DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Vegyipari nyersanyagok tárolása a Siemensnél Franciaországban

A Siemens, a csúcstechnológiai termékek vezető európai gyártója mindig is a műszaki teljesítményt, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviselte. A több mint 400 000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat tevékenységei az ipari, az energetikai és az egészségügyi ágazatra összpontosítanak.

Kihívás és feladat

A Siemens "Industry" üzletága a franciaországi Haguenau-ban található. Az ottani gyártási területet majdnem megduplázták 10 000 m²-rel. Ez megnövelte a vegyi nyersanyagok tárolásához szükséges helyet is. Mivel a vegyi anyagok esetleges kölcsönhatása miatt fennállt a robbanás veszélye, a biztonságos és a jogszabályoknak megfelelő tárolást csak külön tárolással lehetett megvalósítani. A meglévő gyártóépület azonban nem nyújtott ehhez elegendő helyet. Egy új épület építése nem bizonyult gazdaságosnak, ezért a Siemens rugalmas, mobil megoldást keresett.

Megoldás

A DENIOS egy rugalmas tárolórendszert tervezett, amely egy MCV bejárható veszélyesanyag-tárolóból és két tolóajtós SC polcos raktárkonténerből áll. Három, külön-külön hozzáférhető veszélyesanyag-tároló használatával a vegyi anyagok elkülönített tárolása kis helyigény mellett valósítható meg. A belső berendezéseket, beleértve a fűtést, a szellőzést, a világítást és a polcokat, robbanásvédelemmel együtt szállították. A megfelelő szigetelés biztosítása érdekében nem éghető szigetelést használtak. Szivárgás esetén a veszélyesanyag-tároló létesítmény padlójába beépített kármentő tálca megakadályozza a talaj és a víz szennyeződését. Ez biztosítja a biztonságos és a jogszabályoknak megfelelő tárolást, és hatékonyan védi a környezetet és a munkavállalókat.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A DENIOS olyan megoldást dolgozott ki, amely optimálisan megfelelt az ügyfél igényeinek: mivel a DENIOS veszélyesanyag-tároló konténerek kis ráfordítással megvalósíthatók, rugalmasan és az igényeknek megfelelően helyezhetők el. Mivel sok alkalmazottnak gyors hozzáférésre volt szüksége a tárolt vegyi anyagokhoz, a Siemens a veszélyesanyag-tárolót a gyártás közepén helyezte el. Ez rengeteg időt takarított meg, és fenntarthatóan növelte a termelékenységet. A rámpák és ajtónyílások biztosítják a tárolt tartályok tartalmához való könnyű hozzáférést. Az illetéktelen hozzáférést egy zárszerkezet akadályozza meg. A megrendelés a megrendelő teljes megelégedésére valósult meg - a Siemens és a DENIOS jelenleg további közös projekteket tervez.

Hozzáillő termékek megtekintése

Veszélyesanyag-tárolók

A DENIOS veszélyesanyag-tárolók sok helyet kínálnak a környezetszennyező és gyúlékony anyagok biztonságos és sokoldalú tárolására.

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

Innovatív, moduláris vegyszertároló épült Tübingenben

A CHT-csoport törzsüzeme Dußlingenben, Tübingen közelében, 50 000 tonna speciális vegyszert állít elő vásárlói számára a világ minden tájáról. A növekvő kihívások miatt sürgősen szükségessé vált a telephelyen egy újabb biztonságos és rugalmas, veszélyes anyagok tárolására szolgáló tároló építése.

Továbbolvasás
Folyóirat

Veszélyes anyagok okozta környezeti károk - jogkövetkezmények, felelősség és megelőzés

Tudja meg: Milyen következményei vannak a környezeti jogsértéseknek. Ki, mikor és hogyan felelős a környezeti károkért. Miért vonatkoznak különösen szigorú követelmények a veszélyes anyagokkal dolgozó cégekre? És hogyan védekezhet a leghatékonyabban.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Újságcikk

A BioNTech Manufacturing Marburg GmbH köszönetet mond

Az EMA jóváhagyásával a BioNTech hivatalosan is megkapta az engedélyt a COVID-19 vakcina gyártására az új marburgi üzemben. A boldog esemény bejelentésekor a BioNTech megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon partnereinek, szolgáltatóinak és beszállítóinak. A DENIOS is közéjük tartozik.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 16 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00