DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Szivárgáskezelés gépek karbantartása és javítása során

A gépekből és berendezésekből szivárgó veszélyes folyadékok gyorsan problémává válnak a karbantartási és javítási munkák során. Az anyag tulajdonságaitól függően ez jelentős egészségügyi kockázatokkal járhat a karbantartó személyzet számára és súlyos környezeti károkat okozhat. A kifejezetten a karbantartási ágazat számára kifejlesztett felitató anyagok nagyobb biztonságot és tisztaságot biztosítanak a javítási és karbantartási munkák során.

Veszélyes folyadékok a karbantartás során

A gépek és berendezések karbantartása, szervizelése vagy javítása során a munkavédelem kérdése fontos szerepet játszik. Nem véletlenül: a karbantartási munkák a német vállalatoknál az egyik legveszélyesebb tevékenységnek számítanak. A karbantartásban dolgozó alkalmazottak baleseti aránya körülbelül 10-20-szor magasabb, mint a gyártó személyzeté (DGUV - Német kötelező balesetbiztosítás - információ 209-015).

A karbantartó személyzetet érintő magas kockázat különböző befolyásoló tényezőkből adódik. Az egyik lehetséges veszélyforrás a veszélyes anyagokkal való érintkezés lehet. Például a karbantartás során veszélyes folyadékok szivároghatnak ki a gépalkatrészekből, vagy a hűtő-kenőanyagok és szűrők cseréje során. De a gép karbantartása során használt tisztítószerek is veszélyt jelenthetnek.

Ha a szivárgásokat és cseppveszteségeket nem tartják vissza és nem tisztítják meg közvetlenül, az anyag tulajdonságaitól függően sokféle potenciális veszély keletkezhet: Ezek közé tartoznak a bőrrel való érintkezésből, a gőzök belégzéséből vagy a nedves padlón való megcsúszásból eredő egészségügyi veszélyek. Gyúlékony folyadékok esetében fennállhat a tűz vagy robbanás veszélye, a vízszennyező anyagok pedig a környezetbe kerülhetnek és súlyos károkat okozhatnak. Ha a kiömlött veszélyes anyagokat nem távolítják el azonnal, a munkavállalók a szomszédos munkaterületekre is átvihetik azokat, és a szennyeződés további terjedését okozhatják.

A nagyobb biztonság érdekében a karbantartási és javítási munkák során ajánlott a felitató anyagok proaktív használata. A DENSORB® széleskörű választéka kifejezetten a karbantartási ágazat számára kínál megfelelő speciális termékeket, amelyek biztonságos, tiszta és időtakarékos munkavégzést tesznek lehetővé.

A DENSORB® speciális megoldásai karbantartási és javítási munkákhoz

Munkafelületként vízhatlan PE fóliával ellátott felitató anyag

A DENSORB® univerzális felitató anyagok flíz anyagként kaphatók, az alján folyadékzáró PE-fóliával. A termékek proaktívan, pl. karbantartási munkák során alátétként használhatók. A lecsöpögő vagy kiömlő folyadékokat közvetlenül és biztonságosan megköti a flíz. A vízhatlan PE-fólia megakadályozza a szivárgást az alatta lévő felületekre. A karbantartási vagy javítási munkálatok befejezése után egyszerűen eltávolíthatja és újra kidobhatja a felitató anyagot - az alatta lévő padló, munkapadok vagy más felületek tiszták és csúszásmentesek maradnak. Ez nemcsak biztonságos, hanem időt is megtakarít a későbbi tisztítási munkák során.

A szálfelület és a hozáadott folyadék közötti erős tapadás hatékonyan megakadályozza, hogy a felszívott folyadék kicsöpögjön. Ez azt jelenti, hogy még a telített DENSORB® felitató anyagok ártalmatlanításakor sem csöpög más munkaterületekre. A folyadékzáró PE-fóliával ellátott felitató anyag a rendeltetésnek megfelelően kendőként és tekercsben is kapható különböző méretekben. Ez azt jelenti, hogy a munkaterület nagyságától függően kiválasztható a megfelelő méretű flíz.

Mindenes szerszámok és gépalkatrészek tisztításához

A szerszámok és a gépalkatrészek a karbantartási és javítási munkák során gyorsan elszennyeződnek. A veszélyes folyadékok közvetlen biztonságos eltávolítása érdekében a DENSORB® praktikus flíz kendőket kínál, amelyekkel a szerszámok és a gépalkatrészek letörölhetők. A DENSORB® flíz kendők nagy nedvszívó képessége jelentős előnyöket biztosít a hagyományos tisztítókendőkkel szemben: A DENSORB® felitató anyagok megbízhatóan rögzítik a felszívott folyadékot az anyagban, és így biztosítják, hogy semmi se csöpögjön ki, és ne terjedjen tovább.

A maximális rugalmasság érdekében a Varioform flíz tekercset ajánljuk: a többszörös hosszanti és keresztirányú perforációnak köszönhetően minden alkalmazáshoz a megfelelő mennyiségű flíz téphető le és távolítható el. A DENSORB® Varioform praktikus adagolódobozban kerül kiszállításra – ideális társ mindenféle karbantartási és javítási munkához!

A hibás gépeken szivárgó folyadékok visszatartása

Ha egy gépen rendszeresen vagy akut hiba miatt spontán szivárgás lép fel, a kiszivárgó folyadékokat azonnal le kell állítani, és a rendszer javításáig biztonságosan össze kell gyűjteni. Ha azonban csak kis mennyiségű csepegésről van szó, a szivárgásfelfogó tálcát nem kell közvetlenül használni. A csövek, vezetékek, karimák vagy illesztések alól lecsöpögő folyadékok összegyűjtéséhez a DENSORB® extra nedvszívó párnákat kínál, amelyeket a szivárgások alá lehet helyezni. Ideális nagy mennyiségű szivárgás esetén vagy folyamatos használatra is, például olyan gépeknél, amelyek különösen hajlamosak a szivárgásra.

Egy másik praktikus segédeszköz a rugalmas DENSORB® felszívó tömlők: Sarkok, gépalapok és falak mentén is elhelyezhetők. A szivárgó folyadékokat a rendszer megjavításáig és a veszélyek hatékony megfékezéséig biztonságosan visszatartják. Különösen környezetbarát felszívó tömlőinket és párnáinkat ajánljuk fenntartható ásványszálas töltettel.

Különösen robusztus felitató anyag kültéri karbantartási munkákhoz

A vállalati járműveken végzett karbantartási vagy javítási munkákat gyakran a szabadban kell elvégezni. Itt különös figyelmet kell fordítani a padló védelmére a szivárgó olajoktól, üzemanyagoktól vagy más olajalapú folyadékoktól. Ezért fejlesztették ki erre a speciális célra a DENSORB® Outdoor Long Life típusú olajfelitató anyagokat. A termék tekercsben kapható, így az adott munkaterületre méretre vágható. A kültéri felhasználás speciális követelményeinek való megfelelés érdekében a felitató flízek három különböző rétegből készülnek:

  • A felső oldalon található szakadásálló flízréteg biztosítja a maximális tartósságot, és lehetővé teszi, hogy a flízen járni és áthajtani lehessen.

  • A különösen nagy anyagvastagságú, nagy nedvszívó képességű középső réteg biztosítja a folyadékok gyors felszívódását.

  • Az alján lévő csúszásmentes műanyagréteg megakadályozza a felszívódó folyadékok átszivárgását, és megbízhatóan védi a padlót a vízszennyező anyagok bejutásától.

Valószínűleg ismeri a helyzetet: egy jármű gyakran a legkényelmetlenebb időpontokban áll le. Például éppen akkor, amikor elkezd esni az eső. A DENSORB® kültéri flízek esetében ez nem probléma! Hidrofób kialakításuknak köszönhetően elnyelik az olajat és a szénhidrogén alapú folyadékokat, ugyanakkor taszítják a vizet. Ez azt jelenti, hogy még kedvezőtlen időjárási körülmények között is lehetséges a munkavégzés. A gyapjú csak az olyan káros anyagokat szívja magába, mint a motorolaj, a dízel vagy a fűtőolaj, és nem szívja magába az esővizet. A flíz felső rétege UV-álló is, és hosszú élettartamot biztosít még a tartós kültéri használat során is.

További termékek a teljes körű biztonságért a karbantartási és javítási munkák során

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00