DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

DENSORB® termékellenőrzés: felitató flíz vs. ásványi granulátum

Ha kiömlött folyadékokról van szó, egy dolog különösen érdekes: milyen gyorsan, biztonságosan és alaposan távolítható el. De más tényezők, például az ártalmatlanítás költsége is nagy szerepet játszanak. A vállalatok gyakran támaszkodnak ásványi granulátumok felhasználására a folyadékok megkötéséhez. Alternatív megoldás a DENSORB® felitató flíz? Biztosat akartunk tudni, és mindkét terméket szigorú teljesítmény-ellenőrzésnek vetettük alá. A kritériumok: abszorpciós képesség, alkalmazás, költségek, idő- és tárolási ráfordítás.

Felszívó képesség

Granulátum kovaföldből DENSORB® olajfelitató flíz
Felszívókapacitás saját súlyának kb. 1-szerese saját súlyának akár 16-szorosa

A kiömlött anyagok feltakarításakor minél kevesebb felitató anyagot használnak fel a kiömlött folyadék felszívására, annál jobb. Melyik terméknek van itt nagyobb felszívó képessége? A DENSORB® felitató flíz kiváló kapilláris hatása biztosítja a felszívódott folyadék egyenletes eloszlását, és így biztosítja a felszívó kapacitás ideális kihasználását. A DENSORB® felitató flíz akár 16-szor több folyadékot képes felszívni, mint az ásványi granulátumok.

Ellenőrző értékelés:

A több az mindig több – a pont a DENSORB® felszívó flíznél van.

Alkalmazási terület

A szivárgások és cseppveszteségek kiküszöbölése szempontjából a felitató anyag felhasználási területe a lényeg. Ezért részletesen megvizsgáltuk versenytársainkat: Vannak-e különbségek a rugalmasság tekintetében? Melyik termék használható univerzálisabban?

Beltéren

Beltérben a DENSORB® felitató flíz anyagok lenyűgözőek rugalmas alkalmazási lehetőségeikkel. A granulátummal ellentétben nem csak szivárgások eltakarítására alkalmasak, hanem sok más célra is: például javítási, tisztítási és karbantartási munkákhoz alátétként vagy szennyezett felületek és alkatrészek letörlésére. Állandó használat is lehetséges - például olyan gépeken, ahol gyakran kell összegyűjteni a csöpögő mennyiséget. A DENSORB® a porformájú granulátumok valódi alternatívája azokon a területeken, ahol különleges tisztaságra van szükség.

Az ásványi granulátumoknak csak ritka alkalmazásokban van előnyük: például, amikor rendkívül forró folyadékokat kell felszívni. A DENSORB® felitató flíz olvadáspontja 160°C. Magasabb hőmérsékleten a granulátum alkalmasabb.

Kültéren

A granulátumokat különösen gyakran használják kültéren vagy utakon. Ennek megvan az oka: a granulátumok a kis mélyedésekbe is behatolnak, és ezáltal jobb folyadékfelvételt tesznek lehetővé érdes és repedezett felületeken. Ez biztosítja a maximális csúszásállóságot is. A DENSORB® felitató flízek előnye abban a speciális alkalmazásában rejlik, hogy a vízeken használható. A szemcsés formájú olajmegkötőknek itt jelentős hátrányai vannak, amelyek a környezet rovására mennek. Egy igazi alternatíva itt az úszóképes DENSORB® olajfelitató kendők és olajfelfogó gátak használata.

Ellenőrző értékelés:

Eldöntetlen! Míg a DENSORB® felitató flízek rugalmas alkalmazási lehetőségekkel nyűgöznek le beltéren és vízeken, addig a granulátumok a durva kültéri felületekhez és különleges esetekhez a megfelelő választás, például rendkívül forró folyadékok felszívásához. Itt mindkettő megérdemel egy pontot.

Költségek

Legyen őszinte – az ár mindig fontos szerepet játszik a vállalatok számára. Kiszámoltuk: Mennyibe kerül 10 liter olaj felszívása felitató flízzel az ásványi granulátumokhoz képest? A DENSORB® olajfelitató flíz saját súlyának akár 16-szorosát is felszívja. A nagy felszívókapacitásnak köszönhetően kevesebb anyagot használnak fel, így kevesebb hulladék keletkezik. Ha összeadja a beszerzési és ártalmatlanítási költségeket, 60%-ot takaríthat meg a hagyományos granulátumokhoz képest! További előny: Granulátum használata esetén a ténylegesen szükségesnél több kerül gyorsan szétszórásra. A DENSORB® felitató flíz felhasználása viszont jobban adagolható.

Granulátum kovaföldből DENSORB® olajfelitató flíz
Szükséges mennyiség 125 kg 3,28 m x 0,76 m Economy Light
Beszerzési költségek 16,00 € 4,71 €
Ártalmatlanítási mennyiség 21,5 kg 9,95 kg
Ártalmatlanítási költségek (Pl. 0,65 €/kg) 13,98 € 6,47 €
Összköltség 29,98 € 11,18 €

Ellenőrző értékelés:

Az alacsonyabb költségek miatt egyértelműen a DENSORB® felitató flízé a pont.

Időráfordítás

Az idő pénz, mondják. De ha szivárgásról van szó, a takarítással való időveszteség további kockázatot is jelent. Lemértük a felitató anyagok alkalmazásához szükséges időt. A DENSORB® felitató flíz láthatóan gyorsabban szívja fel a kiszivárgott folyadékot, mint a granulátum. De a DENSORB®-al a tisztítás után is időt takarít meg: míg a granulátumot fel kell seperni és fel kell lapátolni, a felitató flíz gyorsan összegyűjthető és ártalmatlanítható. Ha a szemcséket széthordják, mert cipőre vagy máshova rátapadnak, még több munkát okoznak.

Granulátum kovaföldből DENSORB® olajfelitató flíz
Munkaórák 20 perc 3-5 perc

Ellenőrző értékelés:

A DENSORB® felitató flízek megnyerték a versenyt, és a pontot azért kapták, mert kevesebb időt vett igénybe a szivárgások eltávolítása.

Tárolás

Ami a tárolást illeti, a cégek a lehető legkevesebb helyet akarják pazarolni. Mihez kell több tárolóhely? A DENSORB® felitató flízhez vagy a granulátumhoz? Tesztünkhöz ismét feltételezzük a 10 liter olaj felszívódásához szükséges felitató anyag mennyiségét. A DENSORB® felitató flíz kis súlya és térfogata szembetűnő – lényegesen kevesebb tárolóhelyre van szükség ugyanazon felitató kapacitáshoz.

Granulátum kovaföldből DENSORB® olajfelitató flíz
Tárolási térfogat és mennyiség 25 liter (12,5 kg) 5 liter (0,95 kg)

Ellenőrző értékelés:

Helymegtakarítás, tárhely növelése – egy újabb pont a DENSORB® felitató flíz számára.

Összesített értékelés

A DENSORB® felitató flíz megbízható és rugalmas segítséget jelent számos alkalmazási helyzetben, költséget és időt takarít meg

Ezért sok esetben lényegesen jobb és gazdaságosabb alternatívát jelentenek a granulátummal szemben. Javaslatunk: Használja kockázatértékelését annak ellenőrzésére, hogy mely anyagokkal foglalkozik a vállalatnál, és milyen munkát végez velük. Attól függően, hogy melyik a hatékonyabb az Ön konkrét felhasználási eseteiben, válassza ki a felitató anyag típusát és mennyiségét, amelyet kéznél tart mindennapi használatra és vészhelyzetekre. Ha nem nélkülözheti a granulátumot, kínálatunkban ásványi és nem ásványi anyagokból is bevált válogatást kínálunk.

Felitató anyag útmutató

az optimális felitató anyag kiválasztásához

Legyen szó cseppveszteségről a gépeken a napi munka során, vagy sürgősségi ellátásról szivárgás esetén – a felitató anyagok segítenek elkerülni a kiszámíthatatlan kockázatokat és a kapcsolódó költségeket. Segítünk megtalálni az igényeinek megfelelő kötőanyagot.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00