DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Veszélyes anyag tárolás az élelmiszergyártásban az Agrana Stärke GmbH-nál

Az AGRANA Stärke GmbH-nak olajok tárolásához volt szüksége egy akár 36 darab, egyenként 200 literes hordó összkapacitású, targoncával rakodható, polcos raktárkonténerre.

Az AGRANA Stärke GmbH specialista a kiemelkedő minőségű agrár-nyersanyagok, mint pl. kukorica, burgonya és búza feldolgozásának és nemesítésének területén, amely során számos különböző, magasan nemesített, keményítő alapú terméket gyárt. Az AGRANA számos iparágat lát el géntechnológia-mentes, biológiailag előállított keményítővel illetve keményítő alapú termékekkel, továbbá környezetbarát üzemanyagként alkalmazható bioetanolt is gyárt.

Az AGRANA Stärke GmbH irányítja az ausztriai keményítőüzletágat, valamint koordinálja a leányvállalatokat és az egyéb cégekben meglévő részesedéseinek működését Kelet-Európában. Az AGRANA az Aschachban (Felső-Ausztria), Gmündben (Alsó-Ausztria) és Pischelsdorfban (Alsó-Ausztria), valamint a magyarországi Szabadegyházán és a romániai Tandarei településen található gyártóüzemeiben összesen 5 telephelyen folytatja tevékenységét.

Kihívás és feladat

Ügyfelünknek olajok tárolásához volt szüksége egy akár 36 darab, egyenként 200 literes hordó összkapacitású, targoncával rakodható, polcos raktárkonténerre. A konténerben három polcszintre volt szükség és annak egyaránt alkalmasnak kellett lennie a hordók álló vagy fekvő helyzetben történő tárolására, illetve az EUR raklapokon elhelyezett hordók, valamint egyéb kisméretű tárolóedények befogadására. Az áruk fagymentes tárolását a szabadtéren felállított konténerben az integrált fűtőberendezés hivatott biztosítani.

Megoldás

Az ügyfél által támasztott követelményrendszer alapos áttanulmányozását és elemzését követően a DENIOS egy, a System-konténerek «A» sorozatán (fekvő hordók tárolása) alapuló raktározási egység kialakítását javasolta. Ezt a tárolási egységet rugalmasan hozzáigazítottuk ügyfelünk konkrét elképzeléseihez. A három raktárszint biztosítja az elvárt kapacitást. A belső méretek lehetővé teszik a hordók és kisméretű tárolóedények minden lehetséges variációban történő raktározását. A fűtőberendezést megrendelőnk kérésére a felső tárolási szinten helyeztük el - így elkerülve a szennyeződéseket és a tűzveszélyt. A rakodási területet az időjárás viszontagságaitól egy előtető védi meg. Természetesen az összes idevágó, hatályos rendelkezést is szem előtt tartottuk - hogy jogi szempontból is minden rendben legyen.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Ügyfelünk a kenőanyagok biztonságos tárolására alkalmas létesítményre tett szert. Az olyan, meglévő veszélyforrások, amelyek korábban tüzet okoztak, megszűntek. Az AGRANA ennek során egyaránt profitált a sorozatgyártású System-konténerek nyújtotta kedvező ár-érték arányból, valamint a részletekbe menőkig egyedi igényeire optimalizált megoldásokból. Így többek között a nem fixen hegesztett hordótartókból és a fűtés variálható elhelyezéséből.

Hozzáillő termékek felfedezése

Veszélyesanyag-tárolók

A DENIOS veszélyesanyag-tárolók sok helyet kínálnak a környezetszennyező és gyúlékony anyagok biztonságos és sokoldalú tárolására.

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00