DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Felitató anyagok: Gyakran Ismételt Kérdések

Nemcsak a vásárláskor, hanem a felitató anyagok tárolásánál és használata során is újra és újra felmerülnek kérdések. Legjobb, ha előre tájékozódunk a legfontosabb teendőkről és mit ne tegyünk – mert ha például már megtörtént a szivárgás, nem sok idő marad a nyitott kérdések tisztázására. Ezért összegyűjtöttük Önnek az felitaó anyagokkal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket.

Készletezés és tárolás

Milyen felitató anyagok legyenek mindig kéznél?

A németországi Munkavédelmi törvény 5. §-a, valamint a németországi Veszélyes anyagokról szóló rendelet 7. §-a szerint a munkáltatónak kockázatértékelést kell végeznie annak megállapítására, hogy a veszélyes anyagok tárolása és kezelése jelent-e kockázatot a munkavállalókra vagy más személyekre. E kockázatértékelés részeként megfelelő korrekciós intézkedéseket is meg kell határozni. Ellenőrizze, hogy mely folyadékokkal dolgozik a napi működés során.
Ügyeljen az anyagok típusára és mennyiségére, valamint arra, hogy milyen munkafolyamatok során van szükség ezekre. Mindig rendelkezzen elegendő felitató anyaggal, amely alkalmas ezeknek a folyadékoknak a felitatására.

Mennyi ideig tárolhatók a felitató anyagok? Mit kell figyelembe venni a tárolás során?

A polipropilén felitató anyagokat óvni kell az állandó UV sugárzástól és száraz helyen kell tárolni. A tárolás során a hőmérséklet alig játszik szerepet, mivel az olvadáspont 160 °C. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor tartósan is tárolhatók. A termékek használhatóságát rendszeres időközönként ellenőrizni kell.

Használat

Tesztelni kell használat előtt a felitató anyagokat?

Már teszteltük a DENSORB® felitató anyagok összeférhetőségét különböző vegyszerek tekintetében, és az összeférhetőségi listán mutattuk be őket, amit itt talál. Az ellenőrizhetetlen befolyásoló tényezők miatt a DENIOS nem tudja garantálni a 100%-os nedvszívó képességet. Az Ön biztonsága érdekében javasoljuk, hogy a DENSORB® felitató anyagokkal végezzen összeférhetőségi és abszorpciós tesztet vegyszereken, mielőtt megvásárolná azokat.

Mire kell ügyelni a felitató anyagok használatakor?

A DENSORB® felitató anyagok 160 °C olvadáspontú és 430 °C gyulladási hőmérsékletű polipropilénből állnak. Ezért forró felületektől és nyílt lángtól távol kell tartani, és nem használhatók rendkívül forró folyadékok felszívására.

Legyen óvatos a használt felitató anyagokkal:

A felszívott folyadék fajtája és telítettségi foka jelentősen befolyásolja a lobbanáspontot, ami ezáltal szélsőséges esetekben jelentősen csökkenthető. Mivel olajszivárgás és illékony vegyszerek felszívódása esetén robbanásveszélyes gáz vagy gőz-levegő keverékek keletkezhetnek, az elektrosztatikus töltések miatti gyulladásveszélyre is figyelni kell.

Használat után

Hogyan ártalmatlanítják a telített felitató anyagokat?

A használt szorbenseket a törvényi előírásoknak megfelelően kell ártalmatlanítani. A németországi KrWG körforgásos gazdaságról szóló törvénye meghatározó Németországban. A végső ártalmatlanítás a felszívott folyadéktól függ, amelynek tulajdonságait az abszorbens gyapjú felveszi. Az ásványolajjal átitatott felitató anyag speciális felügyeletet igénylő hulladéknak minősül, és az olajos üzemi erőforrásokhoz hasonlóan kell ártalmatlanítani. Az EU-n belül a hulladékkulcs számát az ártalmatlanító céggel egyeztetve kell meghatározni.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00