DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Kellemes és meleg és jó száraz - Új termékcsalád: szárító- és melegítő szekrények a DENIOS-tól

2022.12.05.

Mindenhol megtalálhatók, ahol tesztelés és fejlesztés folyik:

A laboratóriumban, a kutatásban, a minőségbiztosításban - a DENIOS szárító- és melegítő szekrényeket mindig használják, ha termikus folyamatokról van szó.

Ezek a szekrények teljesen újak a kínálatban, és biztosítják, hogy az ügyfelek a lehető legjobb módon kapjanak támogatást a vizsgálati környezetükben.

A veszélyes anyagok tárolása és a munkavédelem világpiaci vezetője ezzel a termékcsaláddal bővíti kiterjedt portfólióját.

Extrém körülmények a pontos vizsgálati eredmények érdekében

"Már régóta gyártunk és értékesítünk nagyméretű hőkamrákat, amelyekben például hordókat lehet tárolni és fűteni" - mondja Tobias Nick, aki a DENIOS SE termotechnológiai részlegéért felelős. "Új szárító- és melegítő szekrényeink egy mérettel kisebbek, de rendkívül rugalmasan használhatók laboratóriumokban és más vizsgálati környezetekben.

A speciális szekrények biztosítják, hogy bizonyos anyagokat például kikeményítsenek vagy felmelegítsenek. "Számos alkalmazási lehetőség van" - mondja Tobias Nick. "Például ragasztókról van szó, amelyeket tesztelési céllal szárítanak - vagy olajokról és zsírokról, amelyeket megolvasztanak. A szekrényeinkben aztán pontosan láthatja, hogy az anyagok hogyan reagálnak a szárításra és a hőre, és hogyan lehet őket utána feldolgozni."

A szekrényekben hőmérsékletterheléses vagy gyorsított öregedési vizsgálat is elvégezhető. Itt a készülékek keringtetett levegővel vagy szabad konvekcióval állnak rendelkezésre, és biztosított a teljesen homogén hőmérséklet-eloszlás a szekrényekben.

"Az ügyfél akár 300 fokosra is felállíthatja szárító- és melegítő szekrényeinket, ami azt jelenti, hogy a legkülönfélébb vizsgálati helyzetek is elvégezhetők" - magyarázza Tobias Nick. "A különlegesség: A hatékony szigetelésnek köszönhetően szekrényeink akár 30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint versenytársainké. Különösen 24 órás folyamatos üzemben ez egy nem lebecsülendő energiatényező."

A kevesebb nyomás néha több

Ha egy minta a laboratóriumban különösen érzékenyen reagál, és ezért különös gondossággal kell kezelni, akkor vákuumszárító kemencét lehet használni. Ezek a modellek hatékony és kíméletes szárítást tesznek lehetővé az anyagok veszélyeztetése nélkül. Ehhez egy egyedülálló biztonsági koncepció áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi még a gyúlékony oldószerek magas hőmérsékletre történő felmelegítését is. A nagy hővezető lemezeknek köszönhetően közvetlen hőátadás történik, és még a gyúlékony anyagok is 110 fokra melegíthetők.

"Új szárító- és melegítő szekrényeink így ideális partnerek, ha először kis léptékben kell tesztelni, majd később nagyobb léptékben kell bevezetni a termelést" - mondja Tobias Nick.

"Gyógyszeripari konszernek, vegyipari vállalatok, kutatás-fejlesztés - számos célcsoport van, amelyeket DENIOS szekrényeinkkel szeretnénk támogatni, hogy termékeiket továbbfejlesszék és optimalizálják."

A DENIOS jelenleg hat különböző változatban kínálja a szárítószekrényeket. További információkat itt talál.

Kapcsolat

Kérdése van a tartalommal kapcsolatban, vagy Ön a média képviselője? Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi címen:
E-mail: info@denios.hu

Sajtó levelezőlista

Ön újságíró, és szeretne értesülni a DENIOS világának új termékeiről és híreiről? Akkor iratkozzon fel sajtó levelezőlistánkra.

A DENIOS-ról

Mivel a természet bízik bennünk, így az ipari, kézműves, szolgáltatási és kereskedelmi üzleti ügyfelek, valamint a közintézmények is világszerte megbízható partnerként értékelnek. A DENIOS az üzemi környezetvédelmet és munkahelyi biztonságot szolgáló termékek és szolgáltatások vezető gyártója és szállítója. Az előírásoknak megfelelő termékek, megoldások és egyedi szolgáltatások a veszélyes anyagok kezelésében éppúgy szenvedélyünk, mint a természeti erőforrások védelme.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00