DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Teljesen automata hőrendszer fejlesztési koncepciója

A DENIOS AG-t több mint 35 éve megbízható és megoldásorientált partnerként tartják számon az emberek és a környezet védelmében. A globális gazdaságban való versenyképesség megőrzése érdekében az iparban a digitalizáció, a folyamatautomatizálás és a hatékonyság optimalizálása a napirend élén áll, és ez a DENIOS-nál is így van. Az ügyfélközpontúság még inkább a középpontba kerül. A DENIOS a megfelelő ügyféligény- és szükségletelemzés alapján kidolgozta egy teljesen automata hőkamra koncepcióját.

Kihívás és feladat

Korszerűsítési intézkedések a nagyobb hatékonyság érdekében: Egy speciális vegyi anyagokat gyártó cégnél a meglévő fűtési rendszer a mai szabványok szerint már nem hatékony. A régi rendszer sem az energiafelhasználás, sem a terület-haszon arány tekintetében nem felel meg a jelenlegi követelményeknek. Egy téglából épült, 150 m²-es helyiségről van szó, amelynek szigetelése nem megfelelő. A manipulációs területeket ("polcfolyosók") is kénytelenek fűteni, és csak egy kis mennyezeti ventilátor biztosít némi légmozgást. A régi berendezés mellett más hőkamrák is vannak, amelyek kapacitása a termelésnövekedés miatt már teljesen ki van használva. A tervezett új üzemnek ezért a meglévő alapterületen további kapacitást kell biztosítania. A megoldás: az új üzemet felfelé építik és egybefüggő alagútként valósítják meg.

Digitális átalakulás: A következő néhány évben az ügyfél az anyagáramlás részleges automatizálását tervezi. Ezt követően sofőr nélküli szállítórendszerek fogják a konténereket a rendeltetési helyükre szállítani. A hőkamra hálózatba kapcsolásával integrálható a digitális folyamatok világába. Az új koncepció biztosítja az adatcserét a hőkamra és az ügyfél saját vezérlőrendszere között. Az ügyfél számára ez a digitális átalakulás fontos kiegészítését jelentené. Eddig a termelés felügyelete és ellenőrzése részben kézzel írott feljegyzések segítségével történt.

Megoldás

Automatizált gyártási folyamatok: Az automatizálási megoldás jelentős könnyebbséget és megbízhatóságot jelent az ügyfél folyamataiban. A folyamat során felmerülő fontos kérdésekre rendszeroldali logikával lehet választ adni. Például a veszélyes anyagok termikus feldolgozása során többek között a következő kérdések merülnek fel:

- A megfelelő anyagot állította be az anyagtól függő célhőmérséklettel?
- Elhelyezhető-e az anyag ugyanazon a területen, mint a többi anyag?
- Jelent-e az anyag további veszélyt?
- Mennyi ideje és milyen helyzetben van az anyag a hőkamrában?

A DENIOS AG vállalta a kihívást, hogy a jól bevált hőkamra-konstrukción alapuló automatizálási megoldást hozzon létre - egy teljesen automatikus hőrendszert a veszélyes anyagok számára.

Teljesen automatikus hőrendszer: A teljesen automatikus rendszer központi hőkamraként az egész üzemet szabályozott hőmérsékletű veszélyes anyagokkal látja el, miközben pontosan fenntartja és felügyeli a folyamat paramétereit. A koncepcionálisan többszintes, folyamatos üzemű kemenceként kialakított hőkamra nagyon kis helyet igényel, és modulárisan alkalmazkodik az igényekhez. Két - egy-egy elülső oldalon elhelyezett - portálrobot biztosítja a zökkenőmentes tárolást és átrakást.

A raklaprakodó állomást kézzel vagy vezető nélküli szállítórendszerek segítségével lehet megrakodni. Itt a veszélyes anyagokat tartalmazó konténert beolvassák és elemzik. Az ERP-rendszer ezután a tárolt cikk törzsadatok alapján ellenőrzi a célhőmérsékletre, a fűtési időkre és a tárolási körülményekre vonatkozó követelményeket, és így meghatározza a szállítószalag-kemence megfelelő fűtési folyosóihoz való hozzárendelést. Minden egyes áramlási szakasz külön-külön és egyedileg fűthető és kezelhető. Ez a hőmérséklet és a tárolási zónák maximális rugalmasságát eredményezi. A szekcionált görgős szállítószalagok szállítják a csomagokat az alagúton keresztül. Ez lehetővé teszi a halmozási és szétválasztási műveletet, amely optimálisan kihasználja a teljes kapacitást.

Védőintézkedések veszélyes anyagok kezelése esetén: Ha az üzemben veszélyes anyagokat kezelnek, a jogszabályi előírások betartása érdekében széles körű védőintézkedések szükségesek. Például a felügyelt csepegtetőlemezek összegyűjtik a szivárgásokat, és kármentő tálcákba vezetik azokat. Ha egy tartály szivárog, azonnal riasztás lép életbe. Szükség esetén a megelőző tűzvédelmet is figyelembe veszik. Minden kamra A1 tűzvédelmi osztályú szigeteléssel van ellátva. Az opcionális füstérzékelők és oltócsövek gondoskodnak a megfelelő biztonságról és a gyors reagálásról.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A DENIOS teljesen automatikus fűtési rendszere megfelel a modern technológiai megoldásokkal szemben támasztott valamennyi követelménynek. Megbízható, programozott folyamatokkal helyettesíti a kézi és hibakényes folyamatvezérlést és -ellenőrzést, és egyértelmű hatékonyságnövekedést kínál. A jövőben az ügyfél bármikor digitálisan megtekintheti és beállíthatja az összes folyamatparamétert. Az évek óta bevált konstrukció alapján minden jogi követelmény teljesül. A DENIOS ezzel irányt mutat az anyagok hőkezelésének az anyagáramlásba és a gyártási folyamatba történő, jövőbiztos folyamatintegrációja felé.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00