DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Nagy kapacitású és rövid fűtési idejű hőkamrák

A DENIOS AG hat hőkamrát gyártott egy speciális vegyszereket gyártó Wesel-i cég számára. A 28 m-es magasságban történő behelyezés különleges kihívást jelentett.

Kihívás és feladat

Egy Weselben működő speciális vegyszergyártónak hat hőkamrára volt szüksége a lehető legnagyobb kapacitással és rövid fűtési idővel, hogy nagy forgalmat lehessen elérni. Az eltérő anyagtulajdonságok és az ebből eredő követelmények, valamint a helyi adottságok szokatlan megoldást igényeltek.

Megoldás

Annak érdekében, hogy a kamrákat a szűkös térviszonyokhoz lehessen igazítani, a tervezési fázisban építési vázlatokat kellett készíteni. Mivel a folyosószélesség nem tette lehetővé a szokásos szárnyas ajtószerkezetet, és a tolóajtók nem voltak alkalmasak a több mint 4 m magas kamrákhoz, záróelemként redőnykapukat használtak. A redőnykapuk kinyitásakor a keringtető ventilátor leáll. Így nemcsak a fűtőhelyiség, hanem a dolgozók is védve vannak a veszélyes gőzöktől. Ez lehetővé tette azt is, hogy a kamrák előtti robbanásvédelmet az 1-es zónáról a 2-es zónára fokozzák le. A kamrák fűtőközegeként a meglévő gőzrendszert használták. A turbulens keringtetett légáramlás rövid fűtési időt biztosít. A WHG szerinti kármentő tálcák megfelelnek a hatályos vízjogi rendeleteknek, amelyek az anyagok kezelésére szolgáló létesítményeket a tároló létesítményekkel azonos szintre helyezik. A fűtőhelyiség szűkös helyisége mellett, amelyet optimálisan kellett kihasználni, a végső kihívást a kamráknak az épületbe való behelyezése jelentette egy 28 m magasan lévő szerelőnyíláson keresztül. Méretük miatt a kamrákat többször is fel kellett osztani, hogy a végső összeszereléshez a végső helyükön az épületben legyenek.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A "plug and heat/dugja be és melegítse" építési módnak köszönhetően a rendszerek telepítése az ügyfélnél mindössze egy hét alatt elvégezhető volt. A kamrák a korábbi megoldáshoz képest nagymértékben megnövelték az anyagforgalmat. A teljes dokumentációt a CE-jelöléssel, az ATEX-megfelelőségértékeléssel, a kezelési utasításokkal stb. az átvételi jegyzőkönyvek elvégzése után azonnal átadták, így a rendszer gyorsan üzembe helyezhető volt. Ez a példa jól mutatja, hogy a veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemek tervezése és kivitelezése során milyen fontos a tapasztalat és a jóváhagyott rendszerek. A biztonságos összkoncepció érdekében számos követelményt, szabályt és irányelvet kell figyelembe venni. Azok az erős partnerek, akik alkalmazkodni tudnak az ügyfelek igényeihez, és a megoldások széles skáláját kínálják, időt és költségeket takarítanak meg, és biztosítják a jogszabályoknak megfelelő üzemet.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00