DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyes összetevők tárolása

Néha a fontos változások közvetve és kezdetben a mi részünkről történő cselekvés nélkül következnek be. Ez a helyzet a svájci Langenthalban működő Avesco AG-nál. Az építőipari gépek, építőipari technológiák és energetikai rendszerek kereskedőjeként és szervizpartnereként festési munkákat végeznek a vállalat telephelyén. A svájci Suva biztosítási szervezet által a telephelyen végzett rutinszerű robbanásvédelmi ellenőrzést követően kiderült, hogy nem minden követelmény teljesül. Különösen a gyúlékony folyadékok tárolása volt problémás a helyiségekben.

A magát állandóan mozgásban lévőnek tekintő vállalat megragadta ezt az alkalmat arra, hogy alapvetően újragondolja az üzembiztonságot, és olyan új munkakörnyezetet hozzon létre, amelyben minden szükséges anyagot tárolni lehet. Ugyanakkor a keverési és tisztítási munkákat is el kellett tudni végezni az új munkaterületen.

Kihívás és feladat

Tárolás és munka egy rendszerben: Az Avesco helyiségei csak korlátozottan alkalmasak festési munkálatokra, többek között a biztonsági berendezések, például a szellőzés hiánya miatt. A meglévő épületek felújításába vagy új helyiségekbe történő beruházás nem volt opció az Avesco számára. Az új megoldást ezért a meglévő infrastruktúrától függetlenül kellett létrehozni. Egy veszélyes anyagok tárolására szakosodott vállalatot kellett bevonni.

Megoldás

Az iparág régi partnereként a DENIOS már számos hasonló projektre tekinthet vissza. Ezért néhány megbeszélés után az Avesco számára egyértelművé vált, hogy a DENIOS-szal a projekt összes követelménye egy megoldással megvalósítható. A tűzálló műszaki helyiségrendszert egy speciálisan erre a célra létrehozott betonalapzatra építették fel. Az alkalmazott rendszer műszaki szellőzéssel és levegőkeringtetéses fűtéssel van felszerelve, ezáltal optimálisan felkészült a gyúlékony anyagok kezelésére. Minden berendezés robbanásbiztos. A 16 m²-es raktárterület elegendő helyet biztosít a festékek és lakkok tárolására, a tisztítóberendezések telepítésére és egy PC-vezérelt festékkeverő állomás felállítására.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A vásárlóra gyakorolt benyomás: tartós: Egy külső megoldással sok minden megváltozott az Avesco mindennapi életében. A meglévő épületekben olyan helyiségek jöttek létre, amelyeket már nem kell raktárként használni. Az újonnan létrehozott raktár a meglévő épületek közvetlen szomszédságában van, rövid távolságokat biztosítva. Ugyanakkor az üzlethelyiségekben a kockázati potenciál minimálisra csökkent, ami a "munkahelyi légkörre" is pozitív hatással van. Az Avesco üzlethelyiségei már eddig is nagyon forgalmasak voltak az ügyfelekkel. A nitromedencéből származó kibocsátások és szagok mindig is negatív tényezőt jelentettek, és ezeket is kezelték. Ez mára a múlté. Ugyanakkor a festőműhely munkahelyként sokkal pozitívabb benyomást kelt, és többé nem hordozza a rögtönzött megoldás jellegét. Ez a dolgozók motivációja szempontjából is észrevehető. A dolgozók úgy érzik, hogy a műszaki helyiségrendszeren belüli új munkahelyen jól gondoskodnak róluk, és észreveszik a védelmük érdekében hozott intézkedéseket. Ehhez a Suva-értékelése is hozzájárul. Minden követelményt 99%-ban teljesítettek. Az eredmény egy szinte tökéletes megoldás volt a meglévő problémákra. Ez azt jelenti, hogy az Avesco az elkövetkező években is "biztosra megy" a DENIOS műszaki helyiségrendszerével.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00