DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Vegyszerek egyedi lefejtése

A Chemion Logistik GmbH több mint 150 éves tapasztalattal rendelkezik a vegyipari és kémiai logisztika területén. Kezdetben a Bayer-vállalatcsoport központi logisztikai osztályaként, később a CURRENTA GmbH & Co. OHG 100%-os leányvállalataként. Ma a Chemion körülbelül 1000 alkalmazottat foglalkoztat a CHEMPARK három telephelyén Leverkusenben, Dormagenben és Krefeld-Uerdingenben, valamint a két külső duisburgi raktárban.

Kihívás és feladat

A Chemion egyik tevékenységi területe a vegyszerek egyedi töltése különböző méretű tartályokba: - Egyedi szállítási mennyiségek nagy és kis tartályokban - Speciális rendszerek hordók és IBC-k lefejtésére és dekantálására - Mintalefejtés címkézéssel és 24 órán belüli kiszállítás. A költözéshez A „Minta-Service-Center” Krefeldből Dormagenigbe való áthelyezéséhez egy meglévő raktárépületet kellett hozzáigazítani a termékminták lefejtési és dekantálási igényeihez. A Chemion ehhez hozzáértő partnert keresett, és a DENIOS mellett döntött.

Megoldás

A Chemion és a DENIOS közösen dolgoztak ki egy koncepciót a műszaki helyiségrendszerben végzett lefejtési tevékenységekhez. Erre a célra egy 90 perces tűzállóságú (F 90) tűzvédelmi raktárt két integrált munkaasztallal szereltek fel, amelyeken a hordókból és IBC-kből kisebb konténerekbe fejtik le a vegyszereket. A lefejtő raktár egy 90 perces tűzvédelemmel rendelkező (F90) bejárható polcos raktárkonténer a DENIOS FBM base típussorozatból. A belső teret elektromosan vezető PE belső betétekkel látták el, és az 1. robbanásvédett (Ex 1.) zónához szerelték fel (legalább II 2G EEx e IIB T3 kivitel). A műszaki raktárrendszeren kívül nem volt szükség robbanásvédett zónára. A rakodáshoz a tűzvédelmi raktárkonténer két rövid oldalára egy-egy kétszárnyú forgóajtót (T90-2, DIN jobboldali) automata ajtórárral és ajtórögzítővel szereltek fel. A veszélyesanyag-raktár elején kétszárnyas ajtó található a be- és kirakodáshoz, szintén automatikus ajtórárral és ajtórögzítővel, az aktív szárnyban 90 perces tűzállóságú üvegezéssel. Ezen kívül a hátoldalon is található egy ajtó a raktárba való belépéshez. A tűzvédelmi raktárban az 5-szörös légcserét a szellőzés ellenőrző berendezéssel ellátott mesterséges szellőztetés biztosítja. Az elszívott levegő tisztítása egy ügyféloldali mosóval történik. Két mozgáskapcsoló biztosítja a belső tér biztonsági szempontból fontos megfigyelését a személyzeti tevékenységekhez. A tűzvédelmi raktár padlózata raklapemelővel is aláfogható rácrostéllyal (22 x 11 mm-es szembőségű) van kialakítva. A rakodóajtó mögött két adagolóállomás van elrendezve, amelyeket szélességben és hosszában IBC-hez terveztek. Az adaptercsatlakozó lehetővé teszi a 200 literes fekvő hordókból történő dekantálást is. A raktárban két lefejtő asztal is található, állítható magasságú lábakkal (30 mm). Három rozsdamentes acél tálat tartalmaznak szivárgásmentes, hegesztett tálcakivitelben, és központilag elhelyezett lefolyókat elzáró szelepekkel. Az ejektor fúvókák a tálca elülső szélébe vannak integrálva, hogy kifejezetten eltávolítsák a levegőben lebegő anyagot a személyzet légzési területéről. A szívócsatorna a tálca hátsó részén található. Ezenkívül a tűzvédelmi raktár belsejében egy ATEX elszívókar van felszerelve vezérlőkapcsolóval (be-ki) robbanásvédett változatban. A kar hossza 1,5 m. A kar egy elszívó légcsatornán keresztül csatlakozik a tűzvédelmi raktár tetejére szerelt ventilátorhoz.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A Chemion fontos alkotóelemet kapott a jogilag megfelelő és hivatalosan jóváhagyott megoldáshoz, amely tökéletesen illeszkedik a Chemion igényeihez. A DENIOS veszélyesanyag-tároló és légtechnikai rendszereinek kölcsönhatása révén olyan átfogó megoldás született, amely a szennyezőanyag-gyűjtés és a tűzvédelem érzékeny területein is minden követelménynek megfelel.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Munkaasztalok

Munkaasztalok és biztonsági munkapadok különféle szellőzőrendszerekkel és az Ön igényeinek megfelelő egyedi felszerelési lehetőségekkel.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00