DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Oldószerek tárolása - tűz- és robbanásvédelem figyelembevételével

A Schunk-csoport szén- és grafittermékek gyártására szakosodott. A munkavállalók gyakran érintkeznek oldószereket tartalmazó tisztítószerekkel. A DENIOS egy nagyszabású, házon belüli megoldást hozott létre, amely a folyadékok tárolását éppúgy lehetővé tette, mint a közvetlen munkát.

Kihívás és feladat

A szén- és grafittermékek gyártása során a Schunk-csoport olyan gyantákat használ, amelyeket csak oldószerekkel lehet alaposan megtisztítani. Az egészségügyi veszélyeken kívül az oldószerek használatakor mindig számítani kell arra, hogy gőzök és így robbanásveszélyes keverékek levegővel való terjedését okozzák. A magas kezelési és utazási költségek elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy a gyártást egy új csarnokban, a meglévő épületek közvetlen közelében helyezik el.

Megoldás

Három DENIOS tűzvédelmi raktárkonténer alkotja az új létesítmény szívét. Amellett, hogy ezek a típusok a német Vízháztartásról szóló törvény (WHG) szerint engedélyezettek, kívülről és belülről is megfelelnek a jóváhagyott 90 preces (F 90) tűzvédelmi besorolásnak. A tisztító raktárban elülső ablakkal ellátott elszívó asztalokat használtak. Az egységek rozsdamentes acélból készülnek a jó tartósság és a könnyű tisztíthatóság érdekében. A célzott légáramlás optimálisan védi a dolgozókat. Az oldószerek veszélyesanyag-tárolójában három tárolótartály található üledékleválasztóval, valamint a mosóasztalok keringető szivattyúival. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasznált oldószer hosszabb ideig használható maradjon. A harmadik raktár is kapott egy pontszerű elszívórendszert; itt a gyantákat a dolgozók veszélyeztetése nélkül keverik és szűrik a felhasználáshoz. Mindhárom tűzvédelmi raktárkonténer állandó szellőztetést biztosít egy közös robbanásbiztos ventilátorral, amely 5-szörös légcserével rendelkezik.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A DENIOS mérnökei a Schunk-csoporttal szoros együttműködésben olyan teljes körű megoldást dolgoztak ki, amely figyelembe veszi az oldószerek tárolására vonatkozó tűz- és robbanásvédelmi követelményeket, valamint az oldószerek kezelésével kapcsolatos egyéni védelmet. A rendszerek telepítése az ügyfél telephelyén egy hét alatt készült el a "plug and store" építési módszerrel. A teljes dokumentációt a CE-jelöléssel, az ATEX-megfelelőségi nyilatkozattal a kezelési útmutatóval stb. együtt közvetlenül az átvétel után átadták az ügyfélnek, így a rendszer azonnal üzembe helyezhető volt.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Munkaasztalok

Munkaasztalok és biztonsági munkapadok különféle szellőzőrendszerekkel és az Ön igényeinek megfelelő egyedi felszerelési lehetőségekkel.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Útmutató

Műszaki biztonsági elszívófülkék hatékonysága

A műszaki elszívórendszerek a port és a gőzöket a veszélyforrásnál fogják fel, mielőtt azok szétterjednének a helyiség levegőjében és a légzési zónába jutnának. Ismertetjük a munkahelyi káros anyagok kimutatásának jogalapját, az úgynevezett STOP-elvet és a különböző elszívórendszerek előnyeit és hátrányait.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lakktároló és festékellátó helyiségek moduláris, csatlakoztatásra kész egységként

A folyékony bevonóanyagok és hígítók, valamint a festési technológiához használt tisztító- és segédanyagok általában tűzveszélyes és vízszennyező veszélyes anyagok közé sorolandók. Szigorú óvintézkedéseket kell tenni a tárolás és a feldolgozás során, amelyek különösen a szerkezeti és berendezéstechnikai szempontokat érintik. A bevonóanyagok egyéb veszélyes jellemzői, mint pl. rákkeltő, még magasabb követelményekhez vezethet.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Ablakos és ejektoros technológiájú laboratóriumi elszívófülkék összehasonlítása

Sok laboratóriumban klasszikus, ablakos elszívósfülkéket használnak. A gyakorlatban azonban az üveg mögötti munka gyakran jelentős kompromisszumokat jelent. Az alternatív megoldást az ejektoros technológia jelenti: Összehasonlítottuk mindkét rendszert, és megmutatjuk, melyik rendszer jár előrébb.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Interjú

Tolókapukkal ellátott tűzvédelmi rendszer 120 percig tűzálló

Másfél éves projektidő után a DENIOS a világon elsőként teljesítette az EN 13501 európai tűzvédelmi szabvány szerinti, tolóajtóval felszerelt tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét. A GIT SECURITY megkérdezte Carsten Heumannt, a DENIOS értékesítési műszaki felügyelőjét a részletekről.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 36 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00