DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Tűzvédelmi veszélyes anyag tároló az AGRANA Stärke GmbH-nak

Az AGRANA Stärke GmbH specialista a kiemelkedő minőségű agrár-nyersanyagok, mint pl. kukorica, burgonya és búza feldolgozásának és nemesítésének területén, amely során többféle magasan nemesített, keményítő alapú terméket gyárt. Az AGRANA számos iparágat lát el géntechnológiamentes, biológiailag előállított keményítővel illetve keményítő alapú termékekkel, továbbá környezetbarát üzemanyagként alkalmazható bioetanolt is gyárt. Az AGRANA Stärke GmbH irányítja az ausztriai keményítőüzletágat, valamint koordinálja a leányvállalatok és az egyéb cégekben meglévő részesedéseinek működését Kelet-Európában. Az AGRANA az Aschachban (Felső-Ausztria), Gmündben (Alsó-Ausztria) és Pischelsdorfban (Alsó-Ausztria), valamint a magyarországi Szabadegyházán és a romániai Tandarei településen található gyártóüzemeiben összesen 5 telephelyen folytatja tevékenységét.

Kihívás és feladat

Ügyfelünknek agresszív, vizekre káros és tűzveszélyes anyagok raktározásához egy F90 veszélyesanyag-tárolóra volt szüksége. Ennek során egyfelől biztosítani kellett a különböző anyagmozgató eszközökkel történő rakodhatóságot, másfelől szem előtt kellett tartani a robbanásveszélyes zónákat, valamint a kényes területen történő elhelyezést.

Megoldás

Az átgondolt és alapos tanácsadás eredményeként a DENIOS két, FBM plus típusú, kétoldalú - külső és belső - tűzvédelemmel rendelkező, valamint anyagmozgató eszközökkel rakodható, polcos raktárkonténer használatát javasolta. A szükséges felfogási kapacitás biztosítása érdekében az FBM plus 614.30 (űrtartalom: 4000 liter) és FBM plus 314.30 (2000 liter) egy-egy tagját választottuk ki. Mivel a konténerek körül 2-es robbanásveszélyes zóna (Ex-zóna 2) található, a kiegészítő berendezéseket robbanásvédett kivitelben szállítottuk le. Csupán a «nem robbanásvédett kivitelű» kapcsoló- szekrényt helyezte el az ügyfél saját hatáskörében az Ex-zónán kívül, mintegy 10 méteres távolságban a szabadban. Így lehetséges volt a vezérléssel kapcsolatos költségeket jelentősen csökkenteni. Mindkét konténert technikai szellőztetéssel láttuk el, a konténer felső pereméig kialakított felszálló ági csövezéssel, így biztosítva az óránkénti 0,4x-es légcserét. A termékportfóliót a fém kármentőkbe helyezett, antisztatikus PE-betétek, valamint az ügyfél által biztosított és a saját tűzjelző-központjába egyedileg bekötött tűzjelzőberendezés teszik teljessé.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az átfogó és megalapozott tanácsadást követően a DENIOS egy olyan ügyfélcentrikus megoldást alakított ki, amely remek ár-érték arányával tűnik ki, valamint minden hatályos jogi és üzemi követelménynek is megfelel. Ezzel egyidejűleg garantált a veszélyes anyagok biztonságos tárolása még egy olyan kiemelten kényes területen is, mint egy biológiai szennyvíztisztító-telep.

Hozzáillő termékek felfedezése

Veszélyesanyag-tárolók

A DENIOS veszélyesanyag-tárolók sok helyet kínálnak a környezetszennyező és gyúlékony anyagok biztonságos és sokoldalú tárolására.

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

Innovatív, moduláris vegyszertároló épült Tübingenben

A CHT-csoport törzsüzeme Dußlingenben, Tübingen közelében, 50 000 tonna speciális vegyszert állít elő vásárlói számára a világ minden tájáról. A növekvő kihívások miatt sürgősen szükségessé vált a telephelyen egy újabb biztonságos és rugalmas, veszélyes anyagok tárolására szolgáló tároló építése.

Továbbolvasás
Folyóirat

Veszélyes anyagok okozta környezeti károk - jogkövetkezmények, felelősség és megelőzés

Tudja meg: Milyen következményei vannak a környezeti jogsértéseknek. Ki, mikor és hogyan felelős a környezeti károkért. Miért vonatkoznak különösen szigorú követelmények a veszélyes anyagokkal dolgozó cégekre? És hogyan védekezhet a leghatékonyabban.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Újságcikk

A BioNTech Manufacturing Marburg GmbH köszönetet mond

Az EMA jóváhagyásával a BioNTech hivatalosan is megkapta az engedélyt a COVID-19 vakcina gyártására az új marburgi üzemben. A boldog esemény bejelentésekor a BioNTech megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon partnereinek, szolgáltatóinak és beszállítóinak. A DENIOS is közéjük tartozik.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 16 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00