DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Oldószerek, kötőanyagok és ragasztók tárolása kis tároló edényekben Bécs város tömegközlekedési vállalatánál

A Wiener Linien GmbH & Co KG 100 %-ban a Wiener Stadtwerke Holding AG leányvállalata. Ezáltal közvetve Bécs tulajdonában van és sokrétű felelősség hárul rá a város megbízásai kapcsán. A zökkenőmentesen működő helyi és helyközi tömegközlekedés tehermentesíti az utakat és előfeltétele a gyors előrejutásnak a kereskedelmi célú szállítás során. A tömegközlekedési eszközök használata nem utolsó sorban a károsanyag-kibocsátást is csökkenti és így jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez.

Kihívás és feladat

Bécs városának közlekedési vállalataként a Wiener Linien mintegy 120 metró-, autóbusz- és villamos-vonalat üzemeltet. Ezáltal nem csupán a városképet alakítja, hanem a mobilitást és a magas életminőséget is biztosítja a Duna-parti metropoliszban. A műanyag egységek (pl. kagylós székek) gyártó- és javítóüzemében használt gyúlékony folyadékok, mint az oldószerek, ragasztók és térhálósító (keményítő) kompozitok kisméretű edényekben történő tárolásához a vállalatnak szüksége volt egy raktárra, amely nem csupán a hőmérsékleti ingadozások ellen nyújt védelmet, hanem egyúttal a tűzvédelmi előírásoknak is megfelel. Helyhiány miatt a már meglévő raktár bővítése nem volt lehetséges. Ezt a területet kellett tehát a lecsupaszított és modernizált üzemcsarnokba integrálni. Mivel a megrendelő akadálymentes megközelíthetőséget kívánt, ezért a raktárat hozzáigazítottuk a megbízó által a konténer fogadására kialakított mélyedéshez.

Megoldás

A feladatkiírás alapos elemzését követően a DENIOS szakértői egy tűzvédelmi konténerből, valamint egy "hűtőcellából" álló kombinációt javasoltak. A választás egy 8 m² alapterületű, BMC-M 360 típusú, bejárható F90-tűzvédelmi konténerre esett. Az integrált kiskanna-polcokkal együtt optimális megoldást kaptunk a rendelkezésre álló hely és az elegendő tárolási kapacitás kombinációjára. Annak érdekében, hogy a belső tér védve legyen a hőmérsékleti ingadozások ellen, a konténert temperált kivitelben készítettük el. Egy split klímaberendezés beépítésével így a tárolás során biztosítható a konstans + 4 °C és + 8 °C közötti hőmérséklettartomány. Mind a fűtés, mind a belső világítás robbanásvédett kivitelben készültek el.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Ügyfelünk egy rövid tervezési és felkészülési időszakot követően olyan kész tárolási rendszert kapott, amely minden, a tűz- és robbanásvédelemmel, valamint a temperált tárolással kapcsolatban megfogalmazott elvárásának maximálisan megfelelt. Ennek során profitált a sztenderdizált DENIOS-megoldásokból a tűzvédelmi raktárkonténerek terén, így a gyors szállítás mellett a vonzó ár-érték arány is lehetővé vált.

Hozzáillő termékek felfedezése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Hűtőrendszerek és légkondicionáló rendszerek

A DENIOS hűtőkamra különösen energiatakarékos, akár 50%-os energiamegtakarítással. Legfeljebb 16 IBC vagy 24 hordó tárolható 0° és 35° közötti hőmérséklettartományban.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00