DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

2020.11.23.

Sikeres európai tűzvédelmi teszt: DENIOS újdonság a tűzvédelemben

A DENIOS az első gyártó a világon, amely az EN 13501 európai tűzvédelmi szabványnak megfelelő, tolóajtóval ellátott tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét teljesítette.

Ami a tűzvédelmet illeti, az európai veszélyesanyag-tárolók tűzállósági besorolása országtól függően 30, 60 vagy 90 perc. Ez vonatkozik a kulcsrakész tűzvédelmi raktárkonténerekre is, amelyek általában szárnyas ajtókkal vannak felszerelve. A szárnyas ajtók hátrányai gyakran felmerülnek, ha kültéren használják őket, például nagy szélterhelés vagy korlátozott hely esetén.

Ezek a keretfeltételek késztették a DENIOS-t arra, hogy új fejlesztésbe kezdjen a már meglévő RFP polcos tűzvédelmi raktárkonténerek családján belül. A kézi vagy elektromos működtetésű tolóajtókkal felszerelt RFP SD ("Sliding Doors" - tolóajtók) most bővíti a szolgáltatások körét. A távirányítóval ellátott elektromos tolóajtók szintén kényelmes kezelést biztosítanak – közvetlenül a targoncáról. Az RFP SD alkalmas gyúlékony anyagok tárolására, és nagy tárolókapacitással rendelkezik, akár 48 hordó vagy 12 IBC tárolására.

Az országspecifikus jogszabályoknak megfelelő nemzetközi változatok is lehetségesek, valamint különféle speciális felszereltségek (pl. robbanásbiztos fűtés fagymentes tároláshoz vagy robbanásbiztos klímaberendezés).

Osztályozás az EFFECTIS szerint

Ezt a rendszert a franciaországi akkreditált EFECTIS intézet minősítette egy gyakorlati tűzvizsgálat részeként, ahol a rendszer tűzállóságát (R/terherbírás), a válaszfalakat (E/helyiség zárása) és a szigetelését (I/hőszigetelés) tesztelte. A teszttel az EN 13501 szerinti három tűzállósági osztály egyidejűleg megerősítést nyert: REI-1-60, REI-2-90 és REI-2-120.

„Ez egy fontos mérföldkő a DENIOS történetében. Minősített gyártóként új mércét állítunk fel a tűzvédelmi tárolás terén" - mondja DI Erich Humenberger , az eugendorfi DENIOS GmbH ügyvezetője.

A tűzvédelmi raktár nagy méretezése az extra nagy tolóajtónak köszönhetően

Az RFP SD polcos tűzvédelmi raktárkonténer tolóajtóval vízszennyező és gyúlékony anyagok tárolására alkalmas és a tűzvédelem mellett nagy tárolókapacitást kínál akár 48 db hordó vagy 12 db IBC tárolására. Praktikus távirányító segítségével az elektromos tolóajtók kényelmesen, targoncáról is kezelhetők. Az országspecifikus jogszabályoknak megfelelő nemzetközi változatok is lehetségesek.

A felszerelési lehetőségek széles választéka mellett az ügyfelek a DENIOS szakértőinek hozzáértő tanácsaira és minősített szervizére is számíthatnak az üzembe helyezés, karbantartás és javítás során ezzel a raktárrendszerrel.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00