DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyesanyag-munkaállomás tisztatérben

Az Aprentas a tudományos, műszaki és kereskedelmi szakmák alap- és továbbképzésének vezető képzési szövetsége az északnyugat-svájci régióban. Annak érdekében, hogy a veszélyes anyagok kezelését gyakorlatias módon oktathassák, az Aprentasnak szüksége volt egy tisztaszobára. Ennek a legmodernebb technológiát kellett biztosítania, különösen a biztonság szempontjából, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtsa a gyakornokoknak. A DENIOS-szal gyorsan találtak egy olyan szakembert, akinek tapasztalata van a komplex tisztatér-projektek megvalósításában.

Kihívás és feladat

Különösen a gyártási és laboratóriumi körülmények között végzett munka során elengedhetetlen a káros anyagok összegyűjtése és elszívása a belélegzett levegőből. Nemcsak maguknak az anyagoknak a kibocsátása, hanem a helyiség levegőjével való veszélyes gázkeverékek is légzőszervi megbetegedésekhez vagy robbanásveszélyes légkörhöz vezethetnek.

Az aprentasnál a gyakornokok megtanulják, hogyan kell viselkedni és kezelni ezeket a veszélyes anyagokat tisztatéri körülmények között. A szakoktatás és szakképzés szolgáltatójaként az aprentas különös jelentőséget tulajdonít a biztonságnak.

Megoldás

Egy új tisztaszoba építésével a veszélyes anyagok kezelésében meglévő hiányosságot sikerült megszüntetni. A tisztatérben a szennyező anyagok kimutatásán túlmenően meghatározott részecske/helyiség levegő arányt kell fenntartani, és a részecskék számát a minimálisra kell csökkenteni. 2009 óta a DIN EN ISO 14644-1 szabvány keretében nemzetközileg egységes osztályokat hoztak létre ezekre az értékekre.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Légtechnikai munkaállomás maximális biztonsággal::
Az aprentas tisztaszobája megfelel az ISO 8-as osztályú szabványnak, és így optimális környezetet biztosít a veszélyes anyagok kezeléséhez. Ez egy önellátó rendszer, amelyet egy meglévő képzési létesítménybe integráltak. A helyszínen nem kellett további helyiséget létrehozni. A munkaterületen kívül a helyiség tartalmaz egy külön öltözőt és egy anyagtárolót is.

A munkaterület középpontja egy rozsdamentes acélból készült, robbanásvédett DENIOS veszélyesanyag-munkaasztal. A rendszer óránként 1080 m³ elszívott levegőmennyiség ellenére huzatmentes munkavégzést tesz lehetővé. A kifejezetten ezekre az alkalmazási területekre kifejlesztett VARIO-Flow technológiának köszönhetően az üzemeltető számára alacsonyak az üzemeltetési költségek.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tiszta levegős- és légtechnikai munkaállomások

Zárt, tiszta levegős helyiséget keres a porok vagy oldószerek biztonságos kezeléséhez?

A választékhoz

Felszereltségek légtechnikai munkaállomásokhoz

Sie möchten Ihre Containment-Lösung ganz individuell anpassen? Informieren Sie sich hier über unsere Ausstattungsmöglichkeiten im Bereich Lufttechnik.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Útmutató

Műszaki biztonsági elszívófülkék hatékonysága

A műszaki elszívórendszerek a port és a gőzöket a veszélyforrásnál fogják fel, mielőtt azok szétterjednének a helyiség levegőjében és a légzési zónába jutnának. Ismertetjük a munkahelyi káros anyagok kimutatásának jogalapját, az úgynevezett STOP-elvet és a különböző elszívórendszerek előnyeit és hátrányait.

Továbbolvasás
Cikk

Ablakos és ejektoros technológiájú laboratóriumi elszívófülkék összehasonlítása

Sok laboratóriumban klasszikus, ablakos elszívósfülkéket használnak. A gyakorlatban azonban az üveg mögötti munka gyakran jelentős kompromisszumokat jelent. Az alternatív megoldást az ejektoros technológia jelenti: Összehasonlítottuk mindkét rendszert, és megmutatjuk, melyik rendszer jár előrébb.

Továbbolvasás
Termékvilág

Üzemi fertőzésvédelem

A DENIOS-nál mindent átfogó kínálatot talál, ami a fertőzések elleni operatív védekezéssel és a szükséges munkahelyi higiéniai intézkedések végrehajtásával kapcsolatos: egyéni védőeszközök, tisztítás és fertőtlenítés, szociális távolságtartás és higiéniai táblák.

Továbbolvasás
Esettanulmány

A „keringtető fülke” megvédi a BASF kutatóit – biztonságosabb és hatékonyabb munkavégzés

A De Meern-i BASF vegyi üzemében a közelmúltban katalizátorkutatás zajlott egy lenyűgöző, hét méter széles lamináris légtechnikai kabinban, rozsdamentes acélból készült levegőkeringetéssel. Ez kevésbé körülményessé teszi a munkát, pl. több elszívó ponttal, és egyben hatékonyabb.

Továbbolvasás
Esettanulmány

A biztonságos, államilag minősített technikus képzéshez

"A szárított katalizátorok kezelésének optimalizálása a gyártásban " volt a címe annak a projektmunkának, amellyel Benjamin Pietzsch, az Evonik Smart Materials - Evonik Operations GmbH hanaui telephelyének munkatársa és néhány kollégája nemrégiben sikeresen befejezte többéves, államilag elismert technikus képzését.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Oldószerek tárolása

A Schunk-csoport szén- és grafittermékek gyártására szakosodott. A munkavállalók gyakran érintkeznek oldószereket tartalmazó tisztítószerekkel. A DENIOS egy nagyszabású, házon belüli megoldást hozott létre, amely a folyadékok tárolását éppúgy lehetővé tette, mint a közvetlen munkát.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 19 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00