DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

E-mobilitás: elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák biztonságos tárolása

A jövő mobilitásáért felelős mérnöki szakértőként az EDAG Csoport a járművek villamosításával is foglalkozik. Az E-Drive & Battery termékcsaládhoz a vállalatnak biztonságos kültéri tárolóra volt szüksége az elektromos jármű akkumulátorok és a lítium-akkumulátorcellák számára. Az ügyfél korábban már rendelt kulcsrakész tűzvédelmi raktárkonténert lítium-akkumulátorok tárolására a DENIOS AG-tól, és nagyon elégedett volt vele. Egy másik raktárrendszerre volt szükség néhány extrával a termelés bővítéséhez.

Tanúsított raktárrendszer 90 perces tűzvédelemmel a lítium-akkumulátorok biztonságos tárolására

A teljes raktárrendszer 90 perces (REI 90) tűzvédelemmel rendelkezik kívülről és belülről, IBS besorolási jelentéssel (Institute for Fire Protection Technology and Safety Research). A 700 kg-ig terjedő nagy hajtóakkumulátorok és a kisméretű akkumulátorcellák egy helyiségben történő elhelyezése érdekében a helyiség két részre van osztva: egy bejárható és egy targoncával rakodható részre.

Praktikus tároló és komfort funkciók

A legfeljebb 700 kg tömegű, 2200 x 1800 x 800 mm (sz x mé x ma) méretű akkumulátorok egy kétszárnyas ajtón keresztül kerülnek elhelyezésre a raktárrendszer rácsszintjén. A be- és kirakodás során az automatikus ajtózáró és ajtórögzítő rendszer tartja nyitva az ajtót. Az ajtó zárásához a tartómágneseket egy kézi kioldógombbal feszültségmentesítjük. Tűz esetén a helyiségben a tűzérzékelés biztosítja az automatikus zárást. A tároló második, bejárható része egyszárnyú ajtóval és állítható polcokkal van felszerelve az egyes akkumulátor-modulok és akkumulátor-cellák tárolására. Padlóbetétként az emelőtargoncákkal felhajtható kivehető rácsok szolgálnak.

A LED belső világítás jó láthatóságot biztosít a tároló mindkét részében. További komfort funkciók közé tartozik a 230 V-os csatlakozóaljzat és az Ethernet csatlakozás.

Összehangolt klímatechnika

A helyiség klímáját a levegő minőségére és a 22°C +/-2K hőmérsékletre vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően állítják be egész évben. A tűzvédelmi panelek nagy, 100 mm-es szigetelési vastagsága, valamint a légkondicionálás, a fűtés és a mesterséges szellőztetés vezérléstechnikával optimálisan összehangolt kölcsönhatása kiváló energiahatékonyságot biztosít. Egy hőcserélő klímaberendezésről van szó, CFC-mentes üzemi folyadékkal. A légkondicionáló rendszer kiegészítő fűtéseként elektromos bordáscső fűtőtestet használnak. Egy keringtető ventilátor egyenletesen osztja el a szabályozott hőmérsékletű levegőt a raktárrendszerben. A rendszer 0,4-szeres légcserére van kialakítva, amely mesterséges szellőztetéssel valósul meg. A légbevezető és légelvezető nyílások védve vannak az időjárás viszontagságaitól és tűzvédelmi csappantyúkkal vannak biztosítva.

Állandó állapotrögzítés e-mail riasztással

A raktárrendszer minden biztonsági szempontból fontos alkatrészét a rendszervezérlőben lévő érzékelők rögzítik és 12 hónapig tárolják. A futási időkre és a karbantartási intervallumokra vonatkozó további információk holisztikus áttekintést nyújtanak. A modern, felhasználóbarát vezérlőpanel Modbus-on keresztül csatlakozik a nagy teljesítményű vezérlőhöz. Ez akkor is megtartja funkcióját, ha a vezérlőegység meghibásodik. A DENIOS által kifejlesztett vezérlőszoftver és az összehangolt hardverkomponensek az alkalmazáshoz optimálisan vannak kialakítva. A projekt szállítási körébe tartozó levelezőszerver modemen keresztül vezérelt, hiba esetén gyors beavatkozást tesz lehetővé.

Tanácsadó

Lítium-ion akkumulátorok

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak. Ebben a cikkben mindent megtalál, amit tudnia kell a lítium-ion akkumulátorok működéséről, veszélyeiről, tárolásáról és szállításáról.

Oltótechnika baleset esetén

A raktárrendszer egy félig helyhez kötött vízzel oltó rendszerrel rendelkezik, melynek tervezését, telepítését és dokumentációját a DENIOS vállalta a VdS CEA 4001 szerint. A lítium-akkumulátorok mielőbbi és kellően hosszú ideig tartó hűtésével megelőzhető a termikus áttörés. Ha a reakció már előrehaladott, a hűtés megakadályozhatja vagy megállíthatja a láncreakciót.

Szállítás és összeszerelés

A kulcsrakész raktárrendszert a DENIOS-nál hozták létre a Bad Oeynhausen-i termelési telephelyen, Észak-Rajna-Vesztfáliában. Ezt azonnal követte a szállítás, összeszerelés és üzembe helyezés, valamint a tapasztalt és szakképzett DENIOS szerviz munkatársak által az ügyféltájékoztatás. A folyamathoz szükséges emelőt és szerszámokat, a támasztóanyagot és az aljzat rögzítésére szolgáló tiplik technológiát a DENIOS optimálisan az alkalmazáshoz igazította. Csak a helyszíni bekötéseket végezte el a megrendelő.

Jövőbeni terjeszkedési intézkedések

A mára elegendő tárolókapacitás mellett az ügyfél a közeljövőben egy teszthelyiség beépítését is tervezi. Ez kezdetben tartalmaz egy raktárrendszert tesztkamrákkal és egy raktárrendszert vezérlőállomással. A DENIOS teszthelyiségei tökéletesek erre.

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00