DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Próbahelyiség helyhez kötött energiatárolókhoz

A bochumi Voltavision GmbH egy független kutatási és fejlesztési szolgáltató, amely az elektromobilitás és a megújuló energiák területén csúcstechnológiás rendszereket üzemeltet. A próbadarabok mérete az elektromos készülékekhez való lítium-ion akkumulátoroktól a "nagy" energiatároló rendszerekig terjed. Ezekhez a nagyszabású alkalmazásokhoz a Voltavision és a DENIOS közösen fejlesztenek egy klímakonténert, amelyet kényelmes próbatermi térfogata és a mellékelt tűzvédelem jellemez.

Kihívás és feladat

Az energiaátmenet újragondolást igényel – sok szempontból. Egyre több energiát állítanak elő regeneratív forrásokból, például szélerőművekből vagy napelemes rendszerekből. Az energia ezért gyakran olyan helyeken és napszakokban keletkezik, ahol nincs közvetlen hasznosítás. Ez egyben azt is jelenti, hogy az elektromos energia tárolás témája egyre fontosabbá válik. Kiterjedt vizsgálatok szükségesek a környezeti hatások széles körének a modulok élettartamára gyakorolt ​​hatásainak meghatározásához. Számos ajánlás létezik a szakmai szövetségektől, de nincsenek tényleges törvények vagy előírások, amelyeket az építtetők és az üzemeltetők útmutatóként használhatnának. A biztonsági koncepciók ezért inkább tudáson, mint szabványokon alapulnak. Ebben az esetben a kockázatértékelés alapján feltétlenül szükséges volt a próbahelyiség, mint különálló tűztér megvalósítása. Olyan tűzvédelmi helyiségre volt szükség, amely 90 percig ellenáll a belső vagy külső tűznek. A piacon kapható standard klímakamrák nem fedezik ezt a követelményt.

Megoldás

A Voltavision és a DENIOS közösen fejlesztenek egy 90 perces tűzállóságú klímakamrát, mint próbapadot helyhez kötött energiatároláshoz. Itt a különösen nagyméretű akkumulátorok meghatározott hő- és elektromos feltételeknek vannak kitéve akár 30 m³-ig terjedő vizsgálóhelyiségben. Itt például a mesterséges öregedési folyamatokat szimulálják szabványos vizsgálati körülmények között, -20 °C és + 60 °C közötti hőmérséklet-tartományban. Az akkumulátorok ciklusstabilitását és naptári élettartamát ellenőrzikk. Szintén figyelembe vették az átfogó biztonsági koncepciót. A megfelelő érzékelők integrálása lehetővé teszi a helyiség folyamatos monitorozását. Akár gázérzékelőn, akár hőmérséklet-érzékelőn keresztül – a megelőzés fontos! A tetőtérben található nyomáscsökkentő terület vészhelyzetben szabályozott nyomáskiegyenlítést tesz lehetővé. Az egészségre veszélyes, esetleg robbanásveszélyes gázok elvezetését is egy nagy teljesítményű, mesterséges szellőztetés biztosítja. És ha a legrosszabb bekövetkezne, a szennyezett hűtővíz egy kármentő tálcában gyűlik össze. A saválló, vezetőképes tálcabetét további biztonságot nyújt. A WHG tálca ürítése külön csatlakozón keresztül történik. A hűtővíz így megfelelően ártalmatlanítható.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Innovatív és kulcsrakész megoldás bármikor reprodukálható mérési eredményekkel! És mindezt külön klímakamra nélkül a teszthelyiségen belül!

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-akkumulátor teszthelyiségek

Hogyan teszteli pontosan és biztonságosan az üzleti életben használt lítium-akkumulátorokat? Örömmel támogatjuk Önt igényeinek meghatározásában.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00