DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Vizsgálati helyiségek a lítium-ion energiatárolók kutatásához és fejlesztéséhez

A Leinfelden-Echterdingenben székhellyel rendelkező ads-tec GmbH több mint 30 éve fejleszt és gyárt robusztus IT-rendszereket ipari felhasználásra, valamint komplex automatizálási megoldásokat. A lítium-ion energiatárolók akkumulátor-kezelő rendszereinek területén az ads-tec partnerként és technológiai beszállítóként az elektromobilitás egyik alapvető jövőbeli projektjében tevékenykedik.

Kihívás és feladat

A lítium-ion energiatároló rendszerek területén végzett kutatómunkához biztonságos teszthelyiséget kellett kialakítani. Ezen a területen a jogalkotó csak homályos előírásokat vagy iránymutatásokat ad. Az ads-tec GmbH-nál a biztonsági gondolkodásmódot a "biztonság az első" jelszóval írják le, ami egy átfogó veszélyelemzésben tükröződött.

Megoldás

A DENIOS mérnökei az ads-tec-tel szoros együttműködésben olyan megoldást dolgoztak ki, amely pontosan a vállalat igényeihez igazodott, és maximális biztonságot nyújtott. A lehetséges veszélyek széles spektrumát vitatták meg, amelyekre nem léteztek általános válaszok. A berlini DIBt által jóváhagyott 90 perces tűzvédelem (F 90) (T90, G90 esetén is) a minimumkövetelmények között szerepelt. A 30 m² alapterületű vizsgálóhelyiség minden tűzvédelmi követelménynek megfelel. Az ATEX-megfelelőség is garantált, akárcsak a vízvédelemre vonatkozó követelmények. Ezenkívül a kármentő tálcát egy elektromosan vezetőképes PE tálcabetéttel látták el. A személyi védelem még biztonságosabbá tétele érdekében a T90 bejárati ajtóba egy G90 ablakot építettek be. A vizsgálóhelyiség mellett egy másik 90 perces tűzvédelemmel ellátott (F90) tűzvédelmi rendszer is épült, amely a lítium-ion akkumulátorok tárolására szolgál.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A hatékony helykihasználás és a lehető legnagyobb biztonság volt a döntő szempont a tűzvédelmi tároló kiválasztásakor. Az ads-tec GmbH a DENIOS SE tűzvédelmi raktárkonténereivel mindkettőt elérte. A DENIOS "plug and store" konstrukciója, a házon belüli építés és a modern gyártás a Bad Oeynhausen-i fő telephelyen, valamint a két vállalat szakosztályainak együttműködése garantálta a gyors üzembe helyezést. Így aktívan hozzá lehetett járulni a környezetvédelemhez és a munkavállalók védelméhez.

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-akkumulátor teszthelyiségek

Hogyan teszteli pontosan és biztonságosan az üzleti életben használt lítium-akkumulátorokat? Örömmel támogatjuk Önt igényeinek meghatározásában.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00