DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Védett a szél és az időjárás ellen. Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, a normál terhelési határokon túl teszteljük őket. A széleskörű elméleti számítások mellett hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. Így biztosítjuk, hogy a statika ellenálljon a szél-, hó- és földrengésterhelésből eredő külső erőknek. Figyelembe vesszük a regionális terhelési különbségeket, amelyeket Németország esetében a terhelési zónák alapján térképen mutatunk meg.

Minden eshetőségre tesztelve

Minden raktárrendszerünket extrém körülmények között teszteljük, függetlenül attól, hogy később hol használják. Így garantáljuk ügyfeleink biztonságát. Az új raktárrendszer sorozatgyártása előtt széleskörű stresszteszteket hajtanak végre. Kulcskérdésünk: Hogyan viselkedik a rendszer váratlan, de lehetséges terhelések esetén a későbbi használat során?

Ezért szimulálunk különféle terhelési eseteket és extrém igénybevételeket. Ennek eredményeként nemcsak azt erősítjük meg, hogy rendszerünk minden elképzelhető terhelésnek ellenáll. A mért értékek alapján konkrét információkat, ajánlásokat is át tudunk adni ügyfeleinknek.

Szélterhelés

A DIN EN 1991-1-4 szerint meghatározott szélhatások jellemző értékek, amelyeket az alapsebesség vagy a megfelelő sebességi nyomás határozza meg. Az alapértékek olyan jellemző mennyiségek, amelyek éves túllépési valószínűsége 2% (98% fraktilis), ami átlagosan 50 éves ismétlődési időszaknak felel meg.

A DIN EN 1991-1-4 (NA) nemzeti függeléke szerint Németország négy szélzónára van felosztva a regionálisan eltérő szélsebességek és az ebből adódó eltérő szélterhelések figyelembevétele érdekében.

Szélzóna Szélsebesség (m/s) Szélnyomás (kN/m²)
1 22,5 0,32
2 25,0 0,39
3 27,5 0,47
4 30,0 0,56

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A DENIOS összes műszaki raktárrendszere alapkivitelben a 2-es szélzónáig készült, figyelembe véve a III. terepkategória hozzáadott értékét. Ez 1,5 x 0,39 kN/nm = 0,585 kN/nm jellemző szélterhelést eredményez.

I. terepkategória 4-es szélzónáig terjedő igények esetén (szélterhelése 1,064 kN/m²), kérjük érdeklődjön az RFP és WFP tűzvédelmi raktárkonténerek szabványos kiegészítő felszereléséről. Az ettől eltérő követelményeket egyedileg mérlegeljük.

A szélterhelés ellensúlyozása és a tárolás biztonsága érdekében a veszélyesanyag-tárolót a helyszínen kialakítandó beton alaplapba kell rögzíteni. Az alaplemezre és a rögzítésre vonatkozó követelményeket külön beszerezhető útmutatóban gyűjtöttük össze Önnek.

Hóterhelés

Mivel a hóterhelés földrajzilag változó, itt is érvényes a hóterhelési zónák szerinti besorolás. Németországban a zónabesorolást a DIN EN 1991-1-3 szabvány szabályozza (Eurocode 1: A tartószerkezetekre gyakorolt ​​hatások - 1-3. rész: Általános hatások, hóterhelések; a szabvány a DIN 1055-5 helyett). Ebben a szabványban a hóklímát a hóterhelési zóna térképe rögzíti, és a hó intenzitása a különböző földrajzi régiókra vonatkozik. A legkisebb hóterhelésre a legkisebb zónában kell számítani.

Hóterhelési zóna Jellemző minimális hóterhelési értékek a talajon
1 0,65 kN/m² (400 m tengerszint feletti magasságig)
1a 0,81 kN/m² (400 m tengerszint feletti magasságig)
2 0,85 kN/m² (285 m tengerszint feletti magasságig)
2a 1,06 kN/m² (285 m tengerszint feletti magasságig)
3 1,06 kN/m² (285 m tengerszint feletti magasságig)

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A DENIOS összes műszaki helyiségrendszere alapfelszereltségként a 2. hóterhelési zónáig készült, figyelembe véve a 685 m tengerszint feletti terepmagasságot. Ebből 2,5 kN/nm jellemző talajhóterhelést számolunk. 5,86 kN/nm-ig terjedő igény esetén érdeklődjön az RFP és WFP tűzvédelmi raktárkonténerek szabványos kiegészítő felszereltségéről. Az ettől eltérő követelményeket mi egyedileg figyelembe vesszük.

Szeizmikus terhelések

Bár a németországi földrengések kockázata globális összehasonlításban viszonylag alacsony, ez nem elhanyagolható. Az EN 1998-1:2004/ Eurocode 8 európai szabvány a szeizmikus hatások leírására vonatkozó szabványosított fogalmak, valamint a földrengési zónában lévő épületek számítási, méretezési és építési szabályai bekerültek a DIN 4149:2005-4 "Épületek német szeizmikus területeken - terhelési feltételezések, közös épületek tervezése és kivitelezése" földrengési szabványba.

A Németországi Szövetségi Köztársaságot a földrengéstérkép alapján a 0-tól 3-ig terjedő (nem magas kockázatú) földrengési zónákra osztják. Az érezhető vagy károkat okozó földrengések ritka események Németországban. Mivel azonban a nagy ingatlanértékek az 1-3. földrengési zónában összpontosulnak, jelentős károkat okozhatnak.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A földrengésveszélyes régiókban az acélszerkezet alkalmasabb, mint a kő vagy a beton. Az acél bizonyos mértékig deformálódhat, ezért még jól észrevehető talajmozgásokkal is együtt mozog. A DENIOS összes műszaki raktárrendszere stabil acélvázas szerkezettel készül, és alapkivitelben lefedi a 0-3 földrengési zónát. Ezért Ön Németország minden régiójában jó helyzetben van.

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00