DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A DENIOS bemutatja a tűzvédelemmel ellátott akkumulátor-tárolót

2023.05.30.

Két szakértő közös fejlesztést mutat be: a DENIOS és a TESVOLT AG az idei „ees Europe” kiállításon mutatja be a POWER SAFE terméket - az akkumulátor-tároló és a tűzvédelmi rendszer kombinációját, amely teljesen új a piacon és eddig egyedülálló. Az „ees Europe” Európa legnagyobb és legnemzetközibb szakvására az akkumulátorok és energiatároló rendszerek számára - a „The smarter E Europe” részeként kerül megrendezésre három párhuzamos szakvásárral együtt 2023. június 14-16. között a müncheni szakkiállításon. Idén összesen több mint 85 000 érdeklődő vendéget várnak.

A DENIOS már évtizedek óta kínál lítium-ion akkumulátorok tárolására és tesztelésére szolgáló helyiségeket. A veszélyes anyagok tárolása terén világpiaci vezető vállalat most e tapasztalatokra alapozva bővíti portfólióját. A bevált tűzvédelmi rendszereket kiváló minőségű TESVOLT lítium-ion akkumulátor tárolórendszerekkel szerelik fel, és POWER SAFE néven komplett csomagként szállítják az ügyfeleknek.

Akkumulátor-tároló először tűzvédett kivitelben

A különböző méreteknek köszönhetően a POWER SAFE az alkalmazások széles skáláján használható: A kereskedelemben és az iparban, valamint olyan kommunális épületekben, ahol sok áramfogyasztót kell ellátni.

A tűzvédelemnek köszönhetően a POWER SAFE az épületektől való biztonsági távolságok nélkül telepíthető. Fontos előny az üzemeltetők számára: a POWER SAFE így szűk helyeken is használható - ez fontos tényező, amikor azt vizsgáljuk, hogy van-e elég hely egy akkumulátortároló rendszer számára, különösen városi területeken. Biztonságos és kényelmes megoldás, de mindenekelőtt: fontos megoldás, mivel az energiatároló rendszerek gyors elterjedése kiemelt fontosságú.

Ha az akkumulátortároló rendszerben tűz keletkezik - például műszaki hiba miatt - azt nehéz eloltani. A POWER SAFE itt válik igazán hasznossá: olyan biztonsági burkolatot nyújt, amelyen keresztül semmi sem tud olyan gyorsan átjutni! A kettős vázszerkezet REI90/REI120 tűzvédelmi besorolással rendelkezik, így legalább 90 percig képes ellenállni egy belülről vagy kívülről keletkező tűznek. Ez a védelem az állandó megfigyeléssel együtt elegendő időt biztosít az üzemeltetőnek a vészhelyzeti intézkedésekre.

Az intelligens vezérlőrendszerek segítenek a felügyeletben, a klímavezérlés és a belső tér érzékelői pedig folyamatosan szemmel tartják a legfontosabb paramétereket: Rendben van-e a helyiség hőmérséklete és páratartalma? Milyen az akkumulátortároló töltöttségi állapota? Az ügyfelek éjjel-nappal és bárhonnan pontos áttekintést kaphatnak a POWER SAFE állapotáról. Ha pedig bizonyos értékek a normál tartományon kívül esnek, a rendszer riasztást ad ki, és értesíti az ügyfelet - e-mailben vagy SMS-ben, közvetlenül a mobiltelefonjára küldött üzenetben.

A TESVOLT, mint megbízható partner a villamosenergia-iparban

A helyiségrendszerek a Lutherstadt Wittenbergben található TESVOLT akkumulátoros tárolórendszerekkel vannak felszerelve - egy másik sikeres, professzionális és innovatív vállalat, amely a maximális megbízhatóságot és hatékonyságot képviseli. A TESVOLT a tárolómodulok széles termékportfólióját kínálja - a kis megoldásoktól a nagy, több megawattórás energiatároló rendszerekig. Ennek középpontjában a legkorszerűbb prizmatikus lítium akkumulátorcellák és egy szabadalmaztatott és TÜV által tanúsított intelligens cellavezérlő rendszer áll. Röviden: egy kifinomult akkumulátor-kezelő rendszer, amely biztosítja az akkumulátorok optimális felügyeletét és vezérlését.

Biztonságosan védett és biztonságosan elérhető áram

Évek óta intenzíven dolgozunk a veszélyes anyagok és az Li-akkumulátorok biztonságos tárolásán és kezelésén. A TESVOLT nemcsak nagyon erős és tartós villamosenergia-tároló rendszerekkel rendelkezik, hanem az egyik legbiztonságosabb akkumulátortárolási technológiával is a piacon. A biztonsági követelmények azonban bizonyos esetekben különösen szigorúak, például olyan régiókban, ahol különleges környezetvédelmi előírások vannak érvényben, vagy ahol a biztosítótársaságok különleges követelményeket támasztanak” - magyarázza Markus Boberg, a DENIOS szakértője. „Most közösen kifejlesztettünk egy olyan műszaki megoldást, amely a legszigorúbb biztonsági követelményeknek is megfelel azáltal, hogy az akkumulátortároló rendszereket egy jóváhagyott tűzvédelmi helyiségrendszerbe integrálja. Ennek eredményeképpen nemcsak egy új termékkel bővül a portfóliónk, hanem hozzájárulhatunk az energiaátálláshoz is, aminek környezetvédő vállalatként különösen örülünk.”

A Power Safe egy olyan befektetés, amely megtérül, és amely a jövőben is biztosítja a vállalatok számára az energia- és biztonsági irányítást. A rendszerek a következőket kínálják:

  • Ellátásbiztonság

  • Önfogyasztás révén csökkentett villamosenergia-költségek

  • Csúcsterhelések elkerülése

  • A lehető legjobb tűzvédelm az energiatároló rendszerek számára

A tűzvédett helyiségrendszerek Európai Műszaki Értékeléssel (ETA) és a hozzá tartozó CE-jelöléssel rendelkeznek. Ezért nagyobb tervezési és jogbiztonságot nyújtanak az országspecifikus engedélyezési eljárásokhoz.

„A TESVOLT tárolórendszerek már most is átlagon felüli biztonsági követelményeknek felelnek meg. Biztonsági koncepciónk többszintű, és tárolórendszereinket a TÜV Rheinland tanúsítja. Külön öröm számomra azonban, hogy most már kereskedelmi ügyfeleinknek is kínálhatunk műszaki megoldást a rendkívül érzékeny környezetek számára. Ezzel egy újabb akadályt vettünk le a mindenhol elérhető tiszta energia felé vezető úton” - mondja Simon Schandert, a TESVOLT műszaki igazgatója és társalapítója.

Nagyobb biztonság egy energiabiztos jövőért

A POWER SAFE-el a DENIOS és a TESVOLT újabb fontos lépést tesz a fenntartható jövő felé. Tárolja az áramot, takarékoskodjon az árammal - a lehető legbiztonságosabban: A POWER SAFE segítségével minden vállalatnak saját biztonságos és független áramellátása lehet közvetlenül a saját telephelyén!

Mindkét vállalat az „ees Europe” kiállításon mutatja be a teljes POWER SAFE megoldást. A vásár 2023. június 14-16. között zajlik a szakkiállítás Münchenben - a DENIOS és a TESVOLT a B2 csarnokban a 110-es standon található.

Kapcsolat

Kérdése van a tartalommal kapcsolatban, vagy Ön a média képviselője? Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi címen:
E-mail: info@denios.hu

Sajtó levelezőlista

Ön újságíró, és szeretne értesülni a DENIOS világának új termékeiről és híreiről? Akkor iratkozzon fel sajtó levelezőlistánkra.

A DENIOS-ról

Mivel a természet bízik bennünk, így az ipari, kézműves, szolgáltatási és kereskedelmi üzleti ügyfelek, valamint a közintézmények is világszerte megbízható partnerként értékelnek. A DENIOS az üzemi környezetvédelmet és munkahelyi biztonságot szolgáló termékek és szolgáltatások vezető gyártója és szállítója. Az előírásoknak megfelelő termékek, megoldások és egyedi szolgáltatások a veszélyes anyagok kezelésében éppúgy szenvedélyünk, mint a természeti erőforrások védelme.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00