DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Optimális védelem a Covestro AG alkalmazottai számára

A leverkuseni székhelyű Covestro AG a világ egyik vezető polimer vállalata. A Bayer MaterialScience 2015-ben Covestro nevet kapta, és azóta önállóan és nemzetközileg is nagyon sikeresen működik olyan csúcstechnológiás anyagok kutatása és gyártása területén, mint a festékek, ragasztó- és tömítőrendszerek, polikarbonátok és poliuretánok. A Covestro csaknem 16 000 embert foglalkoztat világszerte, közülük körülbelül 6 000 embert csak Németországban. Nagy felelősség, különösen, ha a munkavállalók védelméről van szó.

Kihívás és feladat

Magas követelmények a porokkal végzett munka során: Por vagy porformájú vegyi alapanyagok kezelésekor fokozott biztonsági követelmények vonatkoznak a munkahely kialakítására a munkavállalók védelme érdekében. A bőrrel való érintkezés vagy a kibocsátott anyagok belélegzése veszélyes lehet az alkalmazottak egészségére. Ennek megfelelően a Covestro a porkeverékekkel foglalkozó kutatási terület újratervezésekor nagy jelentőséget tulajdonított a munkavállalók védelmének. A speciális kihívás: A dolgozók optimális védelme mellett a mérlegelés, szitálás és keverés tervezett munkalépéseit a lehető leghatékonyabban és ergonómikusabban kell elvégezni. Ennek három munkaterületen kellett megtörténnie, amelyeket Covestro a DENIOS AG projektmérnökeivel közösen határozott meg. Nem utolsósorban azért, mert a DENIOS minden munkahelyi követelménynek eleget tudott tenni, a projekt megvalósítása mellett döntöttek a bad oeynhauseni piacvezető javára.

Megoldás

Szennyezőanyagok begyűjtése ejektoros technológiával: A DENIOS megoldás egy mérőterületből, egy szűrőtérből és egy bejárható házból áll az intenzív keverő elhelyezésére. A mérőterületen a vegyszereket néha nagyobb tartályokból kisebb egységekre rakják át, és nagyon kis mennyiségeket mérnek le. A DENIOS munkaasztal biztosítja a károsanyag-kibocsátás hatékony begyűjtését és eltávolítását.

A megmunkálandó anyagokat az oldalsó függőleges csúszkán keresztül juttatják a munkaasztalra. A nagyobb tároló edények kezelésében és behozatalában egy mobil, elektronikus emelőeszköz segíti a felhasználót.

A szűrőterületen egy DENIOS munkaasztalt is használnak, ahol egy rezgésszűrő gép van beépítve. Ez a munkaasztal azonban itt munkafelület nélkül és dupla lengőajtóval van felszerelve. A kimért anyagokat ezen a területen szűrik. A munkaasztal az ejector technológiával összegyűjti a munkalépés során keletkező emissziót is, és elszívja a hátsó falban.

A két Premium típusú munkaasztal az EN 14175 szabvány 3. részének megfelelően készült. Az EN 14175 európai szabvány ezen szakasza szabályozza a típusvizsgálati módszerek meghatározását a légáramlás biztonságának és teljesítményének, valamint az elszívófülke visszatartó kapacitásának értékelésére.

A munkafelület elülső szélén és a mennyezet területén található speciális fúvókákon keresztül légvezető fúvókák, úgynevezett ejektorok jutnak a hátsó falban lévő szívóvezetékhez. A keletkező légáramok a gőzöket és a port a hátsó fal felé vezetik, ahol azokat speciálisan és biztonságosan elszívják. Ily módon az összes kibocsátást biztonságosan eltávolítják, minimális levegőszükséglet mellett. Az ejektoros technológia olyan folyamatokra van predesztinálva, amelyek huzatmentes környezetet igényelnek.

Az utolsó lépéshez szükséges intenzív keverőgép egy szárnyas ajtókkal ellátott DENIOS nyitott munkaállomásban található. Itt keverik össze a korábban átvizsgált anyagokat. A folyamat során por képződhet, amely kavaroghat a környező területen. A mérő- és szűrőterületen használt munkaasztalokhoz hasonlóan a fülke ezen kibocsátások biztonságos eltávolítására szolgál. Az elülső területen lévő ajtók nemcsak a munkavállalók védelmét növelik, hanem csökkentik a keverő zajszintjét is.

Mind a munkaasztalok, mind a nyitott munkahely az ügyfél elszívott levegő rendszeréhez csatlakozik, és a speciális kezelőszerveknek köszönhetően külön is üzemeltethető. A Covestro kutatási területén a magas minőségi követelményeknek való megfelelés érdekében mindhárom rendszer teljes egészében nemesacélból készül.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A teljes gyártási folyamat védelme: A Covestro AG többször is részesülhetett a DENIOS szellőzéstechnika és szennyezőanyag-gyűjtés terén szerzett sokéves projekttapasztalatából. Az újonnan tervezett kutatási területen a teljes munkafolyamat zökkenőmentesen biztosított, és további hozzáadott értéket nyújt a felhasználók és a szolgáltatók számára. A projekt tényleges megvalósítása mellett a DENIOS projektmérnökei más szolgáltatókkal való egyeztetést is vállalták annak érdekében, hogy a projektet teljes körű, minden egyben megoldásként át tudják adni. A Covestro saját dolgozóinak biztonsága mellett optimális megoldást kapott arra, hogy a különböző munkalépéseket hatékonyan és ergonomikusan tudja elvégezni. A DENIOS készenléti funkciót is bevezetett a Covestro számára, ami szintén segít az energiamegtakarításban. A hatékony szennyezőanyag-gyűjtés ellenére nincs huzat, ami kényelmetlen lehetne a felhasználó számára vagy felkavarná az anyagokat. Fontos biztonsági szempont a porral és porszerű anyagokkal való napi munkafolyamatok során.

Hozzáillő termékek megtekintése

Munkaasztalok

Munkaasztalok és biztonsági munkapadok különféle szellőzőrendszerekkel és az Ön igényeinek megfelelő egyedi felszerelési lehetőségekkel.

A választékhoz

Felszereltség légtechnikához

Egyedileg testre szabott légtechnikai megoldást szeretne? Itt tudhat meg többet légtechnikai berendezéseinkről.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00