DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

2020.11.23.

Sikeres európai tűzvédelmi teszt: DENIOS újdonság a tűzvédelemben

1,5 éves projektidő után a bad oeynhauseni DENIOS AG volt az első gyártó a világon, amely az EN 13501 európai tűzvédelmi szabványnak megfelelő, tolóajtóval ellátott tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét teljesítette. Az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világ piacvezető vállalata ezzel megerősíti innovatív vezető szerepét, és tanúsított gyártóként további mércét állít fel a tűzvédelmi tárolás terén.

Osztályozás az EFFECTIS szerint

A gyúlékony anyagok tárolására szolgáló, egyedi méretben és kivitelben gyártott veszélyesanyag-tárolók közel 35 éve a DENIOS alapkompetenciájának részét képezik. Ezeket a raktárrendszereket nemzetközi szinten olyan piacokra fejlesztették ki, mint Európa, Amerika és Kína. A piaci helyzet eltérő követelményeket támaszt, amelyeket mindig figyelembe veszünk egy új DENIOS termék kifejlesztésénél. Ami a tűzvédelmet illeti, az európai veszélyesanyag-tárolóknak legalább három, 60, 90 és 120 perc feletti besorolásnak kell megfelelniük.

Ide tartoznak a kulcsrakész tűzvédelmi rendszerek, amelyek általában szárnyas ajtókkal vannak felszerelve. A szárnyas ajtók hátrányai gyakran felmerülnek kültéri használat esetén, ahol pl. szélterheléssel vagy korlátozott hellyel kell számolni.

Ezek a keretfeltételek késztették a DENIOS-t arra, hogy új fejlesztésbe kezdjen a már kialakult RFP polcos tűzvédelmi tárolócsaládon belül, és az eddig megszokott szárnyas ajtókat tolóajtókra cserélje, amelyek immár RFP SD ("Tolóajtók") elnevezéssel szerepelnek a szolgáltatások között. Ezt a rendszert a franciaországi EFECTIS Intézetben minősítették egy gyakorlati tűzvizsgálat részeként, ahol a rendszert tűzállóságra (teherbíróképesség), válaszfalakra (helyiségzárásra) és szigetelésére (hőszigetelésre) tesztelték. A teszttel három EN 13501 szerinti tűzállósági osztályt teszteltek és teljesítettek: REI-1-60, REI-2-90 és REI-2-120.

„Ez egy fontos mérföldkő a DENIOS raktárrendszerek történetében. Nagy örömünkre szolgál, hogy most egy olyan termék is elérhető az európai piacon, amely végre egyesíti a tűzvédelem, a biztonság és a kényelem előnyeit” – mondja Holger Stenbrock, a DENIOS raktárrendszerek részlegének innovációs vezetője.

Az európai piaci bevezetés 2020 decemberében kezdődik, a hazai piacon ezt 2021 tavaszára tervezik. Szabadalmi bejelentést nyújtottak be.

A tűzvédelmi raktár nagy méretezése az extra nagy tolóajtónak köszönhetően

Az RFP SD polcos tűzvédelmi raktárkonténer tolóajtóval vízszennyező és gyúlékony anyagok tárolására alkalmas és a tűzvédelem mellett nagy tárolókapacitást kínál akár 48 db hordó vagy 12 db IBC tárolására. Praktikus távirányító segítségével az elektromos tolóajtók kényelmesen, targoncáról is kezelhetők. Az országspecifikus jogszabályoknak megfelelő nemzetközi változatok is lehetségesek.

A felszerelési lehetőségek széles választéka mellett az ügyfelek a DENIOS szakértőinek hozzáértő tanácsaira és minősített szervizére is számíthatnak az üzembe helyezés, karbantartás és javítás során ezzel a raktárrendszerrel.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00