DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Digitális beszerzés a DENIOS-szal

A mai rohanó üzleti világban a hatékonyság a siker kulcsa. És itt jönnek a képbe az elektronikus beszerzési rendszerek.

Az alábbi interjúban Felix Förster, a DENIOS Key Account Management vezetője áttekintést ad a digitális beszerzés lehetőségeiről és előnyeiről a DENIOS-nál.

Milyen előnyöket kínál az e-közbeszerzés a hagyományos beszerzési módszerekhez képest?

Felix Förster: Dióhéjban összefoglalva, a beszerzési folyamatok automatizálása számos előnnyel jár. Először is gyorsabb beszerzést tesz lehetővé, mivel a teljes folyamat elektronikusan kezelhető. Ez időt takarít meg, és jelentősen csökkenti a bürokráciát, miközben csökkenti a folyamat költségeit. Ez elősegíti a fenntartható beszerzést és biztosítja a megfelelőségi irányelvek betartását.

Hogyan játszik kulcsszerepet a fenntarthatóság az e-közbeszerzéssel összefüggésben?

Felix Förster: A vállalatok egyre inkább felismerték, hogy beszerzési döntéseik közvetlen hatással vannak a környezetre, a társadalomra és a hosszú távú üzleti célokra. Az e-beszerzés döntő szerepet játszhat a fenntarthatóság előmozdításában a beszerzésben, és itt valódi változást hozhat. A beszállítókkal és a termékekkel kapcsolatos információk átláthatóak és gyorsan hozzáférhetők. A környezetvédelemre összpontosító vállalatként a fenntarthatóság különösen fontos a DENIOS számára, ezért a CO2-semleges termékek bevonása már korán megkezdődött, és a termékválaszték folyamatosan bővül. A digitális katalógus megkönnyíti az ügyfelek számára a konkrét CO2-termékek kiválasztását is. Ezen túlmenően az e-beszerzés megkönnyíti a fenntarthatóságot célzó irányelvek és szabványok határokon átnyúló végrehajtását. A vállalatok szerződésben kötelezhetik a beszállítókat bizonyos környezetvédelmi vagy szociális normák betartására. Ez fenntarthatóbb ellátási lánc menedzsmenthez és összességében pozitívabb környezeti hatásokhoz vezet.

A papír- és erőforrás-fogyasztás csökkentése szintén hozzájárul a fenntarthatósághoz. A rendelési és számlázási folyamatok digitalizálásával a vállalatok drasztikusan csökkenthetik a fizikai dokumentumok szükségességét, ami nemcsak költségeket takarít meg, hanem a környezetterhelést is csökkenti.

Milyen előnyökkel jár a DENIOS katalógus bevezetése az elektronikus beszerzési rendszerbe?

Felix Förster: Gyártóként a DENIOS a közvetítők nélküli közvetlen beszerzés nagy előnyét kínálja. Itt a legjobb különleges feltételeket adjuk át a megrendelőnek. A belső beszerzési folyamatok személyre szabott figyelembevétele a DENIOS számára magától értetődő. A teljes termékportfólióhoz korlátlanul hozzáférhetünk. Ehhez járul még a személyes kapcsolattartó által közvetlenül nyújtott szakértői tanácsadás. A termékadatok mindenkor naprakészek és jogszabálynak megfelelőek. A termékadatok a multimédiás formátumokban (szövegek, képek/grafikák, videók és dokumentumok) magas minőségükkel nyűgöznek le, amelyeket a termékmenedzsment folyamatosan optimalizál.

A jól ismert DENIOS útmutatók szakértelme is beépítésre került. Az adatok 15 nyelven készülnek, és a helyi jogszabályokhoz igazodnak. A karbantartási és pótalkatrész-garancia egy további előny. Ezenkívül a termékeket közvetlenül a gyártás helyszínéről szállítják, és nem igényelnek további szállításokat közvetítőkhöz, ami a fenntarthatóság javára válik. A DENIOS emellett jól kapcsolódik a világ legnagyobb bevett e-beszerzési/P2P szolgáltatóihoz, és gyorsan és egyszerűen képes megvalósítani az egyedi igényeket.

Milyen erőfeszítéseket igényel a DENIOS katalógus bevezetése az e-beszerzési rendszerbe?

Felix Förster: A DENIOS segítségével az interfész által vezérelt adatintegráció az ügyfél e-beszerzési vagy rendelési környezetébe gyors és egyszerű. A teljes automatizálási sávszélesség kihasználható, beleértve a teljes P2P-kapcsolatot és a könyvelési folyamatok auditálható dokumentálását. Szakszerűen kezelt, házon belüli termékinformáció-kezelő rendszerünk megbízhatóan és automatikusan biztosítja az adatokat a kívánt osztályozási szabványban és csereformátumban. A DENIOS által elért folyamatköltség-megtakarítást a mindenkori beszerzési mennyiségtől függő speciális kondíciók mellett még megtakarítási bónusz formájában is továbbadjuk ügyfeleinknek.

A teljes mértékű automatizálás elérése után a tanácsadás feleslegessé válik?

Felix Förster: Semmilyen körülmények között! Minden automatizálási erőfeszítés ellenére a személyes tanácsadás nem helyettesíthető. Az emberek és a környezet védelme a megfelelő védőintézkedésektől függ, ezek pedig az egyéni kockázatértékeléstől. A jogszabályok nemzetközi különbségeit is figyelembe kell venni. Nem véletlen, hogy a tanácsadási szolgáltatások a DENIOS holisztikus szolgáltatási portfóliójának szilárd pillérét képezik. Ez sokféle módon nyújtható, legyen szó chatről, telefonról, online találkozóról vagy helyszíni konzultációról. Bad Oeynhausen-i székhelyünkön is bármikor az ügyfelek rendelkezésére állunk megbeszélések vagy egy gyártási túra alkalmával. Mindenáron ki akarjuk zárni a hibás megrendeléseket, és a lehető legjobb szakértelemmel és szolgáltatásokkal kívánjuk ellátni ügyfeleinket. Mivel nagyon széles bázissal rendelkezünk, nagyon jól ismerjük a legkülönbözőbb ágazatok és iparágak követelményeit, és megfelelő referenciákkal tudunk szolgálni.

Mi az Ön következtetése a digitális beszerzés használatára vonatkozóan?

Felix Förster: Egy automatizált P2P rendszer csökkenti a szükségtelen költségek és erőfeszítések kockázatát a kézi beszerzési folyamatokhoz képest, miközben növeli az átláthatóságot, a megfelelőséget és a beszerzés sebességét. Az e-beszerzés és a fenntarthatóság kombinációja pozitív változást eredményez abban, ahogyan a vállalatok megszervezik beszerzéseiket, és ahogyan hozzájárulnak a globális fenntarthatósági menetrendhez. A vegyipar, az autóipar és az élelmiszeripar számos legnagyobb nemzetközi vállalata már teljes mértékben kihasználja a DENIOS-szal történő teljes P2P automatizálás előnyeit. Az e-business területén szerzett 18 éves tapasztalatával és több mint 20 000 termékével a DENIOS SE egyszerűen ideális partner a biztonság szempontjából fontos üzemi berendezések és a munkavédelem terén a digitális beszerzés korában.

Tudjon meg többet az e-beszerzésről a DENIOS segítségével

Szeretne többet megtudni az e-beszerzésről? Tekintse meg a következő oldalt, ahol mindent megtudhat az előnyökről és megtakarításokról, partnereinkről és arról, hogyan léphet kapcsolatba velünk.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapatunk minden kérdésére válaszol a beszerzési előnyök és az e-beszerzés témakörében. Ami számunkra különösen fontos: tanácsot adunk, hogy olyan megoldásokat kínáljunk Önnek, amelyekből Ön is profitálhat.

Szakértői tanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

Gyakorlati napok a Salzgitter Flachstahl GmbH-nál

A DENIOS kiemelt ügyfélmenedzsment értékes ügyfelének, a Salzgitter Flachstahl GmbH-nak személyre szabott támogatást nyújtott házon belüli kiállításán. Jakob Hoffmann, a felelős Key Account Manager és a marketingosztály teljes körű támogatásával olyan koncepciót dolgozott ki, amelyben a Salzgitter munkatársai aktívan részt vehettek.

Továbbolvasás
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00
Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapatunk minden kérdésére válaszol a beszerzési előnyök és az e-beszerzés témakörében.

Szakértői tanácsadás 06 96 800 147
H – Cs: 8:00 – 17:00 Uhr | P 8:00 – 14:00 Uhr