DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyes hulladékok tárolása a Deutsche Bahnnál (Német Szövetségi Államvasutak)

A "mi mindig így csináltuk" hagyományosan a további ötletek útjában áll. A Deutsche Bahn krefeldi üzemének felelősei megmutatták, hogy van más út is. Csaknem 1000 alkalmazott végzi el a vasúti járműveik általános ellenőrzését, kijavítja a baleseti károkat, valamint teljes felülvizsgálatot és karbantartást végez – többek között a modern nagysebességű vonatokon, mint például az ICE. A krefeldi üzemben festési és csiszolási munkákat is végeznek. A legtöbb ipari vállalathoz hasonlóan a veszélyes anyagok kezelése is a mindennapi élet része.

Kihívás és feladat

A veszélyes hulladékok ártalmatlanításra várnak: A gyár területén egy nagyobb veszélyeshulladék-gyűjtő hely működik. Ott minden hulladékot központilag rendelkezésre bocsátanak, és elszállítanak ártalmatlanításra. Veszélyes hulladékot, például festékiszapot vagy olajos anyagokat veszélyesanyag-raktárban tároltak. Idővel ez a veszélyesanyag-raktár túl kicsi lett, és már nem felelt meg az új AwSV (német Rendelet a vízszennyező anyagok kezelésére szolgáló rendszerekről) követelményeinek. A környezetvédelmi kérdésekért és a hulladékok ártalmatlanításáért felelősek hamar felismerték, hogy cselekvésre van szükség, különös tekintettel az infrastruktúrára vonatkozó szigorúbb jogi előírásokra. Amikor megfelelő szolgáltatót kerestünk a projekt megvalósításához, gyorsan megtaláltuk a megfelelő partnert a DENIOS AG-nál. A veszélyes anyagok tárolásának európai piacvezetőjeként a DENIOS számos hasonló projektre tekinthet vissza nemzetközi ügyfelek számára. A legkisebb kompakt raktárától a műhely számára a kulcsrakész nagy raktárig minden DENIOS megoldást házon belül fejlesztenek és gyártanak.

Megoldás

A legmodernebb tárolási megoldás: A specifikációk egyértelműek voltak. A nagy tartályok számára elegendő hely mellett az új tárolónak meg kell felelnie a legújabb vízjogi követelményeknek. A raktár méreteinek elég nagynak kellett lenniük ahhoz, hogy a korábban kint tárolt nagy tartályokat, például IBC-t és ASP-t (hulladékgyűjtő viszkózus anyagokhoz) gond nélkül el lehessen tárolni. Ezenkívül helyet kell biztosítani az üres tartályoknak is. Ezek a gyárcsarnokokba kerülnek teli tartályokért cserébe. A DENIOS megoldása a lehető legnagyobb tárolási kapacitást irányozta elő kis helyen. Egy nagy tárolóhelyiség került kialakításra központi kapuval és tárolóterületekkel, amelyek mindegyike három szinttel rendelkezik a fali oldalon. Ily módon elérhető a maximális tárolási mennyiség.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A tartályok belülről, ipari targoncával bármikor áthelyezhetők. A tetőtérben egy fénycsík támogatja a helyiség energiatakarékos megvilágítását. Ennek eredményeként csak néhány további világítótestet kellett felszerelni. A biztonságról a padlóba ágyazott kármentő tálcák gondoskodnak, amelyek 2600 liter folyadék befogadására alkalmasak. A tároló újonnan épített beton alaplapra épült. Tűz esetén a rendszer oltóvízvisszatartó rendszerrel van felszerelve. A betonlap egyik alkotóeleme egy körülvevő betontámasz, amely az oltóvíz visszatartásával együtt 30 m³ gyűjtőtérfogatot biztosít. Ily módon a szennyezett oltóvíz nem kerülhet ki a veszélyesanyag-tárolóból.

Hasonló termékek felfedezése

Veszélyesanyag-tárolók

A DENIOS veszélyesanyag-tárolók sok helyet kínálnak a környezetszennyező és gyúlékony anyagok biztonságos és sokoldalú tárolására.

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00