DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyesanyag-munkaállomás tisztatérben

Az Aprentas a tudományos, műszaki és kereskedelmi szakmák alap- és továbbképzésének vezető képzési szövetsége az északnyugat-svájci régióban. Annak érdekében, hogy a veszélyes anyagok kezelését gyakorlatias módon oktathassák, az Aprentasnak szüksége volt egy tisztaszobára. Ennek a legmodernebb technológiát kellett biztosítania, különösen a biztonság szempontjából, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtsa a gyakornokoknak. A DENIOS-szal gyorsan találtak egy olyan szakembert, akinek tapasztalata van a komplex tisztatér-projektek megvalósításában.

Kihívás és feladat

Különösen a gyártási és laboratóriumi körülmények között végzett munka során elengedhetetlen a káros anyagok összegyűjtése és elszívása a belélegzett levegőből. Nemcsak maguknak az anyagoknak a kibocsátása, hanem a helyiség levegőjével való veszélyes gázkeverékek is légzőszervi megbetegedésekhez vagy robbanásveszélyes légkörhöz vezethetnek.

Az aprentasnál a gyakornokok megtanulják, hogyan kell viselkedni és kezelni ezeket a veszélyes anyagokat tisztatéri körülmények között. A szakoktatás és szakképzés szolgáltatójaként az aprentas különös jelentőséget tulajdonít a biztonságnak.

Megoldás

Egy új tisztaszoba építésével a veszélyes anyagok kezelésében meglévő hiányosságot sikerült megszüntetni. A tisztatérben a szennyező anyagok kimutatásán túlmenően meghatározott részecske/helyiség levegő arányt kell fenntartani, és a részecskék számát a minimálisra kell csökkenteni. 2009 óta a DIN EN ISO 14644-1 szabvány keretében nemzetközileg egységes osztályokat hoztak létre ezekre az értékekre.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Légtechnikai munkaállomás maximális biztonsággal::
Az aprentas tisztaszobája megfelel az ISO 8-as osztályú szabványnak, és így optimális környezetet biztosít a veszélyes anyagok kezeléséhez. Ez egy önellátó rendszer, amelyet egy meglévő képzési létesítménybe integráltak. A helyszínen nem kellett további helyiséget létrehozni. A munkaterületen kívül a helyiség tartalmaz egy külön öltözőt és egy anyagtárolót is.

A munkaterület középpontja egy rozsdamentes acélból készült, robbanásvédett DENIOS veszélyesanyag-munkaasztal. A rendszer óránként 1080 m³ elszívott levegőmennyiség ellenére huzatmentes munkavégzést tesz lehetővé. A kifejezetten ezekre az alkalmazási területekre kifejlesztett VARIO-Flow technológiának köszönhetően az üzemeltető számára alacsonyak az üzemeltetési költségek.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tiszta levegős- és légtechnikai munkaállomások

Zárt, tiszta levegős helyiséget keres a porok vagy oldószerek biztonságos kezeléséhez?

A választékhoz

Felszereltségek légtechnikai munkaállomásokhoz

Sie möchten Ihre Containment-Lösung ganz individuell anpassen? Informieren Sie sich hier über unsere Ausstattungsmöglichkeiten im Bereich Lufttechnik.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00