeket kínál a fenntartható közlekedés számára az agglomerációkban. Számos német start-up vállalkozás már most beszállt a belvárosi légi taxik és a teherszállító drónok jövőbeli piacára. Itt is lítium akkumulátorokat használnak. Ehhez a városi légi mobilitás úttörőinek tűzbiztos tárolási megoldásokat szállítunk, és velük együtt intelligens töltésirányítási rendszert fejlesztünk ki.

A kihívás: Az e-járművek számának növekedésével az intelligens töltéskezelés is egyre fontosabbá válik. Az egyidejű töltési folyamatok nem vezethetnek a hálózat túlterheléséhez. Ezért az energiaáramlás intelligens elosztásának a meglévő villamosenergia-kapacitások alapján kell történnie. A városi légi mobilitási ágazatban tevékenykedő ügyfeleinkkel közösen olyan műszaki koncepciót dolgoztunk ki, amely intelligens töltésmenedzsmentet biztosít tűzvédett tárolóinkban.

A DENIOS megoldása

Tárolási és folyamattechnika lítium akkumulátorokhoz - egyedi igényekre is tervezünk megoldásokat!

A termékportfólióhoz

Tudta? A DENIOS-nál az új ötletek a Blue Campusban - házon belüli innovációs laborunkban - születnek.

Új módszerek keresése a környezet és az emberek védelmére a vállalatoknál világszerte, valamint a jövőbeli munkakörnyezet biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tétele érdekében - ezzel a céllal a Blue Campus interdiszciplináris, önszerveződő csapataink számára biztosítja a szükséges teret az innovatív megoldások kifejlesztéséhez, teszteléséhez és megvalósításához.

A Blue Campus: a környezetvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos új ötletek, munkamódszerek és gondolkodásmódok fontos inspirációs forrása.

Zöld mobilitás a vízen

Lítium akkumulátorok tárolása a víz alatti robotikában

Az elektromos meghajtókat ma már számos alkalmazásban használják, beleértve a víz alatti robotikát is. Ügyfelünk vezető szerepet tölt be az autonóm és kábelvezetésű víz alatti járművek nyomássemleges meghajtó- és áramellátó rendszereinek fejlesztésében és gyártásában. A lítium-modulok tárolásához az ügyfél olyan biztonságos tárolási megoldást keresett, amely az összeszerelési folyamat során is kényelmes kezelést tesz lehetővé. A DENIOS-szal folytatott konzultációt követően egy mindkét oldalán tűzvédelemmel ellátott SafeStore biztonsági szekrény mellett döntöttek. Ezt közvetlenül a szerelősoron lehetett elhelyezni, így elkerülhető volt a raktár és a gyártás közötti felesleges távolság. A SafeStore-ral az ügyfél olyan modern biztonsági megoldást kapott a lítium-modulok tárolására, amely egyesíti a tűz- és biztosítási védelmet, valamint a gazdaságosságot. A részletes esettanulmányt itt olvashatja.

A DENIOS megoldása

SafeStore lítium-ion akkumulátor tárolószekrény mindkét oldalán tűzvédelemmel.

A webáruházba

Zöld mobilitás a vasúton

Gyúlékony anyagok tárolása a vonatok és a vasúti hálózat karbantartása során

A forgalom vasútra való áthelyezése a fenntartható mobilitás másik fontos alapeleme. Akár utazásról, akár munkába járásról vagy áruszállításról van szó, számos útvonalat vonattal környezet- és klímabarátabb módon lehet megtenni, mint a motorizált egyéni közlekedéssel. Ahhoz, hogy az utasok és az áruk megbízhatóan eljussanak A-ból B-be, a járműparkot és a vasúti hálózatot rendszeresen karbantartani és szervizelni kell. Ügyfeleink számos karbantartási telephelyén különböző gyúlékony üzemanyagokat állítanak elő erre a célra.

Az előírásoknak megfelelő tárolást Edition-G típusú tűzálló veszélyesanyag-tároló szekrényekkel valósítja meg. Ezek a 90 perces tűzvédelem mellett lehetőséget nyújtanak a veszélyes anyagok kis tartályokban történő tárolására közvetlenül a felhasználás helyén. És különösen rugalmasak: az átgondolt helyiségelrendezésnek és a sokféle felszerelési változatnak köszönhetően.

A DENIOS megoldása

Az Edition-G tűzálló veszélyesanyag-tároló szekrények számos különböző méretben és felszereltségi változatban kaphatók.

A webáruházba
Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00