DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

3 lépésben az optimális felitató anyagig

Legyen szó cseppveszteségről a gépeknél a napi munka során, vagy sürgősségi ellátásról szivárgás esetén – a felitató anyagok segítenek elkerülni a kiszámíthatatlan kockázatot és a kapcsolódó költségeket. A DENSORB® felitató anyagok sokféle alkalmazáshoz és számos praktikus kivitelben kaphatók. A következőkben fontos tudnivalókat, döntési segédleteket gyűjtöttünk össze, hogy gyorsan megtalálja az alkalmazásához megfelelő terméket.

1. Milyen folyadékokat kell felitatni?

Először válassza ki az alkalmazásához megfelelő felitató anyagot annak alapján, hogy milyen folyadékot kell felitatni. A DENSORB® felitató anyagok 3 változatban kaphatók.

DENSORB® UNIVERZÀLIS

Gyorsan és biztonságosan felszívja az olajokat, hűtőfolyadékokat, oldószereket és vizet, valamint a nem agresszív savakat és lúgokat.

A termékekhez

DENSORB® OLAJ

Felszívja az olajat anélkül, hogy egy csepp vizet is felvenne. Olajokhoz, benzinhez, gázolajhoz, oldószerekhez, kőolajhoz (szénhidrogén alapú folyadékokhoz).

A termékekhez

DENSORB® SPECIÀL

Savakhoz, lúgokhoz, agresszív és ismeretlen folyadékokhoz használható.

A termékekhez
Találja meg a megfelelő DENSORB felitató anyagot!

Felitató anyag kereső

A DENIOS a különböző, kiváló minőségű felitató anyagok rendkívül széles választékát kínálja Önnek, mely a megfelelő terméket is tartalmazza az Ön egyedi alkalmazásához. Használja felitató anyag keresőnket, és egyszerűen, néhány lépésben megtalálja a megfelelő felitató anyagot.

Anyag-összeférhetőségi lista

Nem biztos benne, hogy melyik DENSORB® verzió megfelelő az Ön által használt folyadékokhoz? Nedvszívó anyagaink kompatibilitását különféle vegyi anyagokkal teszteltük. A részletes lista itt található:

Közeg Olaj Univerzális Speciál
Acetaldehid
Aceton
Acetilklorid
Akrilsav
Allilalkohol
Aminobenzol sav
Ammónia (vízmentes)
Ammónium-fluorid
Ammónium-hidroxid
Amil-alkohol
Anilin
Éter
Benzaldehid
Benzin
Benzoesav
Benzol
Benzil-alkohol
Kéksav (hidrogén-cianid)
Bórsav
Fékfolyadék
Bróm
Butil-acetát
Butil-alkohol
Butil-glikol
Kálcium-hidroxid
Celloszolv-eacetát
Klórbenzol
Klór-naftalin
Kloroform
Klóretén
Klórhidrogén-sav
Krómsav (max. 50%)
Ciklohexán
Dibutil-ftalát
Dietil-amin
Dietil-éter
Dimetil-formamid
Dimetil-szulfoxid
Dioktil-ftalát
Ecetsav
Etil-acetát
Közeg Olaj Univerzális Speciál
Etilalkohol (etanol)
Etil-benzol
Etil-klorid
Etilén-diklorid
Etilén-glikol
Etil-éter
Etil-propionát
Repülőbenzin
Hidrogén-fluorid-sav
Folysav (max. 48%)
Formaldehid
Freon
Furfurol
Váltóolaj
Glicerin
Fűtőolaj
Hexán
Hidrazin
Hidrokinon
Izoamil-acetát
Izobutil-alkohol
Izooktán
Izopropil-acetát
Izopropil-alkohol
Kálium-hidroxid
Karbolsav (fenol)
Kerozin
Ketonok
Krezol
Linolsav
Lenmag-olaj
Metil-cellulóz
Metil-alkohol
Metil-amin
Metil-klorid (klórmetán)
Metilén-bromid (dibrómmetán)
Metil-éter
Metil-etil-keton
Metil-izobutil-keton
Metil-metakrilát
Ásványi olaj
Közeg Olaj Univerzális Speciál
Monoetanol-amin
Morfolin
Motorolajok
Nafta
Naftalin
Nátrium-bikarbonát
Nátrium-klorid
Nátrium-hidroxid (max. 30%)
Nátrium-hipoklorit
Nátrium-nitrát
Nátronlúg (max. 30%)
Nitrometán
Oktán
Parafin
Perklóretilén
Fenol
Foszforsav
Propanol
Propionsav
Propil-alkohol
Propil-glikol
Rezorcin
Salétromsav (max. 70%)
Sósav (max. 37%)
Kenőolaj
Szén-diszufid
Kénsav (max. 50%)
Ezüst-nitrát
Szilikonolaj
Sztirol
Terpentin
Tetra-klórhidrogén
Toluol
Transzformátor-olaj
Triklór-etilén
Trietilén-glikol
Hidrogén-perixid (max. 30%)
Xilol
Citromsav

Megjegyzés:
Jelen összeférhetőségi lista minden polipropilénből készült felitató anyagra vonatkozik. A DENSORB abszorbensek ellenállóképességét különféle vegyi anyagokkal tesztelték. Az ellenőrizhetetlen befolyásoló tényezők miatt a DENIOS nem garantálja a 100%-os nedvszívó képességet. Az Ön biztonsága érdekében javasoljuk, hogy a vásárlást megelőzően végezzen összeférhetőségi és abszorpciós tesztet a saját vegyszerein a DENSORB felitató anyaggokkal.

2. Milyen alkalmazáshoz szükségesek a felitató anyagok?

Mindennapi használatra szánt sokoldalú eszközök: tekercsek és szőnyegek

Legyen szó folyadékok felszívásáról karbantartási vagy tisztítási munkák során, vagy a szivárgások hatékony leküzdésére – a DENSORB® kendők univerzálisan használhatók. Igény szerinti és gazdaságos használatot tesznek lehetővé a napi működés során, és hosszú távú használatra is tökéletesek. Szivárgás esetén a DENSORB® kendők alkalmasak a kifolyt folyadékok felitatására. Általában nagy mennyiségű nedvszívó anyagra van szüksége (pl. padlótakaráshoz), vagy a napi szükségletei miatt nagy a fogyasztás? Akkor a DENSORB® tekercsek a megfelelőek az Ön számára. A praktikus perforációnak köszönhetően pontosan feloszthatja a szükséges mennyiségű kendőt és tekercset, és csak annyi anyagot használ fel, amennyi feltétlenül szükséges.

Kipróbált eszközök speciális alkalmazásokhoz: pl. tömlők és párnák

A DENSORB® tömlők nélkülözhetetlenek a szivárgás elleni küzdelemben. Nagy abszorpciós képességgel rendelkeznek és könnyen formázhatók. Ily módon a szivárgások, például a hibás gépekből vagy tartályokból, gyorsan és egyszerűen megfékezhetők.

A DENSORB® párnák ideálisak arra, hogy megbízhatóan felszívják a kiömlött folyadékokat vagy a nehezen elérhető helyeken lecsepegő veszteségeket. A párnák folyamatos használatra is ideálisak, például lefejtés közben.

További védelmi intézkedésként folyékony veszélyes anyagok kiszivárgása esetén javasoljuk az innovatív SpillGuard® veszélyes anyag szivárgás figyelmeztető rendszer használatát. Könnyen üzembe helyezhető, és 24 órán keresztül optikai és akusztikus riasztást ad, ha veszélyes anyagokat észlel.

3. Mennyit kell kibírniuk a felitató anyagoknak?

Minél strapabíróbb az anyag, annál erősebb és hosszabb ideig vehető igénybe a termék, és annál tovább használható. Alkalmazástól függően érdemes tehát mérlegelnie, hogy rendkívül erős tartósságra van-e szüksége, vagy egy egyszerű rongy is elegendő a céljaihoz. A DENSORB® tekercsek és kendők 3 különböző flíz szerkezetben kaphatók:

ECONOMY SINGLE

A DENSORB® ECONOMY minőségű kendők és tekercsek rendkívül nedvszívó felitató anyagok, amelyek nem tartalmaznak alsó- vagy felső kiegészítő réteget. Alkalmasak a szivárgó folyadékok gyors felszívására, például egyszeri, rövid távú alkalmazásokhoz a szivárgások eltávolításakor.

ECONOMY DOUBLE

A DENSORB® kendők és tekercsek ECONOMY DOUBLE minőségben az anyag tetején további robusztus, spunbond eljárással készült kiegészítő réteggel rendelkeznek. Ez biztosítja a magas szakadás- és tépésállóságot. Ideális olyan alkalmazásokhoz, amelyeknél magas a tartósság és a hatékonyság követelménye – például hosszútávú használathoz vagy tisztítási munkákhoz.

ECONOMY TRIPLE

Válassza a DENSORB® tekercseket és kendőket ECONOMY TRIPLE minőségben a legjobb ár-teljesítmény aránnyal a hosszabb, igényes használat érdekében. A kétoldalas, folyadékáteresztő védőréteggel ellátott megerősítés maximális szakadás- és tépésállóságot biztosít. Lépés- és járműálló. Az Economy TRIPLE flíz anyagok szöszmentesek, ezért ideálisak laboratóriumokba és más szennyeződésekre érzékeny területeken.

PREMIUM TRIPLE

Válassza a DENSORB® tekercseket és kendőket PREMIUM TRIPLE minőségben a tartósság, a tisztaság, a szakadás- és a tépésállóság legmagasabb követelményeihez. A kétoldalas, folyadékáteresztő védőréteggel ellátott megerősítés nagy mechanikai ellenálló képességet biztosít, és lehetővé teszi, hogy gyalog és járművel is ráhajtsunk. A PREMIUM TRIPLE flíz anyagok szintén nem bolyhosodnak, ezért ideálisak padlók védelmére vagy munkapadok és munkafelületek alá alátétként.

A tartósság és a nedvszívó képesség mértéke a termékek anyagvastagságától is függ. A DENSORB® tekercsek és kendők kétféle anyagvastagságban kaphatók. Így az alkalmazásának megfelelő felitató anyagot használhatja.

LIGHT = kisebb felszívókapacitás

Nagyon rugalmas és ideális kis mennyiségű folyadék felszívására javítások, kisebb szivárgások esetén vagy a mindennapi gyártási folyamatok során.

HEAVY = dupla felszívókapacitás

Extra anyagvastagság maximális nedvszívó képességgel. A nagy szakítószilárdság lehetővé teszi a hosszútávú használatot és/vagy nagyobb mennyiségű folyadék felszívását, például nagyobb szivárgások esetén.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00