DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyesanyag-tároló a Düsseldorfi Egyetem számára

A Düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány egyik fiatalabb egyeteme, amelyet 1965-ben alapítottak. Ma körülbelül 20.000 diák találja meg a legjobb feltételeket a tudományos élethez a modern egyetemen. Mivel az egyetem területe rövid távolságokkal rendelkezik, minden épület, beleértve az egyetemi kórházat és a szakkönyvtárakat is, központilag elérhető. A tanszékek kiváló hírnévnek örvendenek az átlagon felüli számú speciális kutatási területnek köszönhetően.

Kihívás és feladat

Három éven belül a Düsseldorfi Egyetemet alaposan felújítják. Ez sok erőfeszítést igényel, még az első pillantásra nem nyilvánvaló területeken is. A veszélyes anyagok tárolása az egyetemi kutatásban is fontos szerepet játszik. Különösen a természettudományi szakterületeken sok vízszennyező és gyúlékony folyadékkal és anyaggal dolgoznak: Lúgok, savak, oldószerek, mérgek, peroxidok. Eddig az ilyen anyagok tárolására szolgáló létesítmények decentralizáltan voltak elosztva az egész egyetemi területen. Az átmeneti időszakra most egy olyan központi raktárat kell létrehozni, amelynek egyes, mobil elemei az átalakítás után is használhatók.

Megoldás

Az ügyféllel és a beszállítókkal szoros együttműködésben a DENIOS kifejlesztett egy központi ideiglenes veszélyesanyag-tárolót. A teljes létesítmény 17 különálló tűzvédelmi tárolórendszerből áll, amelyek a WFP (bejárható) és RFP (polcos raktárkonténer) sorozatba tartoznak, és amelyek fedett átjárókkal és logisztikai területekkel kapcsolódnak egymáshoz, így alkotva egy komplexumot. E rendszerek mindegyike speciális követelményeket teljesít a létesítményen belül, amelyeket a tárolt közegek határoznak meg. A létesítmény egy raktárterületre és egy kezelőterületre van felosztva. Ez utóbbi az, ahol az árut átveszik. Ezen túlmenően a veszélyesanyag-tárolók különböző területein figyelembe vették a tűz- és robbanásvédelemre, a légkondicionálásra és a fagyvédelemre vonatkozó előírásokat, valamint a veszélyes anyagok kombinált tárolására vonatkozó VCI-koncepciót. Magas színvonalú biztonsági előírásokat vezettek be. Valamennyi tűzvédelmi raktár fel van szerelve vezérlőszekrényekkel, amelyek hiba esetén a vezérlőteremmel, tűz esetén pedig a tűzjelző központtal tartanak kapcsolatot. Az okostelefonon és interneten keresztüli távoli hozzáférést egy intelligens buszrendszer is lehetővé teszi. A vészzuhanyok keringető vezetékei lehetővé teszik az elsősegélynyújtást szennyeződés esetén. Ezeket egy kazánrendszer tartja fagymentesen, és védi a legionella-fertőzés ellen.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A Düsseldorfi Egyetem rendkívül rövid határidővel kapott egy központi veszélyesanyag- és vegyianyag-tárolót. A megrendelést áprilisban adták le, és az átvételre novemberben került sor. Az új raktár megfelel az ügyfél összes jelenlegi tárolási és kezelési követelményének. Ezen túlmenően, mobilitásuknak köszönhetően az egyes komponensek a 3 éves átalakítási munkálatok befejezése után is rugalmasan használhatók az egyetem területén.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

Lakktároló és festékellátó helyiségek moduláris, csatlakoztatásra kész egységként

A folyékony bevonóanyagok és hígítók, valamint a festési technológiához használt tisztító- és segédanyagok általában tűzveszélyes és vízszennyező veszélyes anyagok közé sorolandók. Szigorú óvintézkedéseket kell tenni a tárolás és a feldolgozás során, amelyek különösen a szerkezeti és berendezéstechnikai szempontokat érintik. A bevonóanyagok egyéb veszélyes jellemzői, mint pl. rákkeltő, még magasabb követelményekhez vezethet.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Oldószerek tárolása

A Schunk-csoport szén- és grafittermékek gyártására szakosodott. A munkavállalók gyakran érintkeznek oldószereket tartalmazó tisztítószerekkel. A DENIOS egy nagyszabású, házon belüli megoldást hozott létre, amely a folyadékok tárolását éppúgy lehetővé tette, mint a közvetlen munkát.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Tűzvédelmi veszélyes anyag tároló az AGRANA Stärke GmbH-nak

Az ausztriai AGRANA Stärke GmbH-nak tűzveszélyes anyagok raktározásához egy F90 veszélyesanyag-tárolót készített a DENIOS. A konténer biztosítja a különböző anyagmozgató eszközökkel történő rakodhatóságot, a robbanásveszélyes zónákat, valamint a kényes területen történő elhelyezést.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Keverőállomás a gyártócsarnokok közepén

A németországi APO GmbH ipari tömeggyártású kis alkatrészek felületkezelésével foglalkozik. A DENIOS a dolgozók káros festékektől való védelme érdekében olyan átfejtő- és keverőállomást tervezett, amely tűzvédett tárolást is biztosított.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Vegyi hulladékok tárolása és újrahasznosítása

A svájci Spiromed cég a vegyi hulladékok szakszerű ártalmatlanítására szakosodott. A DENIOS egy üzemcsarnokban tűzvédett helyiségrendszert épített ki a veszélyes anyagok biztonságos tárolására. A göngyölegeken végzett munka egy speciálisan erre a célra kifejlesztett nyitott munkaállomáson történik, ejektoros technológiával a káros anyagok begyűjtésével.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Hőkamra a Shell Austria számára

A Shell konszern ausztriai leányvállatának olajkeverő-üzemében kellett megoldást találni a hőmérsékletre érzékeny nyersanyagok célirányos felmelegítése iránti igényre. A Shell Austria a DENIOS innovatív hőkamrája mellett döntött, amellyel lehetőség van az alapanyagok és adalékok kontrollált felmelegítésére. A realizált megoldás megfelel a Shell konszern alapelveinek is: „Az energiahordozókat nyereségesen és a környezettel is összeegyeztethető módon szükséges kitermelni és szolgáltatni“.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 31 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00