DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Tűzálló hőkamra speciális vegyi anyagokhoz

A világ egyik vezető fejlesztője és gyártója a speciális vegyi anyagok terén kiváló minőségű nyersanyagokat, segédanyagokat, adalékanyagokat és hatóanyagokat állít elő, amelyeket szinte valamennyi ipari ágazatban és fogyasztási cikkekben használnak. Egy kezelési folyamathoz a vízszennyező és gyúlékony kémiai anyagokat egy hőkamrában melegítik fel a további feldolgozáshoz, és megnövelt viszkozitással juttatják be a gyártási folyamatba. A feldolgozóüzem már nem felelt meg a jelenlegi követelményeknek, és ki kellett cserélni.

Kihívás és feladat

Víz- és tűzvédelem a hőkamrában

A hőkamrát a vegyszerek gyártási folyamatához kell használni egy meghatározott helyen és hosszabb ideig (>6 hónap). Ezért a német vízszennyező anyagok kezelésére szolgáló létesítményekről szóló rendelet (AwSV) 2. §-a szerint a vízszennyező anyagok előállítására, kezelésére és felhasználására szolgáló létesítménynek (német rövidítás HBV) minősül. Az ilyen létesítmények esetében a német Vízháztartásról szóló törvényből (WHG 62. és 63. §) származó ún. érintettségi elv határozza meg az alapvető követelményszintet a vízszennyező anyagok kiszabadulásának (szivárgásának) megakadályozására, valamint a víztestek és a vízi élőlények védelmére. A kezelendő anyagok gyúlékonysága miatt a tűzvédelemre is fokozott követelmények vonatkoznak.

High-tech a folyamatos működéshez

A konkrét alkalmazáshoz a hőkamrának nyolc IBC- vagy kémiai raklapnak (120x120-as) kellett helyet biztosítania, és két, egymástól függetlenül működtethető redőnykapun keresztül naponta többször is be kellett tudnia rakodni targoncával. Pontosan szabályozható, 40 °C és 60 °C közötti tárolási hőmérsékletre volt szükség, valamint digitális interfészekre a folyamatadatoknak a vezérlőterembe történő továbbításához. Ezenkívül számos környezetvédelmi, biztonsági, energiatakarékossági és kényelmi funkcióra is szükség volt. A hőtechnológiára, veszélyes anyagok biztonságára és tűzvédelemre szakosodott DENIOS mérnökei egy testre szabott, kulcsrakész megoldást fejlesztettek ki és telepítettek.

Megoldás

Tűz és láng a tűzvédelemhez

A DENIOS által a veszélyes anyagok kezelési folyamatához épített hőkamra megfelel a legmagasabb ipari szabványoknak. Az előírt tűzvédelmet az ötoldalú, REI 120 besorolású tűzvédelmi falak biztosítják. Ezeket úgy tervezték, hogy 120 percig védjék a kamra belsejét a gyártócsarnokban keletkező tűz ellen. A padlómély kialakítás megakadályozza a tűz esetleges átcsapódását. Mindkét redőkapu nem éghető szigetelőmaggal rendelkezik, a kívülről szerelt recirkulációs motort pedig tűzvédelmi burkolat védi az esetleges lángoktól.

Robusztus, átgondolt és biztonságos

A DENIOS hőkamra nyolc raklap számára kínál helyet, két külön-külön állítható magasságú, rácsból készült polccal. A rakományok statikus szétválasztása érdekében a polcok a kamrába vannak állítva, de nincsenek odarögzítve a rendszer tartószerkezetéhez. Az egyes állítási szinteken átcsúsztatható védőkorlátok biztosítják, hogy a túl alacsonyra állított raklapok esetén a hőkamra hátsó fala ne sérülhessen meg. Szivárgás esetén két kivehető, 5 mm vastag rozsdamentes acélból készült, egyenként 2 x 1 000 l térfogatú kármentő tálca biztosítja a környezetvédelmet és védintézkedéseket.

Kiegészítő berendezések a biztonság és a kényelem érdekében

A DENIOS két robusztus, elektromos meghajtású redőnykaput gyártott a vegyszeres tartályok hatékony elhelyezéséhez és eltávolításához. Ezek egymástól függetlenül és kényelmesen, rádióadóval - például közvetlenül a targoncáról - nyithatók és zárhatók. A megbízható munkavédelemről az elektronikus záróél-biztonsíték és a hőkamra előtti LED-es külső világítás gondoskodik. Az ajtó nyitásakor automatikusan aktiválódik. A munkavédelem és az energiatakarékosság érdekében a keringtető ventilátor automatikusan kikapcsol, amint az ajtó kinyílik. Az ajtók kívül és belül egyszínű, RAL5010 (enciánkék) színű, 2 komponensű PUR festékkel vannak bevonva.

Testreszabott csúcstechnológiájú elektronika

Az üzem összes elektromos berendezése megfelel az ügyfél előírásainak. A DENIOS többek között prémium minőségű vezérlőrendszert épített be a hőkamra külső oldalán lévő vezérlőszekrénybe. Ezt az IP54-es szabvány szerint tervezték - minden irányból érkező fröccsenő víz ellen védett. Az átkötő terminálok lehetővé teszik a folyamatadatok továbbítását a gyártóüzem vezérlőtermébe. Ezenkívül minden motor termisztorral védett a túlmelegedés ellen, és IE3 és UCM szerint van kialakítva. Az ügyfél a DENIOS-tól az összes áramköri rajzot digitális fájlként és papíralapon is megkapta.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Még gazdaságosabb és előretekintőbb gyártás

Az új DENIOS hőkamra időben üzembe állt, és azóta 8 órás műszakonként legalább egyszer be- és kirakodják. A beépített szivárgás- és tűzvédelem, a robusztus, tartós konstrukció és a berendezés átgondolt funkcionalitása magas szintű biztonságot és hatékonyságot nyújt az ügyfélnek.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Nutzen Sie unsere Fachberatung!

Kundenindividuelle Beratung, Service und Produktvielfalt sind unsere Stärken.

Unsere Kundenbetreuer sind für Sie vor Ort!

Kostenlose Fachberatung 0800 753 000 3

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00