DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Oldószerek tárolása - tűz- és robbanásvédelem figyelembevételével

A Schunk-csoport szén- és grafittermékek gyártására szakosodott. A munkavállalók gyakran érintkeznek oldószereket tartalmazó tisztítószerekkel. A DENIOS egy nagyszabású, házon belüli megoldást hozott létre, amely a folyadékok tárolását éppúgy lehetővé tette, mint a közvetlen munkát.

Kihívás és feladat

A szén- és grafittermékek gyártása során a Schunk-csoport olyan gyantákat használ, amelyeket csak oldószerekkel lehet alaposan megtisztítani. Az egészségügyi veszélyeken kívül az oldószerek használatakor mindig számítani kell arra, hogy gőzök és így robbanásveszélyes keverékek levegővel való terjedését okozzák. A magas kezelési és utazási költségek elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy a gyártást egy új csarnokban, a meglévő épületek közvetlen közelében helyezik el.

Megoldás

Három DENIOS tűzvédelmi raktárkonténer alkotja az új létesítmény szívét. Amellett, hogy ezek a típusok a német Vízháztartásról szóló törvény (WHG) szerint engedélyezettek, kívülről és belülről is megfelelnek a jóváhagyott 90 preces (F 90) tűzvédelmi besorolásnak. A tisztító raktárban elülső ablakkal ellátott elszívó asztalokat használtak. Az egységek rozsdamentes acélból készülnek a jó tartósság és a könnyű tisztíthatóság érdekében. A célzott légáramlás optimálisan védi a dolgozókat. Az oldószerek veszélyesanyag-tárolójában három tárolótartály található üledékleválasztóval, valamint a mosóasztalok keringető szivattyúival. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasznált oldószer hosszabb ideig használható maradjon. A harmadik raktár is kapott egy pontszerű elszívórendszert; itt a gyantákat a dolgozók veszélyeztetése nélkül keverik és szűrik a felhasználáshoz. Mindhárom tűzvédelmi raktárkonténer állandó szellőztetést biztosít egy közös robbanásbiztos ventilátorral, amely 5-szörös légcserével rendelkezik.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A DENIOS mérnökei a Schunk-csoporttal szoros együttműködésben olyan teljes körű megoldást dolgoztak ki, amely figyelembe veszi az oldószerek tárolására vonatkozó tűz- és robbanásvédelmi követelményeket, valamint az oldószerek kezelésével kapcsolatos egyéni védelmet. A rendszerek telepítése az ügyfél telephelyén egy hét alatt készült el a "plug and store" építési módszerrel. A teljes dokumentációt a CE-jelöléssel, az ATEX-megfelelőségi nyilatkozattal a kezelési útmutatóval stb. együtt közvetlenül az átvétel után átadták az ügyfélnek, így a rendszer azonnal üzembe helyezhető volt.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Munkaasztalok

Munkaasztalok és biztonsági munkapadok különféle szellőzőrendszerekkel és az Ön igényeinek megfelelő egyedi felszerelési lehetőségekkel.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00