DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A víz alatti robotika szakértője kétoldali tűzvédelemre támaszkodik a lítium akkumulátorok tárolásánál

A 2016-ban alapított Kraken Power GmbH, amelynek székhelye a Rostock melletti Bentwischben található, világszerte értékesített, nyomássemleges akkumulátorokat, meghajtókat és elektronikát fejleszt és gyárt víz alatti robotok számára. A hangsúly a 600 bar hidrosztatikus nyomást tűrő mechanikus, elektromos és elektronikus rendszerek építésére és alkalmazására szolgáló egyszerű és költséghatékony technológiák kifejlesztésén van. E technológiára alapozva a Kraken Power különböző elektromos meghajtó és áramellátási rendszereket kínál lítium-polimer cellákkal, így vezető szerepet tölt be ebben a szegmensben.

Kihívás és feladat

A lítium akkumulátorok nagy veszélyforrást rejtenek magukban. Az öngyulladás okai sokrétűek, és többnyire egy láthatatlan hiba miatt következnek be. A Vagyonbiztosítók Szövetsége (németországi VdS) még a közepes kapacitású akkumulátorok, valamint a sérült energiatároló eszközök esetében is fokozott biztonsági óvintézkedéseket javasol, például tűzvédelmileg elkülönített helyiségekben történő tárolást. A biztosítási fedezet biztosítása és a tűzveszély minimalizálása érdekében a Kraken Power GmbH a DENIOS SE lítium energiatárolók biztonságos tárolására szolgáló speciális termékcsaládját használja. A Kraken Power számára szintén fontos volt a lítium-modulok elkülönített tárolásának kényelmes kezelése az akkumulátor-egységek gyártása során. A tárolás során a felesleges kerülőutak elkerülése érdekében a kétoldali tűzvédelemmel ellátott "SafeStore" biztonsági szekrényt választották, amelyet közvetlenül a gyártás helyszínén lehetett elhelyezni.

Megoldás

A DENIOS "SafeStore"-jával a Kraken Power GmbH egy új generációs, belülről és kívülről 90 perces tűzvédelemmel ellátott biztonsági szekrényt, valamint kifejezetten a lítium akkumulátorok biztonságos tárolására tervezett felszereltségi-elemeket kapott. A különlegesség: A hagyományos biztonsági szekrények csak kívülrőlbefelé történő tűzre tervezték. A "SafeStore" modell a tárolás során a túlmelegedés vagy a belső füstfejlődés ellen is védelmet nyújt. A tűzállóság időtartama 90 perc belülről kifelé, és ezt az EN 1363-1 szabványon alapuló kiegészítő tűzvizsgálat igazolta. Ha a szekrényen kívül keletkezik tűz, a "SafeStore" kívülről is 90 percig ellenáll, és az EN 14470-1 90. típus szerint van osztályozva. Ezenkívül egy szivárgásmentes padlóvédő tálca gondoskodik az égő akkumulátorok által okozott szivárgások biztonságos felfogásáról. A beépített, önzáró ajtómechanizmus emellett állandó tűzvédelmet biztosít.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A "SafeStore" a Kraken Power számára a legkorszerűbb, mindkét oldalon tűzvédelemmel ellátott biztonsági megoldást kínál a lítium-modulok tárolására, amely a tűz- és biztosítási védelmet a gazdaságossággal ötvözi. Emellett figyelembe vették azokat a fokozott biztonsági követelményeket is, amelyeket a vagyonbiztosítók a lítium energiatároló egységek tárolásával szemben támasztanak.

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-ion szekrények

A legbiztonságosabb lehetőségek modern energiatároló eszközök, például Li-ion akkumulátorok vagy elemek tárolására.

A választékhoz

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek megbízható védelemként tűzvédelemmel és robbanásvédelemmel.

A választékhoz
Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00