DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Nagyméretű tartályok kompakt tárolása

A veszélyes anyagok készletezése és tárolása mindig különleges kihívást jelent a cégek számára. Ha a tárolandó mennyiségeket mindössze néhány 200 literes szabványos hordóban vagy 1000 literes IBC-ben tárolják, a veszélyesanyag-tároló szekrény már nem elegendő. Egy nagy raktár viszont túlméretezett és drága. Ezekre az esetekre dolgoztunk ki egy gazdaságos megoldást, amellyel kis mennyiségű nagy tartályok biztonságosan és helytakarékosan tárolhatóak: ilyenek a veszélyesanyag-depóink.

Biztonságos bel- és kültéri tárolás

Németországban számos előírás létezik, amelyek mindegyikét be kell tartani, amikor veszélyes anyagokat tárolnak. Ez közvetlen hatással van a termék tulajdonságaira – például a kármentő tálcára. Szivárgás esetén ennek a legnagyobb edényzet tartalmát, vagy a tárolt mennyiség legalább 10%-át kell felfognia. A veszélyesanyag-depókat 200 literes szabványos hordók és IBC-k tárolására tervezték. Az alapkivitelben beépített kármentő tálca biztosítja az előírt felfogó mennyiséget.
A gyártók elsősorban azzal a kihívással néznek szembe, hogy olyan termékeket tervezzenek, amelyek megfelelnek minden jogszabályi követelménynek. Ugyanakkor kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a magas szintű felhasználóbarátságnak is. Például a 60 literes hordók típustól és felszereltségtől függően függőlegesen vagy vízszintesen tárolhatók veszélyesanyag-depónkban. A kisméretű tároló edények opcionálisan kapható, beépíthető polcokon helyezhetők el. Egyes modellsorozatok felszerelhetők lefejtőbakkal a töltési és adagolási műveletekhez. A kényelmes belső magasságú változatok biztonságos és kényelmes berakodást tesznek lehetővé. A felszereltség beépített villakengyellel vagy elegendő szabad hasmagassággal rendelkezik a problémamentes aláfoghatóság, vagy a targoncával vagy raklapemelővel való könnyű szállítás érdekében.
A kültéri raktárak a legtöbb cég számára nagyon hasznosak, mivel nem pazarolják a drága termelési területet. A veszélyesanyag-depók stabil tetőszerkezettel rendelkeznek, így lehetővé teszik a fedett tárolást is a cég területén. Modelltől függően egy speciális tetőlejtés integrált esőcsatornával gondoskodik az esővíz hátrafelé történő elvezetéséről. Az ajtók zárhatók az illetéktelen hozzáférés ellen.

Acélból készült veszélyesanyag-depók

Az acélból készült veszélyesanyag-depók minden vízveszélyességi osztályba tartozó anyagok megfelelő tárolására és gyúlékony folyadékok passzív tárolására alkalmasak. Stabil acéllemez szerkezetből állnak, és természetes szellőzéssel rendelkeznek. Az integrált kármentő tálcát a németországi Acéltálcákra vonatkozó irányelv (StawaR) előírásai szerint gyártják és tesztelik.

Műanyagból készült veszélyesanyag-depók

Ha agresszív folyadékok, például savak és lúgok tárolásáról van szó, az acélból készült gyűjtőrendszerek kevésbé alkalmasak. Itt jönnek a képbe a műanyagból készült veszélyesanyag-depók.

Műanyagként a polietilén (PE) kiválóan ellenáll a savaknak és lúgoknak, valamint más vízszennyező, de nem gyúlékony folyadékoknak. Lényegesen olcsóbb, mint a rozsdamentes acél, amelynek hasonló az ellenálló képessége.

Az integrált PE kármentő tálcákra nem vonatkozik a StawaR, de Németországban úgynevezett "szabályozatlan építési terméknek" tekintik. Ehhez általános építésügyi hatósági engedélyünk van a Német Építéstechnikai Intézettől (DIBt).

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00