DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyesanyag-tároló kenőanyagok számára a Holcim AG-nál

A Holcim (Németország) AG Észak-Németország legnagyobb építőanyag-gyártója, székhelye Hamburgban található. Alaptevékenysége a saját nyersanyag-kitermelésből származó cementgyártás a Lägerdorf és Höver üzemekben, valamint a granulált kohósalak és a granulált kohósalakot tartalmazó cementek gyártása a Salzgitter és Bréma telephelyeken. A Holcim (Deutschland) AG leányvállalatai révén a transzportbeton, az építőanyag-kereskedelem, az aggregátumok és az ásványi anyagok kereskedelme üzletágakban is jelen van.

Kihívás és feladat

A korábbi gyakorlat, miszerint az új kenőanyagokat, például olajokat és zsírokat hordókban, tartályokban és kannákban tárolták, a használt olajokkal és zsírokkal, valamint a használt olajfelitató anyagokkal és szennyezett tisztító rongyokkal együtt, az üzemen belül négy különböző helyen, nagyon nehézkessé tette a napi kezelést. Ezenkívül a raktár nem felelt meg a hatályos környezetvédelmi és tűzvédelmi jogszabályoknak. Így szükségessé vált egy új raktár kialakítása a Höver cementgyárban, hogy a munkafolyamatokat a napi követelményekhez és nem utolsósorban a Holcim irányelveihez igazítsák.

Megoldás

A DENIOS AG-val közösen egy új veszélyesanyag-tároló konténert terveztek, amely megfelel a hatályos jogszabályoknak és a Holcim (Deutschland) AG követelményeihez igazodik. A nagyméretű létesítményként tervezett veszélyesanyag-tároló szabványosított raktárrendszereken alapul, és két raktárterületet tartalmaz: Az egyik tárolóterület egy szigetelt veszélyesanyag-tároló terület, ahol az új kenőanyagok fagymentes tárolása valósul meg. A nem szigetelt területet a régi áruk tárolására használják. Mindkét raktárhelyiségben 52 IBC vagy 70 EUR raklap tárolására van lehetőség. Mindegyik terület tetőfényszalaggal van felszerelve, és így lehetővé teszi az időjárás által védett komissiózást targoncákkal. A gyúlékony közegek kis tároló edényekben történő tárolására és az olajok feltöltésére a raktárhelyiséget egy bejárható tárolóhelyiség egészíti ki, amelyet egy bejárható, 90 perces tűzvédelmi raktárkonténerrel valósítanak meg.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az új kenőanyag raktár megfelel a jogszabályi előírásoknak. Egyetlen raktárban egyesíti az új és használt kenőanyagok tárolását és kezelését. A beltéri terület mobil emelőberendezésekkel megközelíthető. Ez növeli a napi munka hatékonyságát. A tárolásra vonatkozó hőmérsékleti előírások és a szellőzési technológia, valamint a jogi előírások és a tűzvédelmi szabványok megfelelnek. Az új kenőanyag raktár figyelembe veszi az "először be, aztán ki" elvet, és támogatja a tárolóanyagok megfelelő címkézését. A DENIOS AG egy nagyméretű, kulcsrakész létesítményt szállított ide, és a projekt tervezési szakaszától az átvételig kompetens és megbízható partner volt.

Hozzáillő termékek megtekintése

Veszélyesanyag-tárolók

A DENIOS veszélyesanyag-tárolók sok helyet kínálnak a környezetszennyező és gyúlékony anyagok biztonságos és sokoldalú tárolására.

A választékhoz

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

Lakktároló és festékellátó helyiségek moduláris, csatlakoztatásra kész egységként

A folyékony bevonóanyagok és hígítók, valamint a festési technológiához használt tisztító- és segédanyagok általában tűzveszélyes és vízszennyező veszélyes anyagok közé sorolandók. Szigorú óvintézkedéseket kell tenni a tárolás és a feldolgozás során, amelyek különösen a szerkezeti és berendezéstechnikai szempontokat érintik. A bevonóanyagok egyéb veszélyes jellemzői, mint pl. rákkeltő, még magasabb követelményekhez vezethet.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Innovatív, moduláris vegyszertároló épült Tübingenben

A CHT-csoport törzsüzeme Dußlingenben, Tübingen közelében, 50 000 tonna speciális vegyszert állít elő vásárlói számára a világ minden tájáról. A növekvő kihívások miatt sürgősen szükségessé vált a telephelyen egy újabb biztonságos és rugalmas, veszélyes anyagok tárolására szolgáló tároló építése.

Továbbolvasás
Folyóirat

Veszélyes anyagok okozta környezeti károk - jogkövetkezmények, felelősség és megelőzés

Tudja meg: Milyen következményei vannak a környezeti jogsértéseknek. Ki, mikor és hogyan felelős a környezeti károkért. Miért vonatkoznak különösen szigorú követelmények a veszélyes anyagokkal dolgozó cégekre? És hogyan védekezhet a leghatékonyabban.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 36 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00