DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Oldószertartalmú anyagok olvasztása a Thor GmbH-nál

A speyeri Thor GmbH egy világszerte aktív vállalatcsoport tagja, amely speciális vegyi anyagokat fejleszt, gyárt és forgalmaz. A termékpaletta műszaki tartósítószereket, égésgátlókat és adalékanyagokat tartalmaz a kozmetikai ipar számára.

Kihívás és feladat

A gyártási folyamathoz szükséges oldószertartalmú anyagok (3. tárolási osztály) megolvasztásához az ügyfélnek négy különböző kapacitású hőkamrára volt szüksége. Figyelembe kellett venni a robbanásvédelmi követelményeket. Szigorú hőmérsékleti előírások voltak a feladat, amelyeket gőzfűtési regiszterrel kellett elérni. A kamrákat nyitás előtt ki is kellett szellőztetni. A tűzvédelmet hátsó irányban kellett megvalósítani, a kamra kapui előtt kellően nagy távolságot lehetett tartani.

Megoldás

Az ügyfél telephelyén már meglévő, 8 IBC tárolókapacitású DENIOS hőkamra alapján a kültéri létesítmény többi hőkamrájának paraméterei meglehetősen gyorsan meghatározhatók voltak. Ebben az esetben 8 és 12 IBC-kapacitásra volt szükség. Az összes hőkamrában a tartalmat 75 °C-ra melegítik. A belső tér az Ex 1 robbanásveszélyes zónába, a külső tér a 2 zónába tartozik. A hőkamrák szellőzése egy kiegészítő, kézzel bekapcsolható mesterséges szellőztető rendszeren keresztül történhet. A túlmelegedést többek között egy kiegészítő áramlásfigyelő rendszer akadályozza meg. Ajtórögzítő rendszereként mágneses bilincseket használnak.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Rövid átfutási idő után az ügyfél az igényeihez optimálisan igazított hőtechnikai rendszert kapott, amely figyelembe veszi az összes üzemeltetési követelményt és a robbanásvédelem biztonsági szempontjait. A gyártási folyamatot az előre temperált anyagok biztosítják.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00