DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Üzemanyag tárolása az erdőben

A tűz és az erdő két olyan dolog, amelyet a lehető legjobban el kell választani egymástól. Az erdőgazdálkodási műveletek gépeihez azonban üzemanyagra van szükség. Hogyan tárolja ezeket az anyagokat a lehető legbiztonságosabban? A wettingeni DENIOS veszélyes anyagokra specializálódott szakembere a Küsnacht faipari szövetkezet számára praktikus és gazdaságos megoldást talált.

Kihívás és feladat

Tárolás és tankolás az épületben: A tapasztalatok azt mutatják, hogy az erdőgazdasági üzemeknek kevés helyük van a helyszínen további épületek számára. Tűzveszélyes anyagok tárolásakor és felhasználásakor azonban tűzvédelmi okokból be kell tartani a más épületektől való törvényes minimális távolságot. Kivéve, ha a tárolási megoldás egy önálló tűzvédelmi szakasz. A Küsnacht faipari szövetkezetnek a helyszínen kellett tárolnia üzemanyagokat, például benzint, gázolajat, Aspen benzint stb. a kis tároló edényektől a 2000 literes tartályokig. A tárolási megoldásnak úgy kellett biztosítania a szükséges biztonságot, hogy ne kelljen biztonsági távolságot tartani az épületektől. A gyúlékony folyadékok tárolásán és kezelésén túlmenően az is követelmény volt, hogy a járműveket közvetlenül az épület mellett tankolják meg.

Megoldás

A tűzvédelmi raktárkonténer megfelel minden követelménynek: A megvalósult megoldással, egy 90 perces tűzvédelemmel ellátott DENIOS veszélyesanyag-tárolóval a faipari szövetkezet minden kívánságát és a jogalkotók (építésbiztosítás, környezetvédelmi hivatal és a munkaügyi felügyelet) minden követelményét egyaránt teljesíteni lehetett. A WFP sorozat tűzvédelmi raktárkonténere beépített mesterséges szellőzéssel, keringtetett levegőfűtéssel, beépített kármentő tálcával, világítással, előre összeszerelt állványokkal és belső aljzatokkal (minden változat ATEX-kompatibilis) lehetővé teszi a gyúlékony folyadékok tárolását és kezelését egy mobil tűzszakaszban. Abe járható tűzvédelmi raktárkonténer teljes felületét eltávolítható rácsokkal látták el, amelyek a 2000 literes tartály súlyát elbírják. A tűzvédelmi ajtót a rövid oldalon ajtórögzítő rendszerrel szerelték fel. A megbízott építésszel együttműködve később egy elegáns faburkolatot valósítottak meg, amely tovább csökkentette a vandalizmus kockázatát. A járművek közvetlen tankolására szolgáló üzemanyagtömlőt a raktáron kívül, egy zárható acélszekrényben helyezték el.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Helyszíni konzultáció és átfogó megvalósítás: A helyszíni megbeszélések, valamint a részletes dokumentáció mindig biztonságot nyújtott az ügyfél számára, hogy hosszú távon is megfeleljen a jogszabályoknak, és mobil is legyen. A tűzvédelmi raktárkonténert a DENIOS házon belül gyártotta, és pontosan a Küsnach faipari szövetkezet követelményeinek megfelelően szerelte fel. A DENIOS-nál az átfogó szolgáltatás nem ér véget az ügyfélhez történő szállítással. A legtöbb esetben a gyártó gondoskodik az utókezelésről is a szervizelés és karbantartás formájában.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00