DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A vegyi hulladék tárolása és újrahasznosítása

Mindenki ismeri azokat a kis ampullákat, amelyek visszakerülnek a patikába, mert a tartalmuk még nem fogyott el teljesen. A vegyi és gyógyszerészeti termékek gyártása során is keletkezik hulladék, amelyet veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. A svájci gelterkircheni Spriomed AG begyűjti ezeket a hulladékokat a cégektől és gyógyszertáraktól, és megfelelően ártalmatlanítja. Ez gyorsan veszélyessé válhat az alkalmazottak számára. Döntés született a munkavállalók biztonságába való befektetésről, és a megvalósításhoz megbízható partnert találtak a DENIOS-nál.

Kihívás és feladat

Soha nem lehet tudni, mi van benne: A spiromed alkalmazottai soha nem tudják pontosan, milyen anyagokat gyűjtöttek be az ügyféltől. Míg az egyes vegyi anyagok ártalmatlanok lehetnek, az ismeretlen keverékek már jelentős kockázati potenciált rejthetnek magukban. Annak érdekében, hogy ezt a kockázatot a munkavállalókra nézve a lehető legkisebbre csökkentsék, gyorsan világossá vált: a veszélyes anyagok tárolása és kezelése során a maximális biztonságot különálló, átfogó biztonsági berendezésekkel ellátott rendszermegoldások biztosítják. Mivel a gyúlékony, maró, mérgező és vízszennyező folyadékok a mindennapi élet részei, a tűzvédelem mellett a robbanás elleni védelmet is figyelembe kellett venni. Mivel az anyagokat a címkézés és az ártalmatlanítás közvetlen közelében kellett tárolni, itt is különösen magas biztonsági követelmények vonatkoztak.

Megoldás

A DENIOS a Spiromed számára egy REI 90 szerint tanúsított, járható tűzvédelmi raktárkonténert gyártott, amelyet a gyárcsarnokok közepén önálló tűzszakaszként lehetett felállítani. A rendszer elegendő helyet kínál a kis tároló edények számára egészen az 1000 literes IBC-kig, és robbanásbiztos elektromos berendezésekkel van felszerelve. A beépített kármentő tálca emellett megvédi a rendszert a folyadékok szivárgásától. A vegyi anyagokkal való közvetlen munkavégzéshez a DENIOS egy nyitott, károsanyag-gyűjtővel ellátott munkaállomást telepített a raktár közvetlen közelében. A robbanások elleni védelem érdekében ATEX-kompatibilis alkatrészekkel is fel van szerelve.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Maximális biztonság a tárolás és kezelés során: A Spiromed munkatársai 3 x 3 méteres alapterületen tudják kinyitni, átfecskendezni és előkészíteni a tartályokat a végleges ártalmatlanításra. A mesterséges szellőztető rendszer felfogja a kiszabaduló károsanyagokat, és aktív szénszűrőn keresztül elvezeti azokat. A szűrt kibocsátások ezután közvetlenül a szabad levegőbe kerülnek. Az óránként 1800 m³ levegő hatékony elszívása ellenére a légáramlás huzatmentes munkavégzést tesz lehetővé. A tárolórendszer és a nyitott munkaállomás szinte kockázatmentes munkát biztosít a veszélyes anyagokkal.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Nyitott munkahelyiségek

Használja ki a személyre szabott nyitott munkahelyiségeket. Szellőzési koncepciók széles és speciális választékát kínáljuk.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Termékvilág

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A lítium akkumulátorok kezelése veszélyt jelenthet. Függetlenül attól, hogy egyenként, kisebb teljesítményű vagy nagy mennyiségű nagy teljesítményű akkumulátorokat szeretne biztonságosan tárolni, tölteni és szállítani, vagy stressztesztekhez egy helyiségre van szüksége: a DENIOS mindenre a megfelelő megoldást kínálja.

Továbbolvasás
Termékvilág

Megoldások veszélyes hulladékokhoz

Legyen szó ideiglenes begyűjtésről a munkaterületen, átmeneti tárolásról a cég telephelyén vagy a törvényi előírásoknak megfelelő szállításról – a DENIOS kínálatában megtalálja a megfelelő termékeket folyékony, szilárd és pasztaszerű hulladékokhoz, valamint speciális alkalmazásokhoz, például régi akkumulátorok vagy sérült lítium energiatároló eszközök tárolására.

Továbbolvasás
Termékvilág

A higiéniai szakemberek a nemesacélra támaszkodnak

Legyen szó gyógyszer-, élelmiszer- vagy italtechnológiáról: Ahol a magas higiéniai előírások érvényesülnek, a rozsdamentes acélok beváltak a mindennapi használat során. Valódi univerzális gépként a nemesacél megfelel minden fontos higiéniai és funkcionalitási követelménynek. A kiterjedt DENIOS termékcsalád sok mindent kínál, ami a rozsdamentes acélt illeti. Itt megtalálja legkeresettebb termékeinket!

Továbbolvasás
Esettanulmány

Vegyi hulladékok tárolása és újrahasznosítása

A svájci Spiromed cég a vegyi hulladékok szakszerű ártalmatlanítására szakosodott. A DENIOS egy üzemcsarnokban tűzvédett helyiségrendszert épített ki a veszélyes anyagok biztonságos tárolására. A göngyölegeken végzett munka egy speciálisan erre a célra kifejlesztett nyitott munkaállomáson történik, ejektoros technológiával a káros anyagok begyűjtésével.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 4 termék lett letöltve 8 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00