DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Prémium tűzvédelmi rendszerek Li-ion akkumulátorok tárolásához

A DENIOS helyiségrendszereket bármilyen igény szerint lehet tervezni és felszerelni - függetlenül attól, hogy a világ mely részén kívánják használni őket. A DENIOS már számos projektet valósított meg a kínai piacon. Ezek közé tartoznak például olyan ügyfelek, akiknek a központjuk Németországban van, és magas biztonsági szabványaikat a kínai Középső-Királyságba szeretnék exportálni. Az elektromobilitás nagy téma az autóipari vállalatok körében. A DENIOS összesen 4 tűzvédelmi polcos raktárkonténert szállított egy német autógyártó kínai fióktelepei számára Chanchunban és Sanghajban. Felhasználásuk: a Li-ion cellák biztonságos tárolása az e-motorok vagy azok alkatrészeinek gyártásához.

Kihívás és feladat

A regionális szabályozások meghatározóak: Tudomásunk szerint Kínában még mindig nincsenek a helyiségrendszerekre vonatkozó hiteles jogszabályok. A kínai törvények a helyhez kötött szerkezetekkel vagy épületekkel foglalkoznak. A DENIOS a helyiségrendszerek osztályozását arra az általános felfogásra alapozza, hogy a tűzvédelmi tárolórendszerek építési termékek vagy "épületek". Kínai ügyfeleink ezért gyakran annak az országnak a szabványai alapján tájékozódnak, ahonnan a rendszer gyártója származik. Hollandiához hasonlóan ott is létezik egyfajta kollektív irányelv, a GB 15603/1995, ahol a GHS és a REACH kerül bevezetésre, mint irányadó, és a veszélyes anyagok tárolásának alapjait lefektetik. Ezenkívül a tűzvédelemmel kapcsolatos kérdésekben az 591. számú rendeletet is figyelembe veszik.

Megoldás

Tűzvédelem a német szabványok szerint: A DENIOS tűzvédelmi polcos raktárkonténerek kívülről és belülről is tűzvédelmet biztosító teljes rendszerként vannak bevizsgálva és jóváhagyva. A DENIOS a kínai megrendelő számára a REI 90 tűzvédelmi szabványnak megfelelően gyártotta a tárolórendszereket. A szerkezet, a statika és a szigetelés 90 percig bírja a vészhelyzetet. A rendszereket egy és két ajtóval tervezték, egyenként három tárolási szinttel. A Li-ion cellák tárolásánál az ügyfél a maximális biztonságot választotta. Bár a technológia kiforrottnak tekinthető, a cellák bizonyos körülmények között meggyulladhatnak vagy felrobbanhatnak. A tűzvédelmi óvintézkedések mellett a tetőben lévő túlnyomásmentesítő fedél biztosítják a maximális biztonságot. Mivel a tárolórendszereket a szabadban állították fel, ügyelni kellett a klimatikusan megfelelő elhelyezésre, mivel a kínai körülmények részben jelentősen eltérnek az európaiaktól. A DENIOS által tervezett tűzvédelmi tárolórendszerek akár -30°C-os külső hőmérséklet mellett is +15°C-os belső hőmérsékletet garantálnak. Nyáron a légkondicionáló berendezés állandó 25°C-on tartja a belső teret.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Állapotfelügyelet: A tűzvédelmi rendszerek belső terét soha nem hagyjuk megfigyelés vagy felügyelet nélkül. A műszaki szellőztetés biztosítja a helyiség levegőjének teljes cseréjét 2 óránként. A légáramlás-ellenőrzés mellett gázérzékelők gondoskodnak a belső tér folyamatos biztonságáról. A kifejezetten a DENIOS helyiségrendszerekhez kifejlesztett e-mailküldő szerver biztosítja az adatok kiadását az ügyfél helyhez kötött vagy mobil eszközeire. Nagy előnye a hiba automatikus behatárolása. A Németországból történő távkarbantartást is megkönnyíti a technológia.

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek megbízható védelemként tűzvédelemmel és robbanásvédelemmel.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00