DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Ütközésvédelem és lezárások kiválasztási segédlet

Manőverezés szűk térben, korlátozott látómezőben vagy egy pillanatnyi figyelmetlenség: BUMM, és már meg is történt. A gépek és létesítmények nem tervezett kiadásait rendszeresen okozzák az ütközési károk. A drága javítások, gyártási leállások vagy akár új vásárlások azonban könnyen elkerülhetők! A megfelelő korlátokkal és ütközésvédelemmel hatékonyan megvédheti készletét az ütközésektől. Ugyanakkor minimálisra csökkenti a munkahelyi balesetek kockázatát. Megmutatjuk, hogyan válassza ki az igényeinek megfelelő ütközésvédelmi vagy lezáró rendszert.

Melyik ütésvédelem megfelelő az alkalmazásomhoz?

Az ütközésvédelmi rendszer vásárlása előtt érdemes feltenni magának a következő 3 kérdést: Mit kell védeni? Mi ellen kell védekezni? És hol van szükség védelemre?

1
Mit kell védeni?

Az alkalmazástól függően az ütközésvédelmi rendszerek széles választéka áll rendelkezésre. Ha nagyobb útvonalat vagy munkaterületet szeretne biztosítani, akkor más termékekre van szüksége, mint az állványok és szekrények élvédelmére. Az alábbiakban a legáltalánosabb ütközésvédelmi rendszerek leírását találja a megfelelő alkalmazási utasításokkal együtt.

2
Mi ellen kell védekezni?

Itt az egyszerű ökölszabály érvényes: az ütközésvédelmi rendszernek annál stabilabbnak kell lennie, minél nehezebb és gyorsabb a berendezés, amit a legrosszabb esetben ki kell bírnia. Hiszen egy kézikocsi lényegesen kisebb hajtóerőt fejt ki, mint egy villás targonca vagy egy teherautó. Ezért fontos a kockázatértékelés részeként a lehetséges veszélyforrások tisztázása és védőintézkedésként a megfelelő ütközésvédelem kiválasztása. Az ütközésvédelem stabilitása nem csak a méretektől függ, hanem az anyagtól és a rögzítési technikától is. Erről az alábbiakban talál további információt.

3
Hol van szükség védelemre?

Attól függően, hogy az ütésvédelmet beltéren vagy kültéren kell alkalmazni, eltérő követelményeket kell támasztani az anyaggal szemben. A berendezéssel való ütközés megsértheti magát az ütközésvédőt is – így a horganyzott acéltermékek szabadban történő használata rozsdaképződést okozhat, ami tovább károsíthatja a terméket. Ezért a kültéren használt ütésvédelmi rendszerekhez korrózióálló anyagot kell választani. Erről az alábbiakban talál további információt.

Ütközésvédő kengyelek, -rudak, -palánkok

Az ütközésvédő kengyelek, rudak és palánkok univerzálisan használhatók a hatékony ütközésvédelem érdekében a mindennapi használat során. Például gépek és létesítmények védelmére, érzékeny munkaterületek védelmére vagy közlekedési utak lehatárolására. Mindezekhez a feladatokhoz különféle formák és kivitelek állnak rendelkezésre: a különböző méretektől az aláfutásgátlóval ellátott ütközésvédő kengyelekig vagy a rugalmas ütközésvédő kengyelekig.

A termékekhez

Fal- és objektumvédelem

A falvédő profilok robusztus polietilénből (PE) készülnek. Megbízhatóan védik a falakat az ütközésektől, különösen a fokozott forgalmú területeken – és ezáltal a falazat vagy a fényezés károsodásától. Több profil összefűzése rugalmas védelmet tesz lehetővé bármilyen hosszúságú és magasságú falak számára.

A termékekhez

Ütközésvédő korlátok

A korlátok ideálisak az egyes munkaterületek elválasztására a közlekedési útvonalaktól. A rendszer álló oszlopokból és keresztgerendákból áll, és egyedileg illeszthető az üzemi feltételekhez. Az utólagos bővítés sem jelent problémát – ideális a megváltozott üzemi körülményekre való reagáláshoz.

A termékekhez

Oszlopvédők

A szabadon álló pillérek, támaszok és oszlopok állandó veszélyt jelentenek az üzemen belüli forgalomra. Az oszlopokhoz rögzíthető ütközésvédelmi rendszerekkel nemcsak magukat az akadályokat védi, hanem a járműveket és az eszközöket is, amelyekkel dolgozik. Ha különösen magas szintű oszlopvédelem szükséges, akkor többszörösen egymásra szerelhető védőprofilok alkalmazása javasolt.

Kapcsolatfelvétel

Állványvédők

Ahol sok jármű és segédeszköz közlekedik az úton, gyakoribbá és valószínűbbé válik az ütközés. Az állványok felborulhatnak, ha nehéz berendezések ütik el őket, ezért a sarkaiknál ​​ütközésvédelemmel kell rögzíteni (vö. DGUV (Német kötelező balesetbiztosítás) 108-007 szabály). Az állványok oldalvédelmére is rendelkezésre állnak megfelelő termékek.

A termékekhez

Felület- és élvédelem

Ezek rendkívül rugalmas poliuretán habból készült öntapadó vagy mágneses elemek. Rugalmasan hosszra vághatók, és sík és sima felületekre vagy élekre rögzíthetők. Ott jelzik a veszélyforrásokat és megelőzik az ütközési sérüléseket.

A termékekhez

Csövek védelme

Szerkezeti okokból gyakran elkerülhetetlen a csövek vagy vezetékek nyílt lefektetése a közlekedési utak vagy munkaterületek közelében. A sérült cső drága lehet! Ezért használjon csővédő profilokat vagy speciális acélkengyeleket a csövek és vezetékek ütközési sérülések elleni védelmére.

A termékekhez

Ütközésvédő oszlopok

A kritikus pontokon, mint például az átjárók vagy épületsarkok, az ütközésgátló oszlopok hatékony segítséget nyújtanak a közlekedési útvonalak elhatárolásához és biztosításához.

A termékek

Ütésvédelmi elemek töltőoszlopokhoz

Az áramtöltő állomások iránti igény folyamatosan növekszik, az e-töltőoszlopok egyre inkább alakítják a városképet, és a céges parkolókban is használatosak. A töltőinfrastruktúra ütközési sérülésekkel szembeni megbízható védelme érdekében a töltőpontot megfelelő ütközésvédelmi elemekkel kell felszerelni a töltőállomásokhoz. Színes fényvisszaverő csíkokkal is kaphatók a nagyobb biztonság érdekében.

Kapcsolatfelvétel

Milyen anyagból legyen az ütközésvédő?

A DENIOS webáruházban többek között acélból és kiváló minőségű műanyagból készült ütésvédő termékeket találhat. Az anyag kiválasztásakor érdemes feltenni magának a kérdést, hogy pontosan mire lesz használva az ütésvédő. Alkalmazástól függően nagyon eltérő anyagtulajdonságokra lehet szükség. Általában minél nagyobb az átmérő és minél vastagabb az anyag, annál nagyobb az ütközésvédelem ellenállása. Ha nehéz és gyors gépeket használnak cégében, akkor különösen stabil ütközésvédelmet kell alkalmaznia.

Kültéri használat esetén az időjárási viszonyokat is figyelembe kell venni. Ha itt különösen robusztus ütésvédelemre van szükség, akkor válasszon tűzihorganyzott acélból készült terméket, amely védelmet nyújt a rozsda okozta sérülések ellen. A műanyag ütközésvédelem viszont teljesen korrózióálló – így nem kell tartani a rozsdakárosodástól a járművekkel való ütközés után. Kültéri használatra azonban gyakran a horganyzott acél a jobb választás, mivel a műanyag termékeknek hátrányai vannak a gyengébb UV-állóságuk miatt. Az ütközésvédelemnél a műanyag fő előnye, hogy a kerek forma és az elasztikus anyag csökkenti az ütközési energiát, így csökkennek az ütközés általi sérülések.

Hogyan rögzítsem a ütközésvédőt?

Miután kockázatértékelése alapján döntött a megfelelő anyagból készült, megfelelő ütésvédő termék mellett, elkezdheti a felszerelést. A padlóhoz való rögzítéskor választhat a betonba ágyazás vagy a csavarozás között. A betonozás bonyolultabb, de az ütközésvédő így bírja a legtöbbet. Ha a csavarozás mellett dönt, mindig ügyeljen arra, hogy az aljzatnak megfelelő csavarokat és tipliket használjon. Ügyeljen a kellő távolságra a védendő tárgytól, különösen rugalmas termékek esetén. Közvetlenül a védendő tárgyra (pl. él- vagy falvédő profilokra) rögzítendő ütközésvédelem terméktől függően csavarozható, öntapadós, mágnesesen vagy dugaszolható rendszerrel rögzíthető. Mindenesetre figyelembe kell vennie a felszerelés típusát is, amikor a kockázatértékelésnek megfelelő intézkedéseket tervez.

Mikor célszerű lezáró rendszert alkalmazni?

Ha megoldást keres a területek kijelölésére, személyek terelésére vagy az ideiglenes veszélyes területek biztosítására, a lezáró rendszer a megfelelő választás. A kockázatértékelés részeként mindig ellenőriznie kell, hogy egy egyszerű lezáró rendszer elegendő-e az adott alkalmazáshoz, vagy szükség van-e robusztus ütközésvédelemre. A lezáró rendszerek különösen érdekesek mobil megoldásként, hogy gyorsan és rugalmasan tudjunk reagálni a változó körülményekre. Például, ha időnként szabadon szeretné tartani az átjárókat, vagy parkoló- és tárolóhelyeket szeretne lefoglalni. Mindenekelőtt azonban az ideiglenes veszélyes helyek biztosítása érdekében mindig célszerű korlátot kéznél tartani.

Miben különböznek a különböző lezáró rendszerek?

Alkalmazástól függően különböző lezáró rendszerek alkalmazhatók. Az alábbiakban áttekintést talál az elérhető termékekről és a tulajdonságaikról.

Szalagos kordonoszlopok

A szalagos kordonoszlopok egy moduláris rendszerből állnak, amely oszlopokból vagy fali kazettákból összeszerelhető a talajhoz való rögzítés nélkül. Az oszlopok vagy fali kazetták integrált, önbehúzódó övpántokkal vannak összekötve. Webáruházunkban beltéri és kültéri használatra egyaránt talál szalagos terelő-rendszereket.

A termékekhez

Lezárások

Lezáró oszlopok és láncállványok alkotják a lezárások termékkörét. Ez utóbbiak nagyon hasonlítanak a szalagos kordonoszlopokhoz, de piros és fehér láncokkal összekapcsolt pozícionáló oszlopokból állnak. Különféle rögzítési módok állnak rendelkezésre: Például betonnal töltött lábakkal mobil telepítéshez vagy állandó megoldásként dübelezéshez vagy betonba ágyazáshoz.

A termékekhez

Mobil korlátok

A mobil korlátokat/kerítéseket főként kültéren használják, különféle kivitelben és méretben kaphatók. Zárt rendszerként még hatékonyabb védelmet nyújtanak az illetéktelen hozzáférés ellen, mint a láncos- vagy szalagos kordonok. Ideális karbantartási munkák vagy építkezések elkerítéséhez. Kínálatunkban többek között a ZTV-SA (munkaügyi műsza. leírás) előírásainak megfelelő rácsos kerítéseket, ollós lezárókorlátokat és Euro 1-es sorompókerítéseket talál.

A termékekhez

Válaszfal rendszerek

A gépek alkalmazási területeit egyértelműen meg kell határozni, és a gépeket védeni kell a sérülésektől. Ugyanakkor a felhatalmazott személyzetnek mindenkor hozzá kell férnie a gépekhez. Az integrált ajtóelemekkel ellátott rácsos válaszfalak teljes területleválasztást tesznek lehetővé, ugyanakkor jó áttekintést adnak a gépek működéséről.

Kapcsolatfelvétel

Kiegészítő segédeszközök

Webáruházunkban nem csak ütközésvédelmi rendszereket és lezárásokat talál, hanem egyéb termékeket is, amelyek a belső üzemi folyamatokat biztosítják. Itt további hasznos eszközöket is talál – például a világítás, a címkézés és a közlekedésbiztonság területén.

Padlófejölések

Használhat padlójelöléseket a tiltott területek vagy közlekedési utak megjelölésére, vagy figyelmeztető jelzést adhat a padlón lévő veszélyes helyekre. Fontos: Ne felejtse el kicserélni vagy javítani a padlójelzéseket, ha elhasználódnak.

A termékekhez

Világítások

Az Ön közlekedési útvonalai kellően meg vannak-e világítva ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessenek? Tekintse meg világításaink széles kínálatát.

Kapcsolatfelvétel

Biztonsági jelzések

A táblákkal és jelölésekkel nagyobb biztonságot nyújt cége számára. Védekezzen a veszélyek ellen tiltó és előíró táblák, figyelmeztető táblák és veszélyes anyag szimbólumok használatával a veszélyes területek jelzésére.

A termékekhez

Ipari tükrök

A közlekedési útvonalak kereszteződéseinek és csomópontjainak jól beláthatónak kell lennie. Ha ez nem lehetséges, közlekedésbiztonsági intézkedéseket kell tenni. Erre a célra különféle ipari tükröket is talál kínálatunkban.

A termékekhez
Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00