DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Próbahelyiség helyhez kötött energiatárolókhoz

A bochumi Voltavision GmbH egy független kutatási és fejlesztési szolgáltató, amely az elektromobilitás és a megújuló energiák területén csúcstechnológiás rendszereket üzemeltet. A próbadarabok mérete az elektromos készülékekhez való lítium-ion akkumulátoroktól a "nagy" energiatároló rendszerekig terjed. Ezekhez a nagyszabású alkalmazásokhoz a Voltavision és a DENIOS közösen fejlesztenek egy klímakonténert, amelyet kényelmes próbatermi térfogata és a mellékelt tűzvédelem jellemez.

Kihívás és feladat

Az energiaátmenet újragondolást igényel – sok szempontból. Egyre több energiát állítanak elő regeneratív forrásokból, például szélerőművekből vagy napelemes rendszerekből. Az energia ezért gyakran olyan helyeken és napszakokban keletkezik, ahol nincs közvetlen hasznosítás. Ez egyben azt is jelenti, hogy az elektromos energia tárolás témája egyre fontosabbá válik. Kiterjedt vizsgálatok szükségesek a környezeti hatások széles körének a modulok élettartamára gyakorolt ​​hatásainak meghatározásához. Számos ajánlás létezik a szakmai szövetségektől, de nincsenek tényleges törvények vagy előírások, amelyeket az építtetők és az üzemeltetők útmutatóként használhatnának. A biztonsági koncepciók ezért inkább tudáson, mint szabványokon alapulnak. Ebben az esetben a kockázatértékelés alapján feltétlenül szükséges volt a próbahelyiség, mint különálló tűztér megvalósítása. Olyan tűzvédelmi helyiségre volt szükség, amely 90 percig ellenáll a belső vagy külső tűznek. A piacon kapható standard klímakamrák nem fedezik ezt a követelményt.

Megoldás

A Voltavision és a DENIOS közösen fejlesztenek egy 90 perces tűzállóságú klímakamrát, mint próbapadot helyhez kötött energiatároláshoz. Itt a különösen nagyméretű akkumulátorok meghatározott hő- és elektromos feltételeknek vannak kitéve akár 30 m³-ig terjedő vizsgálóhelyiségben. Itt például a mesterséges öregedési folyamatokat szimulálják szabványos vizsgálati körülmények között, -20 °C és + 60 °C közötti hőmérséklet-tartományban. Az akkumulátorok ciklusstabilitását és naptári élettartamát ellenőrzikk. Szintén figyelembe vették az átfogó biztonsági koncepciót. A megfelelő érzékelők integrálása lehetővé teszi a helyiség folyamatos monitorozását. Akár gázérzékelőn, akár hőmérséklet-érzékelőn keresztül – a megelőzés fontos! A tetőtérben található nyomáscsökkentő terület vészhelyzetben szabályozott nyomáskiegyenlítést tesz lehetővé. Az egészségre veszélyes, esetleg robbanásveszélyes gázok elvezetését is egy nagy teljesítményű, mesterséges szellőztetés biztosítja. És ha a legrosszabb bekövetkezne, a szennyezett hűtővíz egy kármentő tálcában gyűlik össze. A saválló, vezetőképes tálcabetét további biztonságot nyújt. A WHG tálca ürítése külön csatlakozón keresztül történik. A hűtővíz így megfelelően ártalmatlanítható.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Innovatív és kulcsrakész megoldás bármikor reprodukálható mérési eredményekkel! És mindezt külön klímakamra nélkül a teszthelyiségen belül!

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-akkumulátor teszthelyiségek

Hogyan teszteli pontosan és biztonságosan az üzleti életben használt lítium-akkumulátorokat? Örömmel támogatjuk Önt igényeinek meghatározásában.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Termékvilág

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A lítium akkumulátorok kezelése veszélyt jelenthet. Függetlenül attól, hogy egyenként, kisebb teljesítményű vagy nagy mennyiségű nagy teljesítményű akkumulátorokat szeretne biztonságosan tárolni, tölteni és szállítani, vagy stressztesztekhez egy helyiségre van szüksége: a DENIOS mindenre a megfelelő megoldást kínálja.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium akkumulátorok töltése: Ismeri a gondoskodási kötelezettségét?

Tudja meg, milyen gondossági kötelezettségeket kell feltétlenül betartania a lítium akkumulátorok töltése során, hogy növelje cége biztonságát és elkerülje a szükségtelen bonyodalmakat biztosítási káresemény esetén.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Esettanulmány

E-mobilitás: elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák biztonságos tárolása

A DENIOS egy raktárhelyiség kialakítására kapott megbízást a lítium elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák számára az autóipar elektromos és elektronikai fejlesztése céljából. A kültéren telepített rendszer általános építésügyi hatósági engedélyt, 90 perces kívül-belül tűzvédelmet és ügyfélspecifikus berendezéseket kínál.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 16 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00